[B] - Zafiromaniak - 1,9 CDTI Enjoy, 120 KM, 2007, panorama
- Zafiromaniak
- Mieszkaniec
- Model:
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Marek nagraj radyjko, jak jest na maksa rozkręcone i wrzuć do odpowiedniego tematu:
Test CB Zafira B
jestem ciekawy jakie są szumy.
Test CB Zafira B
jestem ciekawy jakie są szumy.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Zafiromaniak
- Mieszkaniec
- Model:
Dzięki Kacper, ty też masz całkiem dopieszczoną fajną Zoskę, widać że dbasz i tak trzymaj
Sytuacja zmusiła mnie na takie radio, jakby nie siejący silnik to wybrałbym pewnie k-po dx5000 v5, albo coś na "wstęgach". Zobaczymy może w przyszłości coś przetestuję. Ale anteny za nic nie zmienię
@Bodek,
Nagram jak znajdę czas, naprawdę daje to radę. Polecam Ci radia do naszych zosiek :
1.Cobra 29 ( tylko ta stara wersja, NIE LX EU)
2.President Herbert I
Ale nie dawno kolega testował w swojej Insigni CDTI BiTurbo 160KM to Cobra 29 wygrała z Herbertem I jeśli chodzi o filtry.
A i pamiętaj że antena tez jest ważna bo jak kupisz jakiegoś wypierdka jak President Missouri i będziesz zabawiał się "szklaną cewką" to na tym radiu więcej szumów usłyszysz niż komunikatów, łatwiej by było przechodnia o drogę zapytać Polecam do 1m:
Sirio AS-100
1,5m:
Sirio ML-145
2m:
Sirio Turbo 5000 ( jak chcesz szybkie składanie)
Sirtel Santiago 1200 ( najlepsza antena jaką miałem,pracuje w rezonansie)
Wniosek jest taki: Szukaj anten powyżej 1m.
Teraz myślę nad jakimś głośnikiem zewnętrznym rozglądam się za Motorolą RSN 4001A.
Szumy zawsze jakieś będą zwłaszcza na 2m antenie, trzeba przykręcić Rf-gainem to ich nie będzie. Zresztą pokażę na filmie jak to działa.
Sytuacja zmusiła mnie na takie radio, jakby nie siejący silnik to wybrałbym pewnie k-po dx5000 v5, albo coś na "wstęgach". Zobaczymy może w przyszłości coś przetestuję. Ale anteny za nic nie zmienię
@Bodek,
Nagram jak znajdę czas, naprawdę daje to radę. Polecam Ci radia do naszych zosiek :
2.President Herbert I
Ale nie dawno kolega testował w swojej Insigni CDTI BiTurbo 160KM to Cobra 29 wygrała z Herbertem I jeśli chodzi o filtry.
A i pamiętaj że antena tez jest ważna bo jak kupisz jakiegoś wypierdka jak President Missouri i będziesz zabawiał się "szklaną cewką" to na tym radiu więcej szumów usłyszysz niż komunikatów, łatwiej by było przechodnia o drogę zapytać Polecam do 1m:
Sirio AS-100
1,5m:
Sirio ML-145
2m:
Sirio Turbo 5000 ( jak chcesz szybkie składanie)
Sirtel Santiago 1200 ( najlepsza antena jaką miałem,pracuje w rezonansie)
Wniosek jest taki: Szukaj anten powyżej 1m.
Teraz myślę nad jakimś głośnikiem zewnętrznym rozglądam się za Motorolą RSN 4001A.
Szumy zawsze jakieś będą zwłaszcza na 2m antenie, trzeba przykręcić Rf-gainem to ich nie będzie. Zresztą pokażę na filmie jak to działa.
If you think that life is easy to be wrong...
Pozdrawiam Zafiromaniak
Pozdrawiam Zafiromaniak
- Bodek
- Zafiromaniak
Radyjko mam Unidena 520XL, a jeżeli chodzi o antenkę to właśnie rozważam te dwa modele, o których napisałeś wyżej.Zafiromaniak pisze:.....
@Bodek,
2.President Herbert I
Sirio AS-100
1,5m:
Sirio ML-145
.......
Fakt, że nie jeżdżę z CB codziennie, bo nie muszę, więc na razie radyjko odpuszczam, wymienię antenkę bo moja się właśnie rozsypuje
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Co tam, jak Zosieńka?
A co do naklejki to faktycznie, czarna może się zlewać, ale srebrna również.
Tak jak stoi na tej fotce http://img254.imageshack.us/img254/5210/dsc02335s.jpg to dałbym czarną i nakleił po lewej stronie nad listwą i powinno być okej. Ewentualnie małą czarną i na listwę, tak ma Bodek z tego co kojarzę.
Ewentualnie srebrną i na szybę.
A co do naklejki to faktycznie, czarna może się zlewać, ale srebrna również.
Tak jak stoi na tej fotce http://img254.imageshack.us/img254/5210/dsc02335s.jpg to dałbym czarną i nakleił po lewej stronie nad listwą i powinno być okej. Ewentualnie małą czarną i na listwę, tak ma Bodek z tego co kojarzę.
Ewentualnie srebrną i na szybę.
Ostatnio zmieniony 04 mar 2013, 16:39 przez tr3h4, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zafiromaniak
- Mieszkaniec
- Model:
Właśnie problem z tym kolorkiem
Zośka się ma dobrze, na wiosnę czeka ją wymiana chłodnicy wody.
I zastanawiam się czy wymieniać rozrząd, w sumie przebieg pewny ale nigdy nic nie wiadomo.
Co do naklejki to ostateczną decyzję podejmie żonka, żeby potem nie było że nie stylistycznie i wgl.
Zośka się ma dobrze, na wiosnę czeka ją wymiana chłodnicy wody.
I zastanawiam się czy wymieniać rozrząd, w sumie przebieg pewny ale nigdy nic nie wiadomo.
Co do naklejki to ostateczną decyzję podejmie żonka, żeby potem nie było że nie stylistycznie i wgl.
Pozdrawiam Zafiromaniak
Pozdrawiam Zafiromaniak
- Zafiromaniak
- Mieszkaniec
- Model:
Dzisiaj Zośka została wykąpana i wygląda to tak :
(Ups.. brak naklejki klubowej)
A tutaj troszkę ziimowo
(Ups.. brak naklejki klubowej)
A tutaj troszkę ziimowo
Ostatnio zmieniony 30 mar 2013, 20:13 przez Zafiromaniak, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Zafiromaniak
Pozdrawiam Zafiromaniak
- Bodek
- Zafiromaniak
No nie powiem - nówka sztuka, ale naklejka odpadła z autka, czy nie było
Kolega Klubowicz się poprawi :>
Kolega Klubowicz się poprawi :>