Montaż haka
Moderator: Sebu$
-
Przemek_1988
Montaż haka
Zakupiłem oryginalny hak do Zafiry A wraz z kompletną wiązką i wtyczkami i teraz moje pytanie brzmi, czy auto oryginalnie bez haka ma już dostosowanie do jego montażu? Czy znajdę gotowe miejsca gdzie wpiąć wtyczki (ok. 7 sztuk) i aktywować go interfejsem i wszystko będzie działać? Czy lepiej ją sprzedać i podłączyć się bezpośrednio pod kable przy lampach?
-
Maciek
-
Przemek_1988
W piątek najprędzej się za to wezmę, wiec będę szukał, a jak nie znajdę, to będę musiał łatwiejszym sposobem podłaczyć instalację 
Edit:
Obejrzałem dokładniej wiązkę i wtyczki i nie będzie chyba takiej tragedii
tylko 2 wiązki są które póki co nie wiem gdzie wpiąć, ale chyba po rozebraniu auta mam nadzieje, ze same się znajdą 
Edit:
Obejrzałem dokładniej wiązkę i wtyczki i nie będzie chyba takiej tragedii
-
Skasowany użytkownik 6483
Ja montowałem również orginalny hak do swojej Zośki i nie było z tym większego problemu. Musiałem co prawda wywiercić otwory na śruby bo w tym miejscu gdzie powinny być te otwory , są tylko przetłoczenia . Blacha jest jednak cieniutka w tym miejscu i nawiercenie i rozpiłowanie otworu do odpowiedniej średnicy nie powinno sprawiać Ci zbytniego kłopotu. W podłużnicy są otwory tak więc wystarczy to ładnie wsunąć i poskręcać. Co do elektryki to podjechałem do kumpla - elektryka i on juz sie tym zajął. Niczego nie trzeba aktywować by działało. To zwykła wiązka elektryczna , podłączyć i można ciągnąć bez problemu 
-
Przemek_1988
-
Przemek_1988
-
rara
Proponuję jakiegoś specjalistęPrzemek_1988 pisze:Zakupiłem oryginalny hak do Zafiry A wraz z kompletną wiązką i wtyczkami i teraz moje pytanie brzmi, czy auto oryginalnie bez haka ma już dostosowanie do jego montażu? Czy znajdę gotowe miejsca gdzie wpiąć wtyczki (ok. 7 sztuk) i aktywować go interfejsem i wszystko będzie działać? Czy lepiej ją sprzedać i podłączyć się bezpośrednio pod kable przy lampach?
-
voycor
A ja proponuję abyś podjechał do jakiejś castoramy, praktikera czy innego ustrojstwa i zakupił wiertło do rozwiercania drewna na duże średnice, o ile pamiętam to tuleje od orginalnego montażu są średnicy 24-25mm, ja rozwiercałem 26mm i było cacy. Nie martw się czy rozwiercisz, to jest cienka blaszka i bardzo miękka, inaczej będziesz rzeźbił i poharatasz belkę, dokup do tego spray podkładowy aby rdza nie wchodziła na belkę i śruby, podkładu nie żałuj, po założeniu zderzaka i tak nie będzie nic widać. Odnośnie elektryki to tylko miernik potrzebny do powychwycania poszczególnych kabli, ważne aby zwarcia nie zrobić, masa to brąz a resztę odnajdziesz pod miernikiem, ogólnie hak w opelkach zakłada się bardzo fajnie, zakłądałem w astrze II i w obecnej zafirce, max 2h pracy. Powodzenia
-
Przemek_1988
Hak już założony w piątek, z częścią mechaniczną nie było problemów. Została mi tylko elektryka, bo nadal się łudzę, że ori wiązkę uda mi się podłączyć. Jeżeli nie, to zrobię tak jak mówicie, po kablach z lamp i podłączę się tak "na krótko". Co do łatwości montażu, to uważam, że w VW Golfie łatwiej było, choć tutaj zderzaka nie trzeba było podcinać 
-
voycor
-
Przemek_1988