Opel Zafira 100% ORYGINAŁ - ZWOLEŃ - Widział ją ktoś?
Moderator: Tunio999
Opel Zafira 100% ORYGINAŁ - ZWOLEŃ - Widział ją ktoś?
Czy ktoś z okolic Radomia widział może tą Zosię albo słyszał jakieś opinie o tym komisie?
http://otomoto.pl/opel-zafira-100-orygi ... 78298.html
http://otomoto.pl/opel-zafira-100-orygi ... 78298.html
- Maciek
- Zafiromaniak
- Auto: Z20LET
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Radom raczej słynie z liczników, powypadki przy okazji
Pasy z reguły są dokładane (inaczej auto przeglądu nie przejdzie, chyba, że po znajomosci).
Kołki w drzwiach - są przy vanach z Danii. Mało kto wkłada mechanizmy odsuwania szyb z tyłu.
Tu masz foto z innej oferty tego sprzedającego (ZB), widać, że z tyłu nie ma korbek do szyb, tylko zaślepki:
Pasy z reguły są dokładane (inaczej auto przeglądu nie przejdzie, chyba, że po znajomosci).
Kołki w drzwiach - są przy vanach z Danii. Mało kto wkłada mechanizmy odsuwania szyb z tyłu.
Tu masz foto z innej oferty tego sprzedającego (ZB), widać, że z tyłu nie ma korbek do szyb, tylko zaślepki:
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Moim zdaniem na pewno było coś w niej kombinowane - brak klamek (to co pisał Maciek) oraz brak uchwytów do podnoszenia foteli w ostatnim rzędzie :> Także ma Zośka braki :> :>
- Albert Einstein
To typowe auto z Danii, tam sporo jest takich flotowych, które oryginalnie nie maja kanpy z tyłu. W PL dołozona kanpa, pasy itp. sprawdziłbym, jak to było zrobione. Być może faktycznie nie ma mechanizmu do opuszczania szyb z tyłu(?).
Auta w Danii, zwłaszcza te flotowe maja duży przebieg. Moje osobiste przekonanie jest takie,że każdy handlarz cofa licznik. Jeśli byłbyś mimo wszystko zainteresowany, to koniecznie diagnostyka z komputerem w celu sprawdzenia, czy jest różnica między przebiegiem na sterowniku i na liczniku (powinna być, ale trzeba by poszukać ile mniej więcej). Dodatkowo stan blachy. Sam widziałem kilka prawie nowych aut w Danii na placu, którym ruda wyłaziła aż miło. Jak zapytałem handlarza, o co chodzi odpowiedział,że u nich przez większość roku jest ostro sypane solą, więc to normalka.
A, i wydaje mi się,że można sprawdzić gdzieś online przebiegi aut z Danii-nie wiem dokładnie gdzie,ale warto sprawdzić.
Powodzenia i bez pośpiechu z zakupem.
Auta w Danii, zwłaszcza te flotowe maja duży przebieg. Moje osobiste przekonanie jest takie,że każdy handlarz cofa licznik. Jeśli byłbyś mimo wszystko zainteresowany, to koniecznie diagnostyka z komputerem w celu sprawdzenia, czy jest różnica między przebiegiem na sterowniku i na liczniku (powinna być, ale trzeba by poszukać ile mniej więcej). Dodatkowo stan blachy. Sam widziałem kilka prawie nowych aut w Danii na placu, którym ruda wyłaziła aż miło. Jak zapytałem handlarza, o co chodzi odpowiedział,że u nich przez większość roku jest ostro sypane solą, więc to normalka.
A, i wydaje mi się,że można sprawdzić gdzieś online przebiegi aut z Danii-nie wiem dokładnie gdzie,ale warto sprawdzić.
Powodzenia i bez pośpiechu z zakupem.