Jeśli wcześniej jeździłeś autem bez ESP, to możesz kupić bez, aczkolwiek system ten w ciężkiej, z "natury" Zośce czasami ratuje tyłek! Dla mnie osobiście brak ESP dyskwalifikuje auto, jedyny minus to zintegrowane z ESP, TC (system wspomagający ruszanie na gładkiej nawierzchni) w głębokim śniegu niestety nie pomaga a wręcz szkodzi.pawel7799 pisze:pytanko- na ile warto szukać autka z ESP??
podobno jedzie już łądny egzemplarz z Belgii 101km 2006r z tamtejszym TUV(Car-pass) z DPF ale bez ESP, cena raczej ok, no tylko czy lepiej szukać takiego z ESP? ma ktos z nim dobre doświadczenie? w planach co weekend trasa 200-400km po Polsce Ca może i program
Przed zakupem Zośki - do wiadomości
Moderator: Tunio999
-
Zdenek2007
- Zafiromaniak
- Model:
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Fajna stronka "kalkulator" dotycząca autek z Niemiec
http://www.v10.pl/prawo/Sprowadzanie,sa ... a,200.html
http://www.v10.pl/prawo/Sprowadzanie,sa ... a,200.html
- Albert Einstein
-
MARCEL!
- Zafiromaniak
- Imię: Mar
- Auto: Opel Zafira A
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Subiektywnie Zafira jest bardziej zwrotna niż np. Skoda Felicia (która jest krótsza) bez wspomagania:)pawel7799 pisze:Pytanko- po jeździe próbnej zafira wydała mi się mniej zwrotna niż obecny, ciut dłuższy (4,5m)samochód. Czy to jest na co dzień uciążliwe? w katalogu znalazłem średnice zawracania 11,6-11,9m, ale na oponach 225, ma ktoś dane na standardowych 205 albo lepiej subiektywne odczucia??
chodzi o Zafirkę B 1,9cdti
-
Ola
Witam! Jestem totalnie zielona w sprawach samochodowych, mój mąż też (od niedawna(miesiąc ma prawko) i nigdy się nie interesował samochodami. No ale takie czasy i podróóż z 2 małych dzieci-przewiezienie wózka- komunikacją miejską jest czasem trdny więc postanowiliśmy kupić auto. Mężowi podoba się Zafira mi w sumie też ale ja jak większość kobiet rozróżniam tylko kolory samochodów.
Jeśli bym mogła prosić o jakieś wskazówki czym kierować się przy wyborze, gdzie szukać porad czym się różnią roczniki, co oznaczają te różne literkowe skróty.
Jakie auto mogę kupić za ok 15000zł w jakich rocznikach szukać, co z tym przebiegiem (ile można się spodziewać w danym roczniku).
Pewnie będę jeszcze zadawać wiele pytań ale dopiero zaczynam przygodę z samochodem więc wybaczcie pytania o rzeczy oczywiste bo dla mnie to narazie magia
Jeśli bym mogła prosić o jakieś wskazówki czym kierować się przy wyborze, gdzie szukać porad czym się różnią roczniki, co oznaczają te różne literkowe skróty.
Jakie auto mogę kupić za ok 15000zł w jakich rocznikach szukać, co z tym przebiegiem (ile można się spodziewać w danym roczniku).
Pewnie będę jeszcze zadawać wiele pytań ale dopiero zaczynam przygodę z samochodem więc wybaczcie pytania o rzeczy oczywiste bo dla mnie to narazie magia
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Witaj Olu...
Na początek poczytaj w tym dziale: http://www.zafiraklub.pl/viewforum.php?f=11, powinno dużo pomóc
Na początek poczytaj w tym dziale: http://www.zafiraklub.pl/viewforum.php?f=11, powinno dużo pomóc
Ostatnio zmieniony 26 lis 2017, 09:07 przez Rybka, łącznie zmieniany 1 raz.
- Albert Einstein
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
DZIAŁ OPEL ZAFIRA
Można skorzystać z:
Powitalni
i wczytać się w forum za pomocą opcji:
Szukaj
jak nie znajdziesz - pytaj - odpowiemy
DZIAŁ OPEL ZAFIRA
Można skorzystać z:
Powitalni
i wczytać się w forum za pomocą opcji:
Szukaj
jak nie znajdziesz - pytaj - odpowiemy
Ostatnio zmieniony 26 lis 2017, 09:09 przez Rybka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
yogi_007
-
radzizdo
Być może mi to umknęło, a być może nie. Ważna (moim zdaniem) informacja dla osób, które chcą sprowadzić autko z Niemiec do Polski. Nie kupujcie aut, które są przeznaczone do sprzedaży tylko i wyłącznie na export, gdyż są to auta z którymi na pewno przeżywać będziecie niezapomniane chwile w warsztacie samochodowym. Przyczyna mogą być różne, od "dobrego dzwonka" zaczynając a kończąc na czym tylko możecie sobie wyobrazić. Jeżeli ten temat był już poruszany to przepraszam, ale stary już jestem i źle widzę 
-
hooze
-
Andrzej2503
-
hooze
Chyba wiem o jakie srebrne auto chodzi...Andrzej2503 pisze:Realne ale trudne
kilka dni temu sprzedałem bardzo ładnego klimatronika 2003 za 15 tys plus opłaty
teraz mam czarnule 2004 ale nieco drożej
no cóż powalczę...póki co oczekuje na kupca na aktualne auto.
Szkoda że mamy trochę daleko do Ciebie...o "czarnulce" też czytałem. Nie wykluczam że nawiążemy jeszcze kontakt, być może do lata jeszcze ukaże się coś na wzór "srebrnej" na zafiry.otomoto
Ostatnio zmieniony 13 lut 2013, 10:01 przez hooze, łącznie zmieniany 1 raz.