Pofalowana przednia szyba w ZA
Moderator: Sebu$
Pofalowana przednia szyba w ZA
Witajcie
Jadę sobie z żoną dzisiaj i zwróciła uwagę, że centralnie na wprost patrząc wszystko co za szybą wydaje się falować, zwróciłem na to uwagę i faktycznie tak jest, tak jakby szyba była zdeformowana (a jest fabryczna oryginalna) Czy też tak macie? Takie dziwne wrażenie, jakby było widać na zewnątrz gorące powietrze.
Jadę sobie z żoną dzisiaj i zwróciła uwagę, że centralnie na wprost patrząc wszystko co za szybą wydaje się falować, zwróciłem na to uwagę i faktycznie tak jest, tak jakby szyba była zdeformowana (a jest fabryczna oryginalna) Czy też tak macie? Takie dziwne wrażenie, jakby było widać na zewnątrz gorące powietrze.
Żeby nie zakładać nowego tematu to zapytam tutaj.
Jak to jest z przednią szybą, czy jest ona jednowarstwowa, czy też klejona z dwóch warstw?
Czy jest mocowana na uszczelkę, czy klejona do nadwozia?
Jak to jest z przednią szybą, czy jest ona jednowarstwowa, czy też klejona z dwóch warstw?
Czy jest mocowana na uszczelkę, czy klejona do nadwozia?
Nie sądzę aby obecnie produkowane szyby były jednowarstwowe. każda szyba składa sie z dwóch warstw klejonych a pomiędzy mini znajduje się warstwa z tworzywa sztucznego chyba. Kiedys rozbijałem taka szybę i wewnątrz właśnie znajdowała się jakaś elastyczna powłoka do której przyklejone były dwie warstwy szyby.
- GOTI
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XER
krzysiek82, jakby szyba była polerowana to można dostrzec np. wzrokowo (patrząc oczywiście od zewnątrz) idealną tafle szkła bez większych rys i co jest najważniejsze nie odróżnia sie miejsce w którym kończą się już wycieraczki. Można też sprawdzić np. pod paznokciem (tak jak to sprawdza się lakier po woskowaniu) - jeżeli polerka nie była robiona aż tak dawno.
Możliwe, że była polerowana i poprostu osoba która to robiła troche przesadziła w jednym miejscu, szyba sie rozgrzała i odkształciła. A tym bardziej, że wspominasz iż szyba jest oryginalna
A może szyba już ma taki defekt, coś może w stylu "rozklejenia" - ale nie wiem czy to jest wgl. możliwe... raczej nie..
Możliwe, że była polerowana i poprostu osoba która to robiła troche przesadziła w jednym miejscu, szyba sie rozgrzała i odkształciła. A tym bardziej, że wspominasz iż szyba jest oryginalna
A może szyba już ma taki defekt, coś może w stylu "rozklejenia" - ale nie wiem czy to jest wgl. możliwe... raczej nie..