[B] - Bodek: 1,9 CDTI - Cosmo - 120KM - 2007
-
Sikor86
ja jestem obecnie w niemczech bez zosi .zosia jest u lekarza sprawdza plyny oleje rozrzad a później lpg teraz jade do reala na zakupy obok sa sklepy samochodowe zobacze jak to jest w rzeczywistości .dziurki wielkosci igly a jak sie prezetuja w aucie pozdrawiam 
Ostatnio zmieniony 17 lis 2012, 16:54 przez Sikor86, łącznie zmieniany 2 razy.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Dzisiaj wreszcie wymieniłem drugie sterowanie w kierownicy i teraz wygląda OK.:
Zmieniłem postojówki na Led-y:
Założone żaróweczki z CanBus-em, więc błędów brak
Przykleiłem podkładki pod tylną ramkę tablicy rejestracyjnej, ponieważ przy zamykaniu klapy obijała mi lakier i zaczynał się przecierać – sprawdźcie w swoich autkach, czy nie niszczy wam klapy.

Zmieniłem postojówki na Led-y:
Założone żaróweczki z CanBus-em, więc błędów brak
Przykleiłem podkładki pod tylną ramkę tablicy rejestracyjnej, ponieważ przy zamykaniu klapy obijała mi lakier i zaczynał się przecierać – sprawdźcie w swoich autkach, czy nie niszczy wam klapy.
Ostatnio zmieniony 03 paź 2015, 17:07 przez Anonymous, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Maciek
- Bodek
- Zafiromaniak
Wymiana całości, albo części sterowania jest banalnie prosta.Maciek pisze:Bodek, gdzie kupowałeś pokrętła od radia i kompa?
Drogie toto? Wymiana trudna? Często w ZB są styrane, jak ktoś często używa...
Sterowanie w kierownicy zamocowane jest pojedynczą śrubką – torx T20, wystarczy zrobić kilka obrotów i mamy odkręcone.
Gorzej jest z wyjęciem, bo jest zamocowane na wcisk i z reguły zamiast wyjść całe, najpierw odpada szara obudowa, a później ruszając delikatnie na boki wyciągamy resztę.
Nie można kupić samych pokręteł, przynajmniej ja nie znalazłem, ale i tak zaczynało siadać lewe, więc wymieniłem obydwa – dzięki temu mam ładne pokrętełka, troszkę zapasowych części i wygląda to OK.
zapłaciłem 80zł za dwie sztuki,a kupiłem od Kolegi z Naszego Forum - serdeczne dzięki dla Maćka (map69).
Ostatnio zmieniony 03 paź 2015, 17:08 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
-
GOTI
-
łysy72
-
łysy72
Bodek pisze:Wymontowałem, wypiaskowałem i osobiście polakierowałem - koszt renowacji kosza i felgi 70zł.łysy72 pisze:.....
Bodek zdradzisz gdzie "załatwiłeś" sobie taki śliczny kosz na koło zapasowe?![]()
Pozdr.
śliczny jest ten kosz,ja niestety mam tylko zestaw naprawczy,muszę sobię taki kupić bo jakoś nie mam zaufania do takich "wynalazków"
miłego
- Bodek
- Zafiromaniak
Wreszcie zakupiłem brakującą popielniczkę
W aucie nie palę
i nie popieram palenia
- na drobne śmietki się przyda.
Zakupione na Forum ZKP od Andrzeja - dzięki
W aucie nie palę
Zakupione na Forum ZKP od Andrzeja - dzięki
Ostatnio zmieniony 03 paź 2015, 17:09 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bodek
- Zafiromaniak
Do tej pory zagłębienie w tunelu służyło mi do wciskania plastikowych butelek z napojami albo idealnie wchodził kubek z kawą.GOTI pisze:Takie uwieńczenie dzieła - brakujący element![]()
Z rozpędu można by pomylić z kubkiem
Teraz uzupełniłem brak śmietniczki, to będę musiał wygospodarować inne miejsce na napoje - szkoda, że producent nie przewidział tak oczywistej oczywistości i nie wyposażył Zośki w coś takiego jak uchwyt na kubek
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
PO 5zł to będzie mu dzwonićGruka pisze:To teraz możesz wrzucać tam same 5zł
Bodku fajnie wygląda
- Albert Einstein