Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam,
ciekawi mnie ile wam palą CDTi?
U mnie 19DT :
-po małym mieście ok 10l
-trasa spokojna ok.5,5l
-trasa dynamiczna 6,5-8l
średnia z ostatnich 15000km to jakoś 8,5l
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 14 gru 2011, 23:53 przez kubik_CDTi, łącznie zmieniany 1 raz.
kliknij na ikonke ponize to sie dowiesz co u mnie
a powiem ze nie oszczedzam (potrafie smigac i 180km/h w dluzszym czasie)
miasto (praca + zakupy) srednio 6-7l
wyjazdy za miasto 6-7l
dalsze wyjazdy od 7 w gore
raz mi sie udalo w zimie trasa KRK -Jaslo, przepisowo... - komputer wskazywal 5.5l
Przy tankowaniu Shella Powera to takie spalanie jak u "kicaj"-a, gdy zatankuję BP Ultimate to ok. 1,5l więcej! Czyli kalkuluje się kupować droższe paliwko! (...a jeszcze dochodzi zapychanie DPF-u)
kicaj pisze:lo matko na bp ultimate 1.5 litra wiecej? to zmien stacje
ja chyba tez bo zawsze jak jestem w krk to tankuje wlasnie ultimate...
Tez tak kiedys mialem, ze po zatankowaniu drogiego diesla na BP spalanie skoczylo mi do 8l/100 w trasie. Moze ta stacja BP oszukuje, ale widac nie jestem pierwszy. Wole juz lac STP niz uzywac teoretycznie lepszego paliwka.
To jest nic moi drodzy moja żona jak zrobiła prawo jazdy zaraz jakoś pojechaliśmy do znajomych świętować i wracała ona uzyskała na odcinku 200km (autostrada) 4,8l/100km nie przekraczała 80km/h chodziła dumna przez tydzień
Na Shell-u V Power-ku mam teraz 8.4L/100km oczywiście zaliczam wszystkie atrakcje zimy (grzanko podczas odśnieżania 16m kw. i takie tam). Codzienny dystans dwa razy 9km i jakieś dodatki typu 5-10km(zakupy)