Montaż mat grzewczych

Modyfikacje dla Zafiry A
Wiadomość
Autor
GOTI

Montaż mat grzewczych

#1 Post autor: GOTI »

Myśle nad kupnem tej maty: przykładowy obraz
Nie wie ktoś może jak sie to sprawuje?
Gdyby zdała egzamin (w miare grzała) to zamierzam kupic też druga na miejsce pasażera, podpiąc na krótko do aku oczywiście z jakimś bezpiecznikiem i zrobic przełączniki na konsoli w miejscu gdzie znajdują sie przełączniki (u mnie zaślepki, bo podgrzewania nie mam).
No i żeby to nie wyglądało wieśniacko chciałbym schowac te maty pod tapicerką siedzeń. - Czy jest to w miare łatwe tzn demontaż tapicerki itp., na co musze wtedy ewentualnie uważac?
Czy po prostu nie kupic pokrowców i ukryc maty pod pokrowcami?
Jak myślicie? :)
Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ex ZB 1.8 SPORT
Model: 2008
Oznaczenie silnika: Z18XER

#2 Post autor: Tunio999 »

Ja bym sobie dał spokój... Ale Twój wybór... Jak będziesz chował je pod pokrowce to i tak będą się odznaczać i pokrowce nie będą "leżeć" tak jak powinne :>
Odnośnie prucia tapicerki siedzeń i umieszczania mat tam to ja się bym nie podjął :P

Moim zdaniem da się bez tego żyć - tym bardziej jeździć :P
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

<<< Pozdrawiam Tunio999 >>>
Awatar użytkownika
SD72
Zafiromaniak
Imię: Sylwek
Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z18XE

#3 Post autor: SD72 »

Popieram :piwo: Bedzie wiesniacko nieestatycznie i zero konfortu :)
bazyliszek72
Arczi

#4 Post autor: Arczi »

GOTI w/g mnie jak juz masz takie cisnienie na drzanie dupki to kup fotele z grzaniem i masz spokoj bo to orginal.
GOTI

#5 Post autor: GOTI »

Myślałem nad kupnem mat i przycisków ale nie mam niestety okablowania do foteli.
Fotele z grzaniem.... hmm... no ten sam problem okablowania nie mam.
Nie chodzi mi o to ze chce to miec w aucie ale jest to taki fajny gadzet ;)
narkaz

#6 Post autor: narkaz »

Ja u siebie kupiłem maty i włożyłem pod pokrowce i nic nie widać. Z tym że pokrowce mam porządne bo dawałem za nie coś około 280zł za cały komplet. Zrobiłem sobie taki sterownik w którym ustawiam sobie temperaturę grzania i on mi ją utrzymuje.
Awatar użytkownika
Mattai
Zafiromaniak
Imię: Maciej
Auto: Zafira
Model: C
Oznaczenie silnika: A20DT
#7 Post autor: Mattai »

Ma podobnie zrobiłem , pięknie grzeje...oryginalne mam pokrowce. Temperatura z dokładnością do 5 stopni...bajer... fotostory niedługo
Scorpio I Lift-back 2.0(OHC)>VW Golf III Variant 1.9TDI(ALE)> ZA 2.0(Y20DTH)>ZC 2.0 (A20DT)
danio

#8 Post autor: danio »

Osobiście sobie taką matę zapodałem i oprócz tego że w dupkę grzeje to jestem zadowolony.
GOTI

#9 Post autor: GOTI »

danio pisze:Osobiście sobie taką matę zapodałem i oprócz tego że w dupkę grzeje to jestem zadowolony.
Ukryłeś je pod pokrowcami? Czy jednak zamontowałeś "tylko na zime" na siedzenia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira A”