[A] kierunki w lusterach - opinie
[A] kierunki w lusterach - opinie
witam, chciałem mieć zawsze kierunki w lusterkach i tak sie zabrałem za zrobienie tego.
jak to wygląda po waszemu??może być??
jutro dodam filmik jak to wygląda na żywo
jak to wygląda po waszemu??może być??
jutro dodam filmik jak to wygląda na żywo
Ostatnio zmieniony 04 sty 2013, 19:20 przez pawko81, łącznie zmieniany 1 raz.
- GOTI
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XER
Bardzo fajnie to wygląda, pomimo zamontowanych "punktowo" diod to swiecą ładnym strumieniempawko81 pisze:jak to wygląda po waszemu??może być??
Napisz jak to zrobiłeś - sam jestem zainteresowany montażem kierunków w lusterkach i troche szukałem na ten temat na alledrogo, jednak oferowane "uniwersalne" kierunki wyglądają troche marnie. Twoje wyglądaja rewelacyjnie
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Efekt fajny i dość ciekawy pomysł, chciałbym zobaczyć jak to wygląda w dzień i w nocy.
Napisz jak podłączyłeś i do czego.
Jak dla mnie OK
Napisz jak podłączyłeś i do czego.
Jak dla mnie OK
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
fajnie że się podoba. chociaż troszkę czasu spędziłem nad tym to mi się podoba. kupiłem je na
http://allegro.pl/super-kierunkowskazy- ... 92053.html
a co do montażu to trochę czasu mi to zajęło a najwięcej pociągnięcie kabla do kierunku w błotniku
reszta to dobrze wymierzyć otwory z załączonego szablonu i wiercimy chociaż szkoda mi było to robić ale nie żałuję
http://allegro.pl/super-kierunkowskazy- ... 92053.html
a co do montażu to trochę czasu mi to zajęło a najwięcej pociągnięcie kabla do kierunku w błotniku
reszta to dobrze wymierzyć otwory z załączonego szablonu i wiercimy chociaż szkoda mi było to robić ale nie żałuję
- GOTI
- Zafiromaniak
Nie szybciej było by pociągnąć do bezpieczników?pawko81 pisze:a co do montażu to trochę czasu mi to zajęło a najwięcej pociągnięcie kabla do kierunku w błotniku
Rozumiem, że w zestawie jest jakis szablon. jest on w miare precyzyjny, bo diody sa do wielu aut sprzedawane. U ciebie widać troche, że nie do końca prosto to wyszło (może mi sie tak wydaje), ale kto z bliska będzie ci na to patrzyłpawko81 pisze:reszta to dobrze wymierzyć otwory z załączonego szablonu
Dzięki za www do aukcji może pomyśle nad tym w przyszłym miesiącu
a gdzie masz bezpieczniki w drzwiach??GOTI pisze: Nie szybciej było by pociągnąć do bezpieczników
i tak i tak kabelek trzeba pociągnąć a do kierunku najbliżej.
ja rozbierałem tapicerkę i odkręcałem lusterko ale jak ktoś woli to kabelek można pociągnąć bez rozbierania drzwi natomiast lusterko trzeba rozebrac i tak
powiem ci że naprawdę ciężko jest to wymierzyć aby było równo. ja wziąłem więcej diód i może dlatego to tak wyszło. z bliska można się dopatrzeć minimalnych nierówności.
szablon mierzyłem od środka ale teraz wiem że z zewnątrz byłoby lepiej( tylko żeby sie nie wwiercić w wewnętrzne zatrzaski)
najpierw wiertełkiem 2 dziurki a potem poprawka 5
Ostatnio zmieniony 04 sty 2013, 20:09 przez pawko81, łącznie zmieniany 1 raz.
- GOTI
- Zafiromaniak
No w sumie tak, na jedno wychodzi.. czy tu czy tampawko81 pisze:a gdzie masz bezpieczniki w drzwiach??
i tak i tak kabelek trzeba pociągnąć a do kierunku najbliżej.
ja rozbierałem tapicerkę i odkręcałem lusterko ale jak ktoś woli to kabelek można pociągnąć bez rozbierania drzwi natomiast lusterko trzeba rozebrac i tak
Ile zapłaciłeś za 15 diód?pawko81 pisze:powiem ci że naprawdę ciężko jest to wymierzyć aby było równo. ja wziąłem więcej diód i może dlatego to tak wyszło. z bliska można się dopatrzeć minimalnych nierówności.
szablon mierzyłem od środka ale teraz wiem że z zewnątrz byłoby lepiej( tylko żeby sie nie wwiercić w wewnętrzne zatrzaski)
najpierw wiertełkiem 2 dziurki a potem poprawka 5
coś około 60zł dla klubowiczów z wysyłką do tego musisz mieć pistolet z klejem na gorąco bo to jest goły układ i trzeba go zakleićGOTI pisze:Ile zapłaciłeś za 15 diód?
wszelkie informacje pisz do gościa z allegro, mi wszystko fajnie wytłumaczył i zawsze jest dostępny
no ale 15 diód to jednak troszkę za dużo, można spokojnie 13 chociaż wiadomo inny efekt no ale nawet i 9 to będzie dobrze