Słaby nawiew z tylnych kratek zafira A
Moderator: Sebu$
- kriss15
- Debiutant
- Imię: Krzysztof
- Auto: Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: DTH
Witam nie wiem czy dobrze kumam ale w wczoraj zmieniałem fotele w mojej Zośce i nawiewy na trzeci rząd foteli znajduje się pod kanapa i teraz nie wiem ,te nadmuchy w ogule nie działają coś mi się wydaje z w tylnej części tunelu powinien być jakiś regulator , może miał ktoś z tym coś odczynienia .
Fale radiowe to moja pasja.
Teocc, trochę się z Tobą nie zgodzę, gdyż jak rozbierałem nagrzewnicę to tuż przed nią znajduje się taki element plastikowy, który podaje nadmuch właśnie w te otwory pod tunelem i tam jest możliwość nie trafienia dziurki w dziurkę .....na końcu są takie charmonijki , które mają trafiać dokładnie w dziurki w podłodze....
to często w oplach się dzieje. ale te powietrze chyba leci letnie, a nie zimne. zobacz po nagrzaniu silnika. bo trzeba trochę czasu aż całą rura od nagrzewnicy do kratki się nagrzeje.kebul pisze:z tylnych klatek leci mi tylko zimne powietrze
- oki
- Mieszkaniec
- Imię: Darek
- Auto: Zafira B 2.0 Panorama
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LER
A tak ogólnie to jak działa u was ta regulacja nadmuch na środek ew sam kierunek na nogi.
U mnie jak bym nie ustawiał to wszędzie leci podobnie i ogólnie nie widzę definitywnej zmiany kierunku nadmuchu no może po za kierunkiem tylko na szyby.
Tylnie wywiewy to już wiem ze słabo wieją więc TTTM i się z tym pogodziłem.
W felicji do której porównuję przez cały czas, to po ustawieniu na środkowe wyloty suszyłem sobie głowę jadąc do pracy, a ustawienie na nogi prawie zdejmowało skarpetki.
W Zafce dopiero coś zaczyna lepiej dmuchać na 3 biegu (filtr pyłowy wymieniłem na nowy)
I teraz nie wiem czy coś mam popsute czy te auta tak mają?
U mnie jak bym nie ustawiał to wszędzie leci podobnie i ogólnie nie widzę definitywnej zmiany kierunku nadmuchu no może po za kierunkiem tylko na szyby.
Tylnie wywiewy to już wiem ze słabo wieją więc TTTM i się z tym pogodziłem.
W felicji do której porównuję przez cały czas, to po ustawieniu na środkowe wyloty suszyłem sobie głowę jadąc do pracy, a ustawienie na nogi prawie zdejmowało skarpetki.
W Zafce dopiero coś zaczyna lepiej dmuchać na 3 biegu (filtr pyłowy wymieniłem na nowy)
I teraz nie wiem czy coś mam popsute czy te auta tak mają?
- Mattai
- Zafiromaniak
- Imię: Maciej
- Auto: Zafira
- Model: C
- Oznaczenie silnika: A20DT
Jak masz problem z sila nawiewu to polecam maly demontaz wentyalotora i przeczyszcenie go calego z pylu i nasmarowaniu lozysk slizgowych jakims olejem maszynowym. U mnie nie bylo wodotryskow, ale ciag zdecydowanie sie poprawil...to tak przy okazji naprawy silownika obiegu zamknietego
Scorpio I Lift-back 2.0(OHC)>VW Golf III Variant 1.9TDI(ALE)> ZA 2.0(Y20DTH)>ZC 2.0 (A20DT)