[A] Fotele I-go i II-go rzędu - demontaż, montaż, naprawy
Moderator: Sebu$
Wczoraj spróbowałem i potwierdzam. Można zamontować kanapę poliftingową w zafirze przed liftingiem.dzarko pisze:Kupując Zafirę nie wiedziałem, że dopiero w wersji poliftingowej jest 3-punktowy pas w kanapie. Zacząłem się ostatnio zastanawiać, czy jest możliwość wsadzenia kanapy poliftingowej do Zosi sprzed liftingu. Ktoś próbował? Można je zamienić? Są kompatybilne?
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Na 100% będą pasować... Osobiście z kolegą przekładałem i siedzi idealnie... Tylko pamiętaj aby równo z jednej i drugiej strony włożyć w prowadnice...
PS: Przednie fotele i trzeci rząd również pasuje
PS: Przednie fotele i trzeci rząd również pasuje
- Albert Einstein
Hej!
Skusiłem się i włożyłem do mojej Zafirki (2001r.) fotele z Zafirki
poliftingowej (2003r.).Od strony technicznej poszło bez problemu,natomiast gdy
przyszlo mi połączyć kable pod siedzeniem kierowcy i pasażera to pojawił się problem.Okazało
się,iż nowsze fotele posiadają złącze firmy Delphi,które ni jak mają się do
układu w moim aucie,wtyczek nie da się ot tak po prostu połączyć ze sobą ,a na desce wyskoczyła kontrola poduszek.
Zielona wtyczka (przewód koloru zielonego i czarnego),zółta (brązowy i niebieski),czarna Delphi 1para (pomarańczowo-biały,pomarań-niebieski) i 2 para (pomar-brązowy,pomarań-zielony).Moja prośba o pomoc.Czy to w ogóle da się połączyć?a jeśli tak to jakim sposobem,aby było bezpiecznie :-)
z góry WIELKIE dziękuję!
Skusiłem się i włożyłem do mojej Zafirki (2001r.) fotele z Zafirki
poliftingowej (2003r.).Od strony technicznej poszło bez problemu,natomiast gdy
przyszlo mi połączyć kable pod siedzeniem kierowcy i pasażera to pojawił się problem.Okazało
się,iż nowsze fotele posiadają złącze firmy Delphi,które ni jak mają się do
układu w moim aucie,wtyczek nie da się ot tak po prostu połączyć ze sobą ,a na desce wyskoczyła kontrola poduszek.
Zielona wtyczka (przewód koloru zielonego i czarnego),zółta (brązowy i niebieski),czarna Delphi 1para (pomarańczowo-biały,pomarań-niebieski) i 2 para (pomar-brązowy,pomarań-zielony).Moja prośba o pomoc.Czy to w ogóle da się połączyć?a jeśli tak to jakim sposobem,aby było bezpiecznie :-)
z góry WIELKIE dziękuję!
Ostatnio zmieniony 03 lut 2013, 17:44 przez Wojtas24, łącznie zmieniany 2 razy.
- Tunio999
- Zafiromaniak
A nie ma jakieś "przejściówki"Wojtas24 pisze:Moja prośba o pomoc.Czy to w ogóle da się połączyć?a jeśli tak to jakim sposobem,aby było bezpiecznie :-)
z góry WIELKIE dziękuję!
A jak nie to trzeba schemat kabelków odczytać i na sztywno połączyć - bez wtyczek
- Albert Einstein
- Tunio999
- Zafiromaniak
Coś jest tutaj: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=622Wojtas24 pisze:"A jak nie to trzeba schemat kabelków odczytać "
Dobry pomysł,może ktoś ma (albo wie) gdzie znajdę taki schemat?
- Albert Einstein
Witam. Mam problem z moja nowo zakupioną zafirą. Jest to model 2003. Problem polega na tym że dzwignia podnoszenia siedziska tylnej kanapy zablokowała się i nie da się siedziska złożyć. Rokręciłem osłonę ale nie widać tam nic co stanowiło by problem. Od spodu tez nie bardzo widać co z tym zrobić. Może macie jakieś pomysły jak to ruszyć. Będę wdzięczny za podpowiedzi.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Maciej
- Auto: seria 3
- Model: e46
- Oznaczenie silnika: M47,M54
Mnie też skrzypiał aż w końcu strzelił i mam na oku sportsitze w identycznej tapicerce jak moje zwykłe i to cały komplet wraz z boczkamiPainball pisze:Mój skrzypiał ale nie bez powodu:D Pękł sobie. Dziwne bo nie mam dużej pupy Szukam zamiennika. Generalnie znalazłem coś ciekawego. Kojarzy ktoś ten fotel: http://allegro.pl/fotel-kierowcy-lewy-r ... 54243.html ? To nie z fabrycznego zestawu z Zafiry / Astry:) Zastanawiam się czy podepnę do zwykłej zośki.
Ostatnio zmieniony 30 lip 2015, 19:48 przez Maćku, łącznie zmieniany 1 raz.
Pewnie chodzi Ci o TEN zestaw. Kolor ten sam, ale fotele bardzo dobre. Sam posiadam takowe u siebie (zwane sport), ale w ciemnej barwie, komplet fabryczny taki był w mojej wersji. Są o wiele lepsze niż seryjne tapczany, lepiej trzymią na boki, są głębsze i posiadają wysuwane siedzisko do podparcia nóg, które kiedyś nie było mi potrzebne, a dziś bardzo sobie chwalęMaćku pisze:Mnie też skrzypiał aż w końcu strzelił i mam na oku sportsitze w identycznej tapicerce jak moje zwykłe i to cały komplet wraz z boczkami
pd. teraz zauważyłem, to w Rydach jest, rzut beretem ode mnie Cena dobra, mogę rzucić okiem w wolnej chwili choć widać przetarcie na fotelu kierowcy... nie martw się, do mnie nie pójdą, choć bardzo mi się podoba niebieskie wnętrze, ale brak elektryki z tyłu, a nie lubię rzeźbić/zaślepiać korbek no i jednak 350zł to nie dużo, ale wolę wydać to na dziurawy wydech
Ostatnio zmieniony 30 lip 2015, 23:48 przez Skasowany użytkownik 16629, łącznie zmieniany 1 raz.
A o tym w końcu ktoś coś wie? http://allegro.pl/fotel-kierowcy-lewy-r ... 54243.html
Bo w żadnej zosi tego nie widziałem, a bajer niesamowity:D
Bo w żadnej zosi tego nie widziałem, a bajer niesamowity:D