Wymiana wyświetlacza w Zafirze B
kolega z naszego forum skalpi ma zamontowane coś takiego właśnie i kupował na sundaybuy.com
szczegóły w tym temacie: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... sc&start=0
szczegóły w tym temacie: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... sc&start=0
Ostatnio zmieniony 26 lis 2017, 10:18 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
w poszukiwaniu godnego następcy ZB OPC
edit: następca znaleziony... zobaczymy czy okaże się godny
edit: następca znaleziony... zobaczymy czy okaże się godny
Ten gość rozumiem wymienił gid'a na cid'a ale co zrobił, że ma jeszcze tuner TV?
tu to samo w astrze H
tu to samo w astrze H
dodał tuner dvb-t tv ($ ) do instalacji pokładowej i już po kłopocie oczywiście wszystko ze stajni opla (jest taka opcja)....... O ile dobrze doczytałem to już przy radyjku CD30MP3 i wyświetlaczu cid też to powinno ruszyć ale moge się mylić..... albo żle zrozumiałem tłumaczony tekst..... Na zagranicznych forach można znależć co nieco na ten temat.kaliope pisze:rozumiem wymienił gid'a na cid'a ale co zrobił, że ma jeszcze tuner TV?
Należy zdemontować górną osłonę deski tą z miejscem na głośnik i czujnik, jest na wcisk tak więc delikatnie należy podważyć i odłączyć przewód czujnika i głośnika , następnie wyjmujemy radio, panel klimatyzacji i odkręcamy konsolę środkową cztery wkręty w rogach konsoli, i mamy dostęp do wyświetlacza dwa wkręty i wyjmujemy wyświetlacz. Powodzenia
Witam!
Ja również przymierzam się do wymiany BID na GID. W zawiązku z tym mam 2 pytania:
1. Czy to prawda, że wyświetlacz po 2007 roku może źle wskazywać zasięg? (mam zafirkę z 2006)
2. Jaki jest numer fabrczny ramki do GIDa? Z tego co wiem ramka jest inna niż w BID, a w ASO nie mogą jednoznacznie stwierdzić jaka ramka byłaby dobra.
Ja również przymierzam się do wymiany BID na GID. W zawiązku z tym mam 2 pytania:
1. Czy to prawda, że wyświetlacz po 2007 roku może źle wskazywać zasięg? (mam zafirkę z 2006)
2. Jaki jest numer fabrczny ramki do GIDa? Z tego co wiem ramka jest inna niż w BID, a w ASO nie mogą jednoznacznie stwierdzić jaka ramka byłaby dobra.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Numer katalogowy: 6236501Jacek1 pisze:2. Jaki jest numer fabrczny ramki do GIDa? Z tego co wiem ramka jest inna niż w BID, a w ASO nie mogą jednoznacznie stwierdzić jaka ramka byłaby dobra.
Nazwa części: LISTWA
Cena netto*: 39,90
Cena brutto*: 49,08
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Witam!
Wymieniłem w mojej Zafirze (produkcja 04.2006) wyświetlacz BID na GID. Op-com pokazuje symbol siem0400 (dwuliniowy).
1. Czy jest on prawidłowy? Pytam dlatego gdyż ciągle pokazuje mi zły zasięg. Generalnie za duży, przy pustym zbiorniku pokazywał ciągle 200 km. To wina wyświetlacza?
2. Przy wymianie nie wylogowałem BIDa, czy bedę musiał najpierw go podłączyć i rozkodować, żeby sparować nowy z radiem? - trochę dużo rozbierania , GID jest wylogowany, ciągle mruga "zapamiętaj wyświetlacz". Radio jest CD30MP3 (z Vectry C chyba, bo jest płaskie bez załamania na środku, ale w takiej samej kolorystyce).
3. No i tak trochę z innej beczki: czy jest jakaś inna opcja poza ASO znalezienia/uzyskania security code?
pozdrawiam!
Wymieniłem w mojej Zafirze (produkcja 04.2006) wyświetlacz BID na GID. Op-com pokazuje symbol siem0400 (dwuliniowy).
1. Czy jest on prawidłowy? Pytam dlatego gdyż ciągle pokazuje mi zły zasięg. Generalnie za duży, przy pustym zbiorniku pokazywał ciągle 200 km. To wina wyświetlacza?
2. Przy wymianie nie wylogowałem BIDa, czy bedę musiał najpierw go podłączyć i rozkodować, żeby sparować nowy z radiem? - trochę dużo rozbierania , GID jest wylogowany, ciągle mruga "zapamiętaj wyświetlacz". Radio jest CD30MP3 (z Vectry C chyba, bo jest płaskie bez załamania na środku, ale w takiej samej kolorystyce).
3. No i tak trochę z innej beczki: czy jest jakaś inna opcja poza ASO znalezienia/uzyskania security code?
pozdrawiam!
- Bodek
- Zafiromaniak
NieJacek1 pisze:.....
pozdrawiam!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Bodek
- Zafiromaniak
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?f=11&t=21366marwin pisze:Witam a ja mam pytanko: jak rozpoznać wymontowany wyświetlacz np. z allegro jaki jest BID, GID? żaden ze sprzedawców nie pisze co ma
[ Dodano: Sro Sty 09, 2013 18:33 ]
Z tyłu na tabliczkach wyświetlaczy są jakieś inne oznaczenia typu: AY,UA,BR.
Ostatnio zmieniony 26 lis 2017, 11:10 przez Bodek, łącznie zmieniany 2 razy.