Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
MARCEL! pisze:Właśnie też mam dylemat co do letnich opon (a muszę kupić nowe)
Waham się pomiędzy :
Pirelli Cinturato P1 195/65 R15 91 T
Goodyear EFFICIENTGRIP 195/65 R15 91 V Goodyear EXCELLENCE 195/65 R15 91 H
a może ? Dębica Presto 195/65 R15 91 H
Ja ostatecznie nabyłem uniroyal rainexpert. Różnica w porównaniu do Pirelli 6000 które posiadałem- kosmiczna. Ciszej pomimo iż to opona kierunkowa, ładnie i cicho wybiera nierówności, na deszczu... dla mnie jak na razie bezkonkurencyjna, ani jeden raz nie włączył się ABS. Po koleinach wypełnionych wodą jedzie jakby w ogóle ich nie było (pierwszy deszcz od razu testowałem ) , przewalone mają Ci jadący obok i za mną :> . Podczas ostatnich upałów jeździło się troszkę dziwnie, autko trochę jakby pływało ale tragedii nie ma, pewnie kwestia przyzwyczajenia. Osobiście polecam, za 205/55/16 w Krakowie zapłaciłem 1040 PLN.)
Bardzo dobry wybor
Bede za jakis czas zmienial 15" na 16" i bede kupowal Rainsport-y I jesli jeszcze znajde a jesli nie to Rainsport-y II albo wlasnie Rainexperty.
W innym aucie zjechalem juz 2 kpl Rainsportow I i jezdze na 3-cim - genialna opona a juz kilka chwalonych sprawdzilem.
Witam ! ja też stałem przed tym problemem bo kupiłem zośkę tylko na zimówkach a czas i pogoda nagliła aby dokonać jakiegoś zakupu - powiem tak ilu użytkowników tule opinii trudny wybór i decyzja ,ale raz kozie ....... kupiłem Bridgestone Turanza T 001 i powiem wam że wybór i zakup jak najbardziej udany jest ok,mogę spoko je polecić
pozdro
Witam ! Duzo czytalem o oponach na forum i powiem wam ze jestem troche zdziwiony sytuacja jaka mnie spotkala.Mianowicie jako ze mieszkam we Francji udalem sie do sklepu NOURAUTO zobaczyc oponki i ceny.I oto niespodzianka:
Michelin enegy saver 63 euro
Debica passio 2 70 euro
bazyliszek72 pisze:Witam ! Duzo czytalem o oponach na forum i powiem wam ze jestem troche zdziwiony sytuacja jaka mnie spotkala.Mianowicie jako ze mieszkam we Francji udalem sie do sklepu NOURAUTO zobaczyc oponki i ceny.I oto niespodzianka:
Michelin enegy saver 63 euro
Debica passio 2 70 euro
Dwa modele o rozmiarach i parametrach 195/65/15
Wiec jak sie ma cena do jakosci?
To jest bardzo proste - kupujesz (w tym wypadku) tańszą oponke i będziesz Pan zadowolony.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
w mojej byłej pracy ktoś wpadł na pomysł żeby podnieść ceny części pewnego producenta, tak żeby nie były najtańsze, no i sprzedaż części tego producenta wzrosła,
ludzie myślą że jakość idzie w parze z ceną, idzie ale w parze z ceną w dużym hurcie
mój osobisty rekord to sprzedaż zamiennika 4x drożej niż oryginału i zadowolony klient, bo wziął ten droższy i pomyślał że lepszy
Cena rozsadna zapytaj tylko przed zakupem o date produkcji zebys przy odbiorze nie byl zaskoczony ze to lezaki jakies (niewiem a w aukcji nie pisze wiec lepiej o to wczesniej zapytac).
Też zamierzam kupić nowe opony na lato, w poniedziałek w Auto Świat będzie test opon letnich, to sobie luknę. Do końca nie wierzę w te ich testy, bo np się różniły w ostatnich latach te same opony w testach motoru i auto świata...W każdym razie mam zamiar brać w rozmiarze 195/65r15 jak fabryka przykazała, i markowe (Goodyear albo Bridgestone), bo komplety można kupić za 800-900zł, to po co brać jakieś z niższej półki - żeby 100zł oszczędzić? A i alufelgi na allegro są oryginalne do zafiry, (produkowane w Polsce) w rozmiarze 6J 15" za 850zł to też łyknę i będzie komplet