[A/B] Spryskiwacze mgłowe od Opla Insigni.
-
cbm80
-
MarcysM
Jak są nowe, to ciężko ruszyć ale one się kręcą w każdym kierunku. Mozna je nawet tak ustawić, że będą spryskiwać pionowozeby to wyregulowac nalezy krecic w kolko? bo gora dol nie chce u mnie sie ruszyc a nie chcialbym uszkodzic sprysku.
Jak ktoś chce śrubokrętem, to nie wtykać go w środkową szczelinę, bo ona odpowiada za kształt strumienia.
-
el_guapo
ZamontowałemMieHor pisze: - zdemontować podszybie (tę część w której są końcówki spryskiwaczy)
- wcisnąć nowe końcówki w poprzednie miejsca podszybia (do usłyszenia delikatnego "klik")
Obyło się bez demontażu podszybia - wystarczy zdjąć jego część, tj. plastikowy element i jest świetny dostęp.
Niestety spryski od Insygnii siedzą nieco "luźno" - dało się słyszeć "klik" przy wciskaniu w gniazda, ale każda próba regulacji (a jest konieczna) powoduje ich obruszanie w gniazdach.
-
Domel37
Witam znalazłem na allegro takie końcówki http://www.allegro.pl/item817779173_kon ... ignia.html czy to o te chodzi bo tez planuje zmienić
-
kamgi
Ja też jestem już po założeniu moja, uwaga pod starymi spryskami od spodu jest ząbek który trzyma spryski żeby nie poszły same w dół dlatego musiałem odgiąć je palcem a czymś twardym wcisnąłem w dół. Ogólnie fajnie ale nie sprawdzałem przy jeździe pewnie regulacja mnie czeka. Pytanie moje wkładam trój zębny śrubokręt i nie kręcę tylko jak gałką ustawiam dyszę jeżeli się mylę to wytłumaczcie.
Z góry dziękuje za odpowiedz.
Z góry dziękuje za odpowiedz.
-
BajBus
-
kicaj
-
kamgi
-
emjot
Dziś przeczytałem temat, podjechałem do ASO na 17 stycznia (obok pracuję) - mieli na stanie i na parkingu podmieniłem.
Sprzedawca w ASO na pamięć znał numer części - mówi, że nasprowadzał tego ze względu na fora internetowe - więc pamięta
Niestety bez ofiar się nie obyło, nie byłem w stanie wyciągnąć wężyków z końcówek - strasznie mocno siedziały. Wszystkie 3 się przy wyciąganiu oberwały (sic!) - z jednej udało mi się końcówkę wyciągnąć kombinerkami, ale niestety wężyk pomiędzy wtryskami jest już bezużyteczny - w ASO kupiłem kawałek nieorginalnego i podmieniłem - teraz regulacja, bo mi psika na podszybie - tylko narzędzie odpowiednie wykombinować.- zdjąć (zsunąć) ze starych końcówek wężyki
Sprzedawca w ASO na pamięć znał numer części - mówi, że nasprowadzał tego ze względu na fora internetowe - więc pamięta
-
darkp1
-
kamgi
-
emjot
-
Marekww33