LPG - polecane instalacje gazowe do Zafiry A_B

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.

Moderator: Mariusz

Wiadomość
Autor
MARCEL!
Zafiromaniak
Imię: Mar
Auto: Opel Zafira A
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z18XE

#391 Post autor: MARCEL! »

Hmm dzwoniłem do serwisu LPG, to pan w serwisie powiedział, że raczej nie są zalecane instalacje gazowe do 1.8... :shock: Może ECOTEC mu się pomylił z Fordowskim ZETEC? Zdziwiło mnie to, kiedyś w tym warsztacie montowałem LGP do Skody i było ok...

Awatar użytkownika
Maciek
Zafiromaniak
Auto: Z20LET
Oznaczenie silnika: Z20LET

#392 Post autor: Maciek »

Zmień warsztat ;)

MARCEL!
Zafiromaniak

#393 Post autor: MARCEL! »

Ma facet oddzwonić do mnie...

Awatar użytkownika
Kacperuch
Zafiromaniak
Imię: Kacper
Auto: Skoda
Model: Octavia2
Oznaczenie silnika: 19BKC

#394 Post autor: Kacperuch »

:lol: nie do takich auta sie instalacje zakłada;) jak ktoś taki fachowiec to i gada takie głupoty..

firek
Zafiromaniak
Imię: Mirek
Auto: Opel Zafira A 1,8 Elegance
Oznaczenie silnika: X18XE1
#395 Post autor: firek »

MARCEL!, moze Zafira A pomyliła sie mu z B.

MARCEL!
Zafiromaniak

#396 Post autor: MARCEL! »

Też mi się tak wydaje... Ale mówiłem, że to pierwsza Zafira. W drugim serwisie facet poprosił o konkretny model silnika, sprawdził i polecił mi BRC...

Skasowany użytkownik 8511

#397 Post autor: Skasowany użytkownik 8511 »

Zadzwoń do gazowników na rowerowej ,oni też polecają BRC,ja jutro jadę leczyć tam gaz po ostatnich regulacjach.

[ Dodano: Pon Lis 19, 2012 22:34 ]
glonik21 pisze:Zastanawiam sie co wybrac stag 300-4 isa2 wtryskiwacze hana a reduktor acr01 w www.autonagaz.net za 2900 czy BRC sequent 24 za ok. 2900 w www.gaz.auto.pl na Mysliwskiej 51 w Krakowie . Zastanawia mnie czy na Mysliwskiej dobrze montuja bo o Joannie slyszalem wiele pozytywnych opini, ale znowu na forum wszyscy polecaja brc..
Ja mam zamontowany zestaw Stag 300ISA i listwa wtryskowa Hana Reduktor OMVL.Przejechałem 17000 i zaczeły się problemy, i nie mogę zlokalizować przyczyny, czy to wina instalacji czy jakaś usterka w aucie- jutro diagnoza.

jacek76
Mieszkaniec
Model:

#398 Post autor: jacek76 »

MARCEL! pisze:Też mi się tak wydaje... Ale mówiłem, że to pierwsza Zafira. W drugim serwisie facet poprosił o konkretny model silnika, sprawdził i polecił mi BRC...
Nie daj się wrobić w BRC. W razie problemów z gazem na wyjeździe będziesz szukał kogoś kto robi BRC.
Polecam staga. Każdy kowal ogarnie i będzie taniej niż BRC. I nie montuj staga z ISA , bo to pic na wodę , tak jak lubra czy neodymowe magnesy redukujące spalanie...
x18XE1 nie ma silnika krokowego wolnych obrotów
X18XE1 nie ma kabli wysokiego napięcia

MARCEL!
Zafiromaniak

#399 Post autor: MARCEL! »

A BRC to nie jest znane poza Polską? To chyba Włoska firma...

#400 Post autor: Skasowany użytkownik 8511 »

Właśnie taki kowal montowal mi instalację, i jak się dzisiaj okazalo spartolił robotę.

MARCEL!
Zafiromaniak

#401 Post autor: MARCEL! »

To trochę poza tematem, to kogo polecacie w Lublinie jeśli chodzi o montaż LPG ? W Skodzie montowałem gaz na ul. Bursaki i było ok. Dzwoniłem właśnie tam w sprawie Zafiry i facet powiedział, że nie koniecznie do Zafiry polecany jest gaz. Ale nie wiem czy to ten sam pracownik co kiedyś... A może mu się Zafira A z B pomieszała...

#402 Post autor: Skasowany użytkownik 8511 »

Ja dzisiaj byłem na Rowerowej,wreszcie tam poradzili sobie z moim gazem.A trudno kogoś polecić,niepolecam montażu gazu na Puławskiej,bo tam jest wszystko dobrze do chwili zapłacenia za montaż.

firek
Zafiromaniak
Imię: Mirek
Auto: Opel Zafira A 1,8 Elegance
Oznaczenie silnika: X18XE1
#403 Post autor: firek »

pioneet, takich warsztatów jest niestety jeszcze wiele i będą dotąd istniały dokąd ludzie będą chcieli założyc tanio......, a to niestety nie znaczy dobrze. Do nie polecanych mogę dodac zakład na Nałęczowskiej, Firlejowskiej i jeszce kilku miejscach...
Przyzwoicie montuja gaz w Sabacie na Budowlanej i na Łęczyńskiej w Trans Wagu. Widziałem montaże tych warsztatów; auta nie tylko jeżdzą ale i wygląda to wszystko pod maska schludnie. Pozdro

Awatar użytkownika
Kacperuch
Zafiromaniak
Imię: Kacper
Auto: Skoda
Model: Octavia2
Oznaczenie silnika: 19BKC

#404 Post autor: Kacperuch »

co do tranwagu to i ja słyszałem. nawet orientowałem sie cenowo i powiem, że jakbym miał zrobić 100 km zeby załozyć tam gaz to cena przyzwoita za levato. opinii słyszałem sporo pozytywnych

MARCEL!
Zafiromaniak

#405 Post autor: MARCEL! »

Hmm o Transwagu to różne opinie słyszałem.. Ale to też zależy może na jakiego pracownika się trafi... Sam już nie wiem... Dzwoniłem do "Auto Gaz" na Spółdzielczości Pracy i po rozmowie facet wydał się konkretny... Odradził instalacje te tańsze i powiedział, że Zafira potrzebuje przyzwoitych wtryskiwaczy...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna technika”