Centralny zamek - Zafira A
Moderator: Sebu$
- johanes
- Przeglądacz
- Imię: Johanes
- Auto: opel zafira a
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X18XE1
Jak pisałem wcześniej nie działaja mi szyby tylnie. Sprawdziłem przewody są ok sprawdziłem przełonczniki i bezpieczniki sa dobre.Przednie szyby otwierają sie normalnie ale nie morzna otworzyć tylnich szyb od strony kierowcy. Tak ze ze przełonczniki odpadają sprawdziłem także napiecie pradu w przełoncznikach i jest w porządku.Podejrzewam ze moze sa zepsute silniczki od podnoszenia szyb.
A tak na chłopski rozum kiedy przestało ci to działać, może jak były duże przymrozki albo po umyciu auta i mróz, gdzie garażujesz samochód, czy stało sie to po nocy czy w czasie jazdy.
Może coś zamarzło i potrzebuje temperatury aby odtajeć, w tamtym roku jak mi przyłapało pompkę od spryskiwacza to i +5 nie pomogło trzeba było wyjąć i do gorącej wody.
Jak nie to musisz zajrzec pod tapicerke i zobaczyć napięcie na przewodach przy siłowniku.
Dziwne że z obydwu stron nie działa, moim zdaniem nadal należy szukać przy przelączniku w przednich drzwiach od kierowcy za duży zbieg okoliczności coby z obu stron coś siadło.
Powodzenia.
Może coś zamarzło i potrzebuje temperatury aby odtajeć, w tamtym roku jak mi przyłapało pompkę od spryskiwacza to i +5 nie pomogło trzeba było wyjąć i do gorącej wody.
Jak nie to musisz zajrzec pod tapicerke i zobaczyć napięcie na przewodach przy siłowniku.
Dziwne że z obydwu stron nie działa, moim zdaniem nadal należy szukać przy przelączniku w przednich drzwiach od kierowcy za duży zbieg okoliczności coby z obu stron coś siadło.
Powodzenia.
Jeszcze raz spytam, czy tylne szyby działają po zasterowaniu wyłącznikami w tylnych drzwiach?johanes pisze:Jak pisałem wcześniej nie działaja mi szyby tylnie. Sprawdziłem przewody są ok sprawdziłem przełonczniki i bezpieczniki sa dobre.Przednie szyby otwierają sie normalnie ale nie morzna otworzyć tylnich szyb od strony kierowcy. Tak ze ze przełonczniki odpadają sprawdziłem także napiecie pradu w przełoncznikach i jest w porządku.Podejrzewam ze moze sa zepsute silniczki od podnoszenia szyb.
Hej ja mam też podobny problem z tymi tylnymi szybkami.. też mi nie działają... oby dwie. byłe kable w progach po urywane i poprzecinane nawet w jednych drzwiach mi od centralnego zamka szczelił i sie już w kurzyłem i dzisiaj wziołem sie do roboty centralny działa jak trza ale za to nie działają mi te szyby bezpieczniki mam dobre przewody juz tez, wyłącznik też sprawdziłem i jest dobry napiecie do wyłącznika mam tylko W JEDNYM KABLU może tak być czy nie?? w sumie w przednich drzwiach mierzyłem i mam tak samo i mi chodzą. i prosze was o pomoc jak najszybciej !! ) z Góry pozdrawiam.
- johanes
- Przeglądacz
- Imię: Johanes
- Auto: opel zafira a
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X18XE1
Hej Pawwło ja miałem też przecięty kabel od zamka centralnego ale go naprawiłem a co do napięcia do wyłączników mam to samo w jednym kablu , przednia prawa szyba działa a tylnie nie . Jak go kupiłem to już mi szyby tylnie nie działały, napięcie jest w przewodach, bezpieczniki w porządku , przełączniki tez. Sprawdzę jeszcze napięcie które idzie do silniczka .
No właśnie też tak myśle, że to od komputera zależy kupel mi mówił i wziołem i odłączyłem klemę od akumulatora i poczekałem az sie to wszystko zresetuje może tak z minutę no i włączam no ale to samo sie dzieje a w silniczkach mam napiecie myśle teraz, że mi silniczki padły bo co innego tylko pytanie jest takie dlaczego naraz dwa?? tego to juz nie wiem, tylko ciekawe ile te silniczki kosztuja hehe:( POZDRAWIAM:)
- jarojk
- Bywalec
- Imię: Jarek
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Enjoy
- Model: zb
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Mam problem z pilotem a mianowicie - przestał działać, wymieniłem baterię, trzeba było zsynchronizować, synchronizuje. tylko że nie do końca - dlaczego bo i tak za każdym razem po synchronizacji jest tak że jak nawet chcę otworzyć auto to zawsze muszę najpierw nacisnąć zamykanie - zapala się na jakieś 2,3 sek i póżniej naciskam otwieranie i tylko tak mogę otworzyć. Sama synchronizacja "wystarcza" na kilka uruchomień po których muszę znów synchronizować. i tak w kółko... już mnie to nudzi... ;-( czy ktoś może wiedzieć jak sobie z tym poradzić ??
Mam problem z pilotem a mianowicie - przestał działać, wymieniłem baterię, trzeba było zsynchronizować, synchronizuje. tylko że nie do końca - dlaczego bo i tak za każdym razem po synchronizacji jest tak że jak nawet chcę otworzyć auto to zawsze muszę najpierw nacisnąć zamykanie - zapala się na jakieś 2,3 sek i póżniej naciskam otwieranie i tylko tak mogę otworzyć. Sama synchronizacja "wystarcza" na kilka uruchomień po których muszę znów synchronizować. i tak w kółko... już mnie to nudzi... ;-( czy ktoś może wiedzieć jak sobie z tym poradzić ??