Naklejka - drzwiowa

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Samer
Bywalec
Imię: Darek
Auto: 1.8 140 KM
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER

Naklejka - drzwiowa

#1 Post autor: Samer »

Witam.

Czy mogę gdzieś dokupić tą czarną naklejkę?? Jak tak czy znacie może koszt oraz jak są pakowane? Potrzebuje kupić na tylne lewe drzwi.

Obrazek

Pozdrawiam
Darek
sQcha

#2 Post autor: sQcha »

W ASO Opel, koszt to około 50-60 pln, pakowane osobno, czyli na tylne drzwi potrzebujesz 2 naklejki.
sQcha

#3 Post autor: sQcha »

Jacek ta jest dobra, jak wymieniasz na wszystkich słupkach, a jak masz na reszcie fabryczną, to nie wygląda to za dobrze.
bondzo001

#4 Post autor: bondzo001 »

Ja dokupilem na allegro,chropowata,matowa.Wymienilem sam,bardzo prosto.
cos do zmycia starego kleju,suszarka,ostry nożyk najlepiej do tapet,i czysta szmatka.
Stara folie podgrzac suszarka(lepiej zchodzi),wyczyscic,odtłusci, nowa nakleic,dociac nozykiem, i włala :D
koszt z przesyłka jakies 30 pln za 1 metr.
wojtek08061964

#5 Post autor: wojtek08061964 »

Ja kupiłem w sklepie motoryzacyjnym 2 m za 26 zł. Nazywa się to folia progowa i jest prawie identyczna jak ta fabryczna.
Awatar użytkownika
Samer
Bywalec

#6 Post autor: Samer »

Właśnie w tym sęk żeby nie było widać. Koszt oryginału jest troszkę przesadzony (ok 120 zł).

W czym rzecz.

Mam do kupienia drzwi w moim kolorze Z147 ale bez naklejek (300 zł), oraz ton ciemniejsze z naklejkami (300 zł). Te 147 i tak będą pewnie do malowania żeby zrobić przejście.

Nie wiem jak robią lakiernicy, czy zrywają tą naklejkę do malowania i zakładają nową czy tylko ją zabezpieczają.
Awatar użytkownika
jendrek
Bywalec
Model:

#7 Post autor: jendrek »

Samer pisze:Nie wiem jak robią lakiernicy, czy zrywają tą naklejkę do malowania i zakładają nową czy tylko ją zabezpieczają
Pracowałem jako lakiernik bądź co bądź juz parę ładnych lat temu ,ale takie rzeczy byly zawsze oklejane o ile nie byly uszkodzone.
Awatar użytkownika
Samer
Bywalec

#8 Post autor: Samer »

Hmm czyli mówisz ze można by je wykorzystać ze "starych" drzwi. Było by miło
Awatar użytkownika
jendrek
Bywalec
Model:

#9 Post autor: jendrek »

Samer pisze:Hmm czyli mówisz ze można by je wykorzystać ze "starych" drzwi. Było by miło
Zapewne tak, tylko ja bym raczej patrzył na stan drzwi a nie na naklejki , za parę złociszy kupisz nowe naklejki i po kleisz wszystkie drzwi, tak jak to sugerowali koledzy.
Awatar użytkownika
Samer
Bywalec

#10 Post autor: Samer »

Nie, nie. Ja mam drzwi które są wgniecione od listwy w dół i nie mam zamiaru ich robić. Cała góra jak i naklejki jest wzorcowa.

Wczoraj znalazłem fajne drzwi ale okazuje się ze na dole jest już pęcherz rdzy wiec drzwi odpadają :/ I szukam dalej - Lewy tył - kolor srebrny, różne tony.

//scalone//

Kończąc temat naklejek.

Rozmawiałem z lakiernikiem, a nawet z dwoma i zgodnie stwierdzili że nie ma szans na przeklejenie naklejek. Dobra rada. Szukać drzwi wraz z naklejkami oczywiście w stanie bdb.

Mi się udało kupić drzwi wraz z naklejkami i co najważniejsze malować nie trzeba :mrgreen:

Drzwi są już na aucie.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Samer, łącznie zmieniany 1 raz.
Koenig

#11 Post autor: Koenig »

Jako że problem łuszczącej się okleiny występuje również w mojej Zefirze mam następujące pytanie. We wszystkich dyskusjach zarówno w tym wątku jaki innych na ZKP jako rozwiązanie problemu proponuje się położenie nowej okleiny. Stosując zamienniki mamy ryzyko że nowa okleina nie będzie miała tej samej trwałości co oryginał co potwierdza przypadek kolegi bondzo001 któremu objawy łuszczenia okleiny powróciły po dwóch latach. Czy ktoś rozważał usunięcie okleiny I pozostawienie oryginalnego lakieru. Nie wiem jak to będzie wyglądać ale z lektury tego wątku wynika ze że występują Zafirki w wersji bez tej okleiny.

P.S.
Istnieje jeszcze ryzyko ze lakier pod okleiną będzie mniej wypiowały niż pozostała część karoseri ale może to być tylko kwestia wykonania polerki.
bondzo001

#12 Post autor: bondzo001 »

tak masz racje ze sa zafirki bez tej foli na slupkach rowniez fabryczne egzemplaze,tylko ze z ta folia lepiej autko sie prezentuje.
ja zamowilem sobie teraz z firmy M3 probki w roznych kolorach wiec bede cos kombinowal w srebrnym macie :) wedlug filmikow na YouTube sa bardziej wytrzymale niz podroby.a orginaly pewnie mozesz zakupic w serwisie opla
Koenig

#13 Post autor: Koenig »

M3 czy 3M (Scotch) bo jeżeli ta druga to jest to już wyrób porządnej marki więc jak tu się przedstawia cenowo?
Jak Masz próbki w różnych kolorach to Możesz zrobić konkurencje dla Citroena Picassa i zrobić słupki a'la puzzle :D .
A tak na poważne myślę że dobry czas na takie operacje to środek słonecznego lata gdy blachy tak się nagrzewają że aż parzą więc odchodzi problem sztucznego podgrzewania i ryzyko uszkodzenia lakieru.
bondzo001

#14 Post autor: bondzo001 »

3M sorry za wprowadzenie w blad :/
Koenig

#15 Post autor: Koenig »

bondzo001 pisze:3M sorry za wprowadzenie w blad :/
Jeżeli to nie tajeminca to gdzie namierzyłeś naklejki z 3M i w jakiej cenie?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”