Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Po przekręceniu kluczyka powinna się zapalić i zgasnąć razem z ABS-em. Tylko nie pamiętam czy one równocześnie gasną czy jedna po drugiej.
Nie wiem czemu,ale ostatnio jak kuzynowi wymieniałem piaste,bo padł czujnik ABS-u w Astrze to TC też się zapalało i gasło.
Sprawdziłem na innym liczniku (oryginalnym - z tego auta) i jest tak jak piszesz - zapala się i gaśnie po chwili.
W tym "podmienionym" z Astry II nie zapala się w ogóle.
Trzeba sprawdzić w którym miejscu w gnieżdzie licznika wchodzi sygnał do kontrolki TC i porównać z tym z Astry czy jest w tym samym miejscu.Żarówka ma się rozumieć jest w swoim miejscu.
Diode mozna wlutować. A większośc liczników różni sie tylko tarczami i odpowiednio wlutowanymi diodami Ja u siebie w benzyniaku mam też przygotowane miejsce np: na kontrolke świec żarowych czy kontrolke awari automatycznej skrzyni biegów gdzie ja mam manualną
Tak jak pisze Harry200, posprawdzać czy gniazda z Astry zgadzają się z tymi z Zafiry
Ale obstawiam że tamta Astra nie miała TC więc diody kontrolki nie wlutowali
Tam z prawej strony jest jedna żaróweczka, a kontrolek kilka. Czy ta jedna żaróweczka jest wykorzystywana dla tych wszystkich kontrolek z prawej strony?
Czy jest to jakoś inaczej rozwiązane?
Ostatnio zmieniony 16 sty 2013, 22:26 przez ekmir, łącznie zmieniany 1 raz.