Podłokietnik kierowcy i pasażerów na tylnej kanapie

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
kris

#46 Post autor: kris »

Kupiłem. Ostatecznie za 250zł. Ale szczerze mówiąc plastikowe mocowanie to wiele mi nie wytrzyma. Poza tym nie dość że plastik to jeszcze dość miękki. Trochę tandeta ale no cóż zobaczymy ile wytrzyma.

darkp1

#47 Post autor: darkp1 »

Jeśli chodzi o oryginalny podłokietnik to sami przestaniecie go używać bo przeszkadza przy zmianie biegów, a przy zaciąganiu ręcznego to już w ogóle... ;)

firek
Zafiromaniak
Imię: Mirek
Auto: Opel Zafira A 1,8 Elegance
Model: ZA
Oznaczenie silnika: X18XE1
#48 Post autor: firek »

Wiesz jak się leci w dłuższej trasie-5 zapięta-to nie ma przeszkód i nawet wygodniej oprzec rączką :D

darkp1

#49 Post autor: darkp1 »

firek pisze:Wiesz jak się leci w dłuższej trasie-5 zapięta-to nie ma przeszkód i nawet wygodniej oprzec rączką :D
No chyba że tak... Wtedy to i jeszcze tempomat wygodnie jest odpalić.

boogoo

#50 Post autor: boogoo »

darkp1 pisze:
firek pisze:Wiesz jak się leci w dłuższej trasie-5 zapięta-to nie ma przeszkód i nawet wygodniej oprzec rączką :D
No chyba że tak... Wtedy to i jeszcze tempomat wygodnie jest odpalić.
A jeszcze wrzucic 6-tkę :D gdyby była....i wszystko razem to cudo. 8)

Awatar użytkownika
BajBus
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#51 Post autor: BajBus »

panowie... :>
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)

giant19s

#52 Post autor: giant19s »

Kolejne pytanie odnoście podłokietnika do Zosi A.
Cały mechanizm podłokietnika po zdjęciu podłokietnika wychodzi razem z podłokietnikiem na tym pręcie czy jakaś jego część pozostaje w fotelu??
Myślę nad kupnem sprawnego ale pojęcia nie mam czy nie brakuje czegoś w fotelu.
A za zdjęcie fotelu a dokładniej miejsca gdzie montowany jest podłokietnik jeszcze bardziej by mnie ucieszył. :D

Anony Mous

#53 Post autor: Anony Mous »

giant19s pisze:Kolejne pytanie odnoście podłokietnika do Zosi A.
Cały mechanizm podłokietnika po zdjęciu podłokietnika wychodzi razem z podłokietnikiem na tym pręcie czy jakaś jego część pozostaje w fotelu??
Myślę nad kupnem sprawnego ale pojęcia nie mam czy nie brakuje czegoś w fotelu.
A za zdjęcie fotelu a dokładniej miejsca gdzie montowany jest podłokietnik jeszcze bardziej by mnie ucieszył. :D
Zostaje caly mechanizm w srodku.

Tutaj masz link z instrukcja montazu i zdjecami
podlokietnik

Zdjecia sa do zafiry B, ale montaz w A wyglada tak samo

giant19s

#54 Post autor: giant19s »

:shock: :shock: :shock:
Łeeeeee... myślałem że to tak na szybko zrobię a tu widzę pół fotela rozebrać trzeba :/ chyba zostawię tak jak mam :) z mechanizmem tylko do pozycji poziomej się opuszcza a tak nie mam ograniczenia :P raz że nie przeszkadza to o wiele bardziej przydatny po łokieć jest :)

Anony Mous

#55 Post autor: Anony Mous »

giant19s pisze::shock: :shock: :shock:
Łeeeeee... myślałem że to tak na szybko zrobię a tu widzę pół fotela rozebrać trzeba :/ chyba zostawię tak jak mam :) z mechanizmem tylko do pozycji poziomej się opuszcza a tak nie mam ograniczenia :P raz że nie przeszkadza to o wiele bardziej przydatny po łokieć jest :)
Ale to jest 3 minuty roboty - musisz tylko sciagnac tapicerke fotela z tylu (zaczynajac od dolu) i juz masz dostep do mechanizmu...

Nie poddawaj sie tak latwo ;))

Awatar użytkownika
dzarko
Mieszkaniec
Imię: Jarek
Auto: Opel
Model: ZafiraA
Oznaczenie silnika: Z16XE

#56 Post autor: dzarko »

Mi podłokietnik też latał i zabrałem się za dokręcanie. Niestety nie bardzo wiem, jak zdjąć dół tylnej tapicerki. Trzyma się na czymś, co wygląda na nity. Udało mi się go tylko odchylić i przykręcić podłokietnik (już nie lata), ale za to połamały się środkowe spinki. Nie wiem, czy jest jakaś metoda nieniszcząca tych spinek.
Błękitna Zocha z Białołęki
Obrazek

plutmen1
Bywalec
Imię: Karol
Auto: Zafira B 1.8
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER
#57 Post autor: plutmen1 »

Witam
Panowie może mieliście taką przypadłość - otóż tylni podłokietnik w kanapie jak się go otworzy to opada razem z tym plastikiem, a z tego co wiem plastik powinien byc otwierany takim uchwytem którego nie mam (już tak kupiłem). Moje pytanie jak to naprawić czy jest możliwość dokupienia tej części? Z góry dzięki za podpowiedzi
Ostatnio zmieniony 16 lip 2011, 13:23 przez plutmen1, łącznie zmieniany 1 raz.

kris

#58 Post autor: kris »

Wieczorem sprawdzę Ci w EPC i dokładnie napisze co i jak i ile kosztuje. No chyba, że ktoś będzie pierwszy. Różnie może być - katalogowo może występować jako komplet i będzie problem dostać nowy uchwyt - chyba że szrot.

Dodano:
Niestety wg EPC podłokietnik występuje jako całość. Więc lepiej szukać na szrocie.

jacek28

#59 Post autor: jacek28 »

czy ma ktos taki podłokietnik w ZA ??? jesli tak prosze o opinie i zdjecia jak to wygląda w samochodzie
http://allegro.pl/show_item.php?item=1305690159

cris559

#60 Post autor: cris559 »

Witam

Od jakiegoś czasu myślę nad zakupem podłokietnika którego u mnie fabrycznie nie było niestety albo stety bo wydaje mi się że ten fabryczny (przyczepiony do fotela) jest chyba trochę lichawy ;). Chciałbym żeby był taki aby pasował do wnętrza tz. nie rzucał się zbytnio w oczy jak niektóre "tjuningowe" :lol: i wypatrzyłem coś takiego http://moto.allegro.pl/podlokietnik-ope ... 69315.html

co sądzicie ???

Może ktoś miał i rozwiązał ten problem ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”