[A] Blow off Zafira OPC

Boxy, chiptunning, tuning itp.

Moderator: Mariusz

ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
alpi666

[A] Blow off Zafira OPC

#1 Post autor: alpi666 »

Ostatnio zmieniony 20 lut 2009, 22:45 przez alpi666, łącznie zmieniany 1 raz.
Maciek

#2 Post autor: Maciek »

I... co on daje? ;)

Pozdr.
M.
cbm80

#3 Post autor: cbm80 »

To mi wyglada na jakiegos by-passa :)
alpi666

#4 Post autor: alpi666 »

Piekny odgłos PPsssss
Marekww33

#5 Post autor: Marekww33 »

Czy możesz napisać jakiegoś manuala jak się ten zawór montuje co do czego idzie itd..
Też myślałem o zamontowaniu BOV koszt 300-500 zł. ale turbina nie dostaje po tyłku, lepiej wchodzi na obroty, trzyma ciśnienie i takie tam inne bajery no i pssss wrym pssss jak w rajdówkach :lol:
Ty masz OPC a ja jedynie DTI, ale opisać możesz ;)
arash

#6 Post autor: arash »

można założyć Bov'a do 2.0 dti zwyklej zafiry 100 konnej??? czy tylko zafiry w modelu opc to wytrzymują???
dejna

#7 Post autor: dejna »

mozna zalozyc BOVa do kazdego silnika z turbo. Generalnie w dit klekot bedzie Ci sie mieszał z dzwiekiem upuszczanego cisnienia... popatrz na youtubie jak to wydlada i brzmi w dieselkach... jest pare filmow...

generalnie BOV nie obciaza silnika tylko wspomaga zywotnosc turbiny wiec 2.0 dti spokojnie to wytrzyma...
Pitrula

#8 Post autor: Pitrula »

Witam .
Mam pytanie odnośnie miejsca usytuowania zaworu?
Ja umieściłem go na wysokości silnika, widziałem u kolegi na fotkach, że jest wyżej.
Ma to wpływ na działanie zaworu?
Z góry dzięki ;)
Maciek

#9 Post autor: Maciek »

Pitrula pisze: Ja umieściłem go na wysokości silnika, widziałem u kolegi na fotkach, że jest wyżej.
Ma to wpływ na działanie zaworu?
Nie ma wpływu :)
GOTI

#10 Post autor: GOTI »

Mam pytanko czy blow off wgl coś daje oprócz pięknego dźwięku? Widziałem to w corsie, w realu jeszcze lepiej to brzmi niż na niejednych filmikach na YT - tylko pytanie czy warto wydawać te 300-500zł (tak jak wspomniane powyżej). Jest przy tym jakiś wzrost koni? Bo moment to chyba wzrasta.. skoro turbina lepiej wchodzi na obroty.. moge się mylić, dlatego pytam
Maciek

#11 Post autor: Maciek »

Nieestety nic nie wzrasta, a daje tylko dźwięk ;)
MADOX

#12 Post autor: MADOX »

GOTI, tak jak koledzy wcześniej pisali , odprężna turbo i daje świetny dzwięk a tak nic poza tym
Pitrula

#13 Post autor: Pitrula »

Witam Kolegów.
Mam pytanko odnośnie typu zaworu? Założyłem
u siebie w Z20LET zawór Greedy RZ czy RS już nie pamiętam.
I efekt jest taki, że nie ma efektu :) Nie ma żadnego psss, tylko czasem w fotel :lol:
Na zaworku jest niby jakaś regulacja, ale próbowałem w różnych położeniach i nic.
Może ma ktoś jakiś pomysł co może być nie tak i czy zawór jest odpowiedni do tego typu silnika? Z góry dzięki ;)
Tituff

#14 Post autor: Tituff »

Koledzy. Poruszam stary temat bo mam pytanie. Oglądałem różne zdjęcia i porównywałem co i jak. Gdzie to faktycznie się podłącza. Do węża między turbiną a intercoolerem??
Przemass

#15 Post autor: Przemass »

Widzę że mogę się podpiąć,więc "odgrzeję kotleta."
Kto z was ma zamontowany blow off i jaki poleca,bo na allegro jest tego multum :P
No i czy zadowolony z założenia ? Może jakiś filmik ? Wiem,że na youtube jest tego pełno,ale muszę zobaczyć i usłyszeć na Zafirze,najlepiej OPC :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „CHIPTUNING i TUNING”