Podłokietnik kierowcy i pasażerów na tylnej kanapie
Moderator: Sebu$
Kolejne pytanie odnoście podłokietnika do Zosi A.
Cały mechanizm podłokietnika po zdjęciu podłokietnika wychodzi razem z podłokietnikiem na tym pręcie czy jakaś jego część pozostaje w fotelu??
Myślę nad kupnem sprawnego ale pojęcia nie mam czy nie brakuje czegoś w fotelu.
A za zdjęcie fotelu a dokładniej miejsca gdzie montowany jest podłokietnik jeszcze bardziej by mnie ucieszył.
Cały mechanizm podłokietnika po zdjęciu podłokietnika wychodzi razem z podłokietnikiem na tym pręcie czy jakaś jego część pozostaje w fotelu??
A za zdjęcie fotelu a dokładniej miejsca gdzie montowany jest podłokietnik jeszcze bardziej by mnie ucieszył.
Zostaje caly mechanizm w srodku.giant19s pisze:Kolejne pytanie odnoście podłokietnika do Zosi A.
Tutaj masz link z instrukcja montazu i zdjecami
podlokietnik
Zdjecia sa do zafiry B, ale montaz w A wyglada tak samo
Ale to jest 3 minuty roboty - musisz tylko sciagnac tapicerke fotela z tylu (zaczynajac od dolu) i juz masz dostep do mechanizmu...giant19s pisze:
Łeeeeee... myślałem że to tak na szybko zrobię a tu widzę pół fotela rozebrać trzeba chyba zostawię tak jak mam z mechanizmem tylko do pozycji poziomej się opuszcza a tak nie mam ograniczenia raz że nie przeszkadza to o wiele bardziej przydatny po łokieć jest
Nie poddawaj sie tak latwo )
- dzarko
- Mieszkaniec
- Imię: Jarek
- Auto: Opel
- Model: ZafiraA
- Oznaczenie silnika: Z16XE
Mi podłokietnik też latał i zabrałem się za dokręcanie. Niestety nie bardzo wiem, jak zdjąć dół tylnej tapicerki. Trzyma się na czymś, co wygląda na nity. Udało mi się go tylko odchylić i przykręcić podłokietnik (już nie lata), ale za to połamały się środkowe spinki. Nie wiem, czy jest jakaś metoda nieniszcząca tych spinek.
Błękitna Zocha z Białołęki
-
- Bywalec
- Imię: Karol
- Auto: Zafira B 1.8
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Panowie może mieliście taką przypadłość - otóż tylni podłokietnik w kanapie jak się go otworzy to opada razem z tym plastikiem, a z tego co wiem plastik powinien byc otwierany takim uchwytem którego nie mam (już tak kupiłem). Moje pytanie jak to naprawić czy jest możliwość dokupienia tej części? Z góry dzięki za podpowiedzi
Panowie może mieliście taką przypadłość - otóż tylni podłokietnik w kanapie jak się go otworzy to opada razem z tym plastikiem, a z tego co wiem plastik powinien byc otwierany takim uchwytem którego nie mam (już tak kupiłem). Moje pytanie jak to naprawić czy jest możliwość dokupienia tej części? Z góry dzięki za podpowiedzi
Ostatnio zmieniony 16 lip 2011, 13:23 przez plutmen1, łącznie zmieniany 1 raz.
Wieczorem sprawdzę Ci w EPC i dokładnie napisze co i jak i ile kosztuje. No chyba, że ktoś będzie pierwszy. Różnie może być - katalogowo może występować jako komplet i będzie problem dostać nowy uchwyt - chyba że szrot.
Dodano:
Niestety wg EPC podłokietnik występuje jako całość. Więc lepiej szukać na szrocie.
Dodano:
Niestety wg EPC podłokietnik występuje jako całość. Więc lepiej szukać na szrocie.
czy ma ktos taki podłokietnik w ZA ??? jesli tak prosze o opinie i zdjecia jak to wygląda w samochodzie
http://allegro.pl/show_item.php?item=1305690159
http://allegro.pl/show_item.php?item=1305690159
Witam
Od jakiegoś czasu myślę nad zakupem podłokietnika którego u mnie fabrycznie nie było niestety albo stety bo wydaje mi się że ten fabryczny (przyczepiony do fotela) jest chyba trochę lichawy . Chciałbym żeby był taki aby pasował do wnętrza tz. nie rzucał się zbytnio w oczy jak niektóre "tjuningowe" i wypatrzyłem coś takiego http://moto.allegro.pl/podlokietnik-ope ... 69315.html
co sądzicie ???
Może ktoś miał i rozwiązał ten problem
Od jakiegoś czasu myślę nad zakupem podłokietnika którego u mnie fabrycznie nie było niestety albo stety bo wydaje mi się że ten fabryczny (przyczepiony do fotela) jest chyba trochę lichawy . Chciałbym żeby był taki aby pasował do wnętrza tz. nie rzucał się zbytnio w oczy jak niektóre "tjuningowe" i wypatrzyłem coś takiego http://moto.allegro.pl/podlokietnik-ope ... 69315.html
co sądzicie ???
Może ktoś miał i rozwiązał ten problem