boczna szyba

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
misiek_nh

boczna szyba

#1 Post autor: misiek_nh »

witam

panowie mam pytanko?
dziś wracając z pracy podczas jazdy pękła mi boczna szyba przednia(pasażer przód) sama z siebie!!!
musiałem zatrzymać się i wybić ją całkiem bo nic nie było widać:) dobrze że mieszkam w Krakowie bo można odrazu znaleść szybke org.używaną:) także już szybka jest założona:)

ale pytanko od czego szyba może sama się rozlecieć???
chabretti

#2 Post autor: chabretti »

Może dostałeś jakimś małym kamykiem jak autko stało na poboczu. Potem jakieś naprężenie i gotowe :)
Skasowany użytkownik 6483

#3 Post autor: Skasowany użytkownik 6483 »

A nie pomyślałeś przypadkiem podczas tej jazdy źle o teściowej co? :lol:
Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ex ZB 1.8 SPORT
Model: 2008
Oznaczenie silnika: Z18XER

#4 Post autor: Tunio999 »

misiek_nh pisze:ale pytanko od czego szyba może sama się rozlecieć???
polecam artykuł: http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Spraw ... caid=1f7df ;)
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

<<< Pozdrawiam Tunio999 >>>
misiek_nh

#5 Post autor: misiek_nh »

teraz się zastanawiam czy przednia przetrwa dlugo:) mam odprysk na niej mały tylko że już w bok poszło tak z 1 cm:( musze sie dowiedziec czy da rade to jeszcze jakoś powstrzymac?
bykmark

#6 Post autor: bykmark »

misiek_nh pisze:mam odprysk na niej mały tylko że już w bok poszło tak z 1 cm:( musze sie dowiedziec czy da rade to jeszcze jakoś powstrzymac?
w tej sprawie najlepiej udaj się do Nord Glass na al. pokoju lub S-PLUS Kraków Nowohucka ul. Skręcona - oni zajmuja się takimi przypadkami , a jak masz AC to wiesz co robić :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”