dziwny przewód
Moderator: Sebu$
-
chirus75
dziwny przewód
witam wyciągnąłem radio z zafiry [1.6 16v 99r.]i zobaczyłem jakiś przewód lużno sobie leżał.
Czy ktos wie co to za przewód?Może się odłączył podczas wyciągania radia?jest to przewód z wkęcana wtyczką około 4mm śr
Dziękuję za wszelkie podpowiedzi
chętnie wstawiłbym zdjęcie ale nie wiem jak, mimo to może ktoś kojarzy
Czy ktos wie co to za przewód?Może się odłączył podczas wyciągania radia?jest to przewód z wkęcana wtyczką około 4mm śr
Dziękuję za wszelkie podpowiedzi
chętnie wstawiłbym zdjęcie ale nie wiem jak, mimo to może ktoś kojarzy
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2012, 21:19 przez chirus75, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Zdjęcia - wszystko jest na forum - wystarczy poszukać !chirus75 pisze: chętnie wstawiłbym zdjęcie ale nie wiem jak, mimo to może ktoś kojarzy
Wstaw zdjęcie - tak to można tylko gdybać.
-
v12party
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
A da radę fotkę zrobićv12party pisze:Witam.
Mam mał problem z lewym tylnym glosnikiem nie gra mi...Ale znalazlem przewod ktory idzie z kondensatora przeciety. Idzie przy obudowie obok pasazera przy polce z (klima nawiewami) gdzies pod radio chyba taki spiralny sprezynkowy. To od radia ? gdzie on wchodzi ? ?
- Albert Einstein
-
chabretti
A spróbuj włączyć radio i otworzyć te drzwi co ten głośnik nie gra i popróbuj ścisnąć (poruszać) wiązkę kabli co idzie do tych tylnych drzwi. Jak Ci zacznie grać ten głośnik to na 100% masz urwane kable w tym miejscu. Ja miałem tak ale z prawej strony. Poruszałem tą wiązką kabli w gumie i zaczął grać. Rozebrać i polutować.v12party pisze:Witam.
Mam mał problem z lewym tylnym glosnikiem nie gra mi...Ale znalazlem przewod ktory idzie z kondensatora przeciety. Idzie przy obudowie obok pasazera przy polce z (klima nawiewami) gdzies pod radio chyba taki spiralny sprezynkowy. To od radia ? gdzie on wchodzi ? ?
-
v12party
Rozbierałem wtyk właśnie i nic
. Wszystko jest całe nie poprzecinane pozniej probówką sprawdze jeszcze. A i do tego domykanie/zamykanie szyby nie chodzi przed rozebraniem chodziło ;/ i przod tez mi padł
domykania. Czasem ma tak ze nie chodzi 2-3 dni a potem wszysko działą (wszystko zyje własnym zyciem hehe).Bezpieczniki całe ewentualnie podjade do elektryka zobaczy co jest . A ten kabelek jak idzie od kondensatora z boczek jak odkreci sie od pasazera tam jest i piny wchodza w ta skrzyneczke (kondensator) i tam jest taki spiralny grubszy sprezynkowy kabelek i on jest przeciety
i nawet nie wiem gdzie on idzie. Czy ktos wie ? Nie da sie go nie zauważyć wpin ma jak pod kompa (szeroka wtyczka>to ten kabel przerwany>).A te usterki moga byc spowodowanie wyciekiem z lornetki płynu ? i wiazki kabli pozalewane zostały? Wlasnie wymieniłem oringi i teraz moze jak wyschnie to wszystko wroci do normy?