Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
P2108 Throttle Actuator Control (TAC) Module Performance - dotyczy sterownika przepustnicy
P0500 Vehicle Speed Sensor Malfunction
P0500 Czujnik prędkości pojazdu - usterka
P0500 Sygnał prędkości pojazdu do prędkości silnika i masy wtrysku Nieprawdopodobny B-17
P0500 Usterka sygnału prędkości pojazdu B-18
P1815 Transmission Range Switch - Start In Wrong Range - P1815 - Błąd interfejsu tempomatu
Wszystkie te błędy są na forum - wystarczy poszukać
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
witam wszystkich mam problem z bledem 2279 wiem ze to jest nieszczelnosc w ukladzie ssacym przeczytalem na forum ze czyszczenie EGR-u pomoze wlasnie dzis go wyczyscilem ale po przejechaniu kilku kilometrów problem powrocil i nie wiem co mam teraz zrobic czy wymienic EGR na nowy czy moze wymienic przeplywomierz
koego czysciłeś przepustnice i kolektor miedzy EGR a przepustnicą. Są tam kanały które również się zapychają. Na forum masz opis czyszczenia przepustnicy.
Jackww pisze:Cześć, Zośka B, silnik 1,8 benzyna, nie gaśnie silnik po wyjęciu kluczyka. Wypedałowane błędy to: 12170, 14070 i 65070. Proszę o rozkodowanie.
1. Kontrolka pracy silnika jak odpalam to się zapala a potem gaśnie, więc żarówka jest sprawna.
2. Kod P0140 - to sonda lamba?
Po wyciągnięciu kluczka jak pracował silnik i nacisnąłem na pedał gazu to zgasł od razu.
Witam.
Dziś rano podczas powrotu do domu załączyło mi się wypalanie, aż byłem już przed garażem, więc na postoju zrobiłem wypalanie,
Popołudniu udałem się na zakupy i podczas jazdy zaświeciła mi się żółta kontrolka , po przyjeździe do domu sprawdziłem sposobem dwa pedały i wyskoczył błąd :
ENC 245258 koledzy pomóżcie co to może być, chciałem ja skasować poprzez odłączenia akumulatora a nadal świeci ta zółta kontrolka.
browar340 pisze:Witam.
Dziś rano podczas powrotu do domu załączyło mi się wypalanie, aż byłem już przed garażem, więc na postoju zrobiłem wypalanie,
Popołudniu udałem się na zakupy i podczas jazdy zaświeciła mi się żółta kontrolka , po przyjeździe do domu sprawdziłem sposobem dwa pedały i wyskoczył błąd :
ENC 245258 koledzy pomóżcie co to może być, chciałem ja skasować poprzez odłączenia akumulatora a nadal świeci ta zółta kontrolka.
Jak zwykle szybka podpowiedz i bardzo dziękuje,przed przeczytaniem twojego wpisu, poszperałem po necie i właśnie coś znalazłem o tym przewodzie, więc teraz właśnie wracam z garażu ,zdjąłem górna osłonę silnika i widać w dole przy katalizatorze ten przewód, rozerwało go zaraz przy łączeniu z metalową rólką .
Teraz pytanie jak się do tego zabrać, na pewno muszę mieć kanał, potem może uda się ten przewód lekko skrócić i z powrotem nałożyć, nie wiem czy jest go tyle, czy muszę zakupić nowy , tylko jak go całego wymienic ?
browar340 pisze:Jak zwykle szybka podpowiedz i bardzo dziękuje,przed przeczytaniem twojego wpisu, poszperałem po necie i właśnie coś znalazłem o tym przewodzie, więc teraz właśnie wracam z garażu ,zdjąłem górna osłonę silnika i widać w dole przy katalizatorze ten przewód, rozerwało go zaraz przy łączeniu z metalową rólką .
Teraz pytanie jak się do tego zabrać, na pewno muszę mieć kanał, potem może uda się ten przewód lekko skrócić i z powrotem nałożyć, nie wiem czy jest go tyle, czy muszę zakupić nowy , tylko jak go całego wymienic ?
bardzo, bardzo dziękuje wam, jutro na kanał i zobaczę czy da się jakoś go posztukować czy cały do wymiany .
Raczej do wymiany - Bodek
[ Dodano: Sob Gru 29, 2012 15:41 ]
cały dzień walczyłem z tym przewodem, zwiedziłem chyba 5 sklepów i nic, dwa warsztaty i nic, w jednym powiedzieli żeby połączyć zwykłym przewodem gumowym, w drugim że może być zwykły bo tam jest temperatura na tej metalowej rółce , dodam ze pękło mi ta plastikowa przewód zaraz przy tej metalowej na końcu całego przewodu biegnącego od filtra, to więc chciałem kupić oryginalną i znów nic nie ma .
Więc połączyłem to gumowym przewodem takim grubym i nie wiem czy zrobiłem dobrze, a najgorsze jest to że kontrolka dalej świeci,
Koledzy doradźcie coś , bo po nowym roku czeka mnie 700 km trasy .
Ostatnio zmieniony 28 gru 2012, 19:01 przez browar340, łącznie zmieniany 1 raz.