Brak podswietlenia wyswietlacza CID

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
pysio30

Brak podswietlenia wyswietlacza CID

#1 Post autor: pysio30 »

Witam
Szukalem troche po forum ale jakos chyba nikt nie ma podobnego problemu.
Do dnia dzisiejszego wyswietlacz dzialaq w sumie bez zarzutu, raz sie tak stalo ze na chwile podswietlenie zniklo ale po paru sekundach wszystkjo wrocilo do normy a tu dzisiaj nagle zgaslo mi podswietlenie , tzn jest tak ze wyswietlacz widze ze dziala bo pokazuje wszystkie info jak wczesniej jeno trza sie mocno wejzec , najlepiej z latarka , ewidentnie nie dziala podswietlenie , jest to wyswietlacz kolorowy i tu jest moj strach ze tego sie nie bedzie dalo naprawic. Jak uruchamiam auto to jeszcze na ulamek sekundy rozblysnie ale tylko na ulamek sekundy. W Oplu pan powiedzial ze trzeba caly wysiwetlacz wymienic :( Moze ktos sie juz z taka sytuacja spotkal , moze da sie to jakos zreperowac ? moze jakies zimne luty ?
Dziekuje . pozdrawiam.
Maciek

#2 Post autor: Maciek »

A nie masz na maxa ściemnionej deski?
pysio30

#3 Post autor: pysio30 »

nie nie mam sciemnionej deski
a teraz juz wogole nie dziala ten wyswietlacz - zdechl. :(
rara

#4 Post autor: rara »

pysio30 pisze:Witam
Szukalem troche po forum ale jakos chyba nikt nie ma podobnego problemu.
Do dnia dzisiejszego wyswietlacz dzialaq w sumie bez zarzutu, raz sie tak stalo ze na chwile podswietlenie zniklo ale po paru sekundach wszystkjo wrocilo do normy a tu dzisiaj nagle zgaslo mi podswietlenie , tzn jest tak ze wyswietlacz widze ze dziala bo pokazuje wszystkie info jak wczesniej jeno trza sie mocno wejzec , najlepiej z latarka , ewidentnie nie dziala podswietlenie , jest to wyswietlacz kolorowy i tu jest moj strach ze tego sie nie bedzie dalo naprawic. Jak uruchamiam auto to jeszcze na ulamek sekundy rozblysnie ale tylko na ulamek sekundy. W Oplu pan powiedzial ze trzeba caly wysiwetlacz wymienic :( Moze ktos sie juz z taka sytuacja spotkal , moze da sie to jakos zreperowac ? moze jakies zimne luty ?
Dziekuje . pozdrawiam.

DO KOMPA

Proszę nie pisać dużymi literami - na Forum oznacza to krzyk :!:

Wypowiedzi powinny być zrozumiałe - Bodek
Ostatnio zmieniony 04 lis 2012, 19:27 przez rara, łącznie zmieniany 1 raz.
pysio30

#5 Post autor: pysio30 »

ale co do kompa ?????? jakos jasniej bys mogl bo ja niezbyt bystry jestem.
Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ex ZB 1.8 SPORT
Model: 2008
Oznaczenie silnika: Z18XER

#6 Post autor: Tunio999 »

pysio30 pisze:ale co do kompa ?????? jakos jasniej bys mogl bo ja niezbyt bystry jestem.
Kolega pewnie miał na myśli aby podpiąć Zośkę pod komputer może coś wyskoczy i będzie wiadomo...
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

<<< Pozdrawiam Tunio999 >>>
pysio30

#7 Post autor: pysio30 »

ano w sumie racja. Jak znajde troche czasu to podjade do serwisu i sie popatrymy co tam slychac.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”