[B] - Zafiromaniak - 1,9 CDTI Enjoy, 120 KM, 2007, panorama
- Zafiromaniak
- Mieszkaniec
- Model:
[B] - Zafiromaniak - 1,9 CDTI Enjoy, 120 KM, 2007, panorama
Witajcie
Postanowiłem znaleźć chwilkę czasu i porobić zdjęcia Zosi, zakupiona miesiąc temu, przebieg około 92 tysiące. Z wyposażenia brakuje mi xenonów,kolorowego wyświetlacza,elektrycznie składanych lusterek oraz el.otwieranych tylnych szyb. Komfort jazdy jest wyśmienity (wygoda,przestronność,miejsce), choć może ja tylko tak to odczuję, po przesiadce z Fiata Cinquecento (chociaż do tej pory jeździ) , ale cena też nie mała
W najbliższym czasie planuję :
-Wymianę chłodnicy wody
-Wymianę rozrządu ( przy ok.120kkm)
-Wymianę piór wycieraczek
-Zakup siatki na koło zapasowe
I to na tyle,chyba że coś jeszcze dojdzie...
Macie kilka fotek, może nie profesjonalne i w nie idealnym miejscu ale nie miałem zbyt czasu żeby zrobić gdzieś indziej... Jak się uda zrobić jakąś ładniejszą sesję to dorzucę jeszcze parę fotek.
Tylko zdjęcia już na zimówkach i bez alusów
I co o niej sądzicie ?
A i jeszcze zauważyłem taką sprawę, że coś mi się wydaję że jak ją kupowałem to był taki sygnał jak ktoś nie zapiął pasów, a teraz on zniknął. Wiecie może co jest grane ?
Postanowiłem znaleźć chwilkę czasu i porobić zdjęcia Zosi, zakupiona miesiąc temu, przebieg około 92 tysiące. Z wyposażenia brakuje mi xenonów,kolorowego wyświetlacza,elektrycznie składanych lusterek oraz el.otwieranych tylnych szyb. Komfort jazdy jest wyśmienity (wygoda,przestronność,miejsce), choć może ja tylko tak to odczuję, po przesiadce z Fiata Cinquecento (chociaż do tej pory jeździ) , ale cena też nie mała
W najbliższym czasie planuję :
-Wymianę chłodnicy wody
-Wymianę rozrządu ( przy ok.120kkm)
-Wymianę piór wycieraczek
-Zakup siatki na koło zapasowe
I to na tyle,chyba że coś jeszcze dojdzie...
Macie kilka fotek, może nie profesjonalne i w nie idealnym miejscu ale nie miałem zbyt czasu żeby zrobić gdzieś indziej... Jak się uda zrobić jakąś ładniejszą sesję to dorzucę jeszcze parę fotek.
I co o niej sądzicie ?
A i jeszcze zauważyłem taką sprawę, że coś mi się wydaję że jak ją kupowałem to był taki sygnał jak ktoś nie zapiął pasów, a teraz on zniknął. Wiecie może co jest grane ?
Ostatnio zmieniony 11 lis 2012, 09:01 przez Zafiromaniak, łącznie zmieniany 13 razy.
- Zafiromaniak
- Mieszkaniec
- Model:
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Zdjęcie lepsze niż na aukcjiZafiromaniak pisze:...... Z wyposażenia brakuje mi xenonów,kolorowego wyświetlacza,elektrycznie składanych lusterek oraz el.otwieranych tylnych szyb.
.........
I co o niej sądzicie ?
Co do braków, to faktycznie światełka by się przydały, nawigacja kolorowa to porażka, z lusterkami tragedii nie ma, ale może by się przydały, szyby elektryczne z tyłu - użyłem może 3 razy, dobre są jak się ma małe dzieci .
Nie wiem czy dobrze widzę, ale zimówki Goodyera
Sygnał zapiętych pasów pewnie jest wyłączony, trzeba sprawdzić po podpięciu fejsa.
Autko super, doinwestujesz - będziesz zadowolony.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Zafiromaniak
- Mieszkaniec
- Model:
- Bodek
- Zafiromaniak
Trzeba podpiąć autko pod kompa i zobaczyć w ustawieniach - Nadwozie.Zafiromaniak pisze:No tak zimówki Goodyear, jeżdżone jeden sezon ( prawie jak nówki ). A mógł się ten sygnał tak sam od siebie wyłączyć ? Czy może od tego że zmieniałem oprogramowanie na kompie na to z 2007 żeby mieć PL Navi ?
No dzięki wielkie
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Zafiromaniak
- Mieszkaniec
- Model:
- Zafiromaniak
- Mieszkaniec
- Model:
- Bodek
- Zafiromaniak
Temat z ForumZafiromaniak pisze:Macie może pomysł gdzie w tym autku zamontować uchwyt pod antenę CB-radia ? Ten rowek koło tylnych świateł odpada, ponieważ jest to za nisko i ograniczy to możliwości odbioru i anteny
- Zafiromaniak
- Mieszkaniec
- Model:
Dziś Zocha została doposażona w CB-radio ( no to ja już z obowiązków Mikołaja się wywiązałem ) Jakoś udało mi się zamontować antenkę w panoramie. Wykorzystałem uchwyt na reling ze sklepu, który troszkę przerobiłem, podciąłem żeby nie obcierał o karoserię i zamontowałem. Wygląda to tak :
Zestaw to radio Cobra 29 NW LTD i antena Sirtel Santiago 1200. Dodam że filtry radzą sobie świetnie z zakłóceniami od silnika 1.9CDTI
Zestaw to radio Cobra 29 NW LTD i antena Sirtel Santiago 1200. Dodam że filtry radzą sobie świetnie z zakłóceniami od silnika 1.9CDTI
Ostatnio zmieniony 17 gru 2012, 10:53 przez Zafiromaniak, łącznie zmieniany 1 raz.
If you think that life is easy to be wrong...
Pozdrawiam Zafiromaniak
Pozdrawiam Zafiromaniak