Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zastanawiam sie nad zamianą normalnych lamp na Xenony-oryginalne.
Czy ktos juz przerabiał cos takiego..??
Czy oprócz lamp(kompletnych w palniki, przetwornice) cos jest jeszcze potrzebne???
Arczi, załózmy że moja Zosia spryski ma, a co do samopoziomowania to zostanie ręczne elektryczne sterowanie. W ostatecznosci jak zostanie grosza to i z tym tematem sie moze powalczy...
Samopoziomowanie jest potrzebne do przeglądu, u mnie jak spadło cięgno na tylnej belce to przeglądu nie chcieli mi podbić.Nacisnął gościu z tyłu na zderzak,reflektory nie zareagowały i odjechalem bez podbitego dowodu..
Harry200, temat przeglądu w tym kraju jest jak rzeka więc pomińmy narazie to samopoziomowanie........., bo podbity dowód to ja mogę miec i bez szyby czołowej...
firek pisze: temat przeglądu w tym kraju jest jak rzeka więc pomińmy narazie to samopoziomowanie..
Pytałeś sie co jest obowiązkowe przy ksenonach to napisałem, bo jak chcesz na zasadzie ''załatwienia'' sobie przeglądu to zakładać same lampy i po sprawie, najwyżej inni bedą Cię przeklinać na drodze jak będziesz oślepiał..Moduł sterujący samopoziomowaniem jest o ile się nie mylę w lewej lampie i do tego wystarczy zamontować czujnik na tylnej belce zawieszenia..
Maciek faktycznie na fotce jak sie przyjrzalem to jest cos "pod lampa".
Zapytalem bo czasem sa "orginalne" i "orginalne" co nie oznacza ze legalne.
Harry200 pisze:Moduł sterujący samopoziomowaniem jest o ile się nie mylę w lewej lampie i do tego wystarczy zamontować czujnik na tylnej belce zawieszenia..
Ktos kto posiada taki modul ma jakas fote jak to wyglada i w ktorym miejscu jest zamontowane ? Ew moze fote z programu serwisowego gdzie go szukac i ew kabelkow od niego...
Panowie jak pisałem temat samopoziomowania zostanie napewno wcześniej bądz pózniej załatwiony(będzie zależało od Kasy)...
Co do przegladów w tym kraju to zapewne większośc z was ma jakies znajomosci to tu to tam a ja akurat mam tam..., a to że mam taka mozliwość nie oznacza że z niej kożystam-gdybym chciał tak zrobic to wsadziłbym jakies HIDY i naprzód oslepiać wszystko jak leci....
A wracając do tematu to chodzi mi o to, czy oprócz lamp musze zakupic jeszcze coś aby Xenony działały; Jakies przekazniki, wtyczki, czujnik do samopoziomowania....
Pozdro
Bodek nie zrozumielismy sie : to ze w lampie to juz wiem i wiem po fotce z linku ktory dales ze jest w lampie.
Chodzilo mi bardziej o element ten na belce tylnej ktory tym steruje...
Arczi pisze:Bodek nie zrozumielismy sie : to ze w lampie to juz wiem i wiem po fotce z linku ktory dales ze jest w lampie.
Chodzilo mi bardziej o element ten na belce tylnej ktory tym steruje...