Problem z halogenami przeciwmgielnymi
Mój komp też wyświetlił komunikat o niskim napięciu ale nie wiem co jest przyczyną i w tym tkwi problem. Żarówki są sprawne o sprawdzałem.
[ Dodano: Wto Lut 15, 2011 20:35 ]
Czy nikt z szanownych forumowiczów nie wie co może być przyczyną komunikatu na kompie - niskie napięcie. Skutkuje to brakiem świateł przeciwmgielnych przednich?
[ Dodano: Nie Lut 27, 2011 22:24 ]
Szanowni forumowicze może jednak ktoś mał podobny przypadek i udało mu się go rozwiązać. Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi.
[ Dodano: Wto Lut 15, 2011 20:35 ]
Czy nikt z szanownych forumowiczów nie wie co może być przyczyną komunikatu na kompie - niskie napięcie. Skutkuje to brakiem świateł przeciwmgielnych przednich?
[ Dodano: Nie Lut 27, 2011 22:24 ]
Szanowni forumowicze może jednak ktoś mał podobny przypadek i udało mu się go rozwiązać. Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi.
-
- Świeżak
- Imię: Ryszard
- Auto: Opel Zafira A 2.0 DTI
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: DTI
Na przeglądzie diagnosta zakwestionował mi brak brak powyższych świateł.
Jeśli chodzi o tył to może być przejściówka bo mam hak i ZA jest z Francji a przód nie
wiem czemu nie świeci.Kontrolki na tablicy się świecą a halogenów brak.
Czy te opisy w powyższych postach też dotyczą mojego modelu ZA 2.0 DTI?
Jeśli chodzi o tył to może być przejściówka bo mam hak i ZA jest z Francji a przód nie
wiem czemu nie świeci.Kontrolki na tablicy się świecą a halogenów brak.
Czy te opisy w powyższych postach też dotyczą mojego modelu ZA 2.0 DTI?
Nie ZBrjxrjx pisze:Czy te opisy w powyższych postach też dotyczą mojego modelu ZA 2.0 DTI?
A może po prostu żaróweczki spalone (uszkodzone) to że widać całe włókno w żarówce nie znaczy że jest dobra..... Sprawdź miernikiem czy dochodzi do lampy napięcie... od tego należało by zacząć zaraz po sprawdzeniu żarówek...rjxrjx pisze:Kontrolki na tablicy się świecą a halogenów brak.
Ja mam "większy" problem,nie świeci mi prawy przedni halogen.Elektryk stwierdził że po jego stronie czyli elektrycznej jest wszysto ok ,jest napiecie i dlatego to musi być coś z programem.Podpięcie pod komputer i stwierdzenie że wszystko jest ok czyli to musi być brak napięcia gdzieś na kablach. No i teraz być tu mądry i pisz wiersze. Halogen dalej nie świeci.
- GOTI
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XER
Hmm.. skoro w komputerze nic nie wykryło to napewno jest jakaś przerwa w obwodzie z przekażnika do halogenu. Tego elektryka masz znajomego czy po prostu tak do niego podjechałeś? Sprawdzał on przejście pomiędzy wejściem (tj. przekażnikiem, skrzynką), a wyyjściem (halogenem). Próbował podmieniać np. wlącznik, przekaźnik lub samą lampe?
Można sie tak oszukać (miernik, probówka) jeśli zaśniedzieje przewód/styk, dlatego każdy sznujący sie elektryk sprawdza obwód pod obciążeniem.cieniassss pisze:... miernik pokazywał napięcie na nieświecącym halogenie
Czarsio sprawdź najpierw probówką czy dochodzi prąd, jeżeli dochodzi to podepnij sprawną żarówkę np. H4 jeżeli ta żarówka niebędzie świecić albo będzie się słabo żarzyć to znak ,że kabel badź styk w gnieżdzie maja zbyt dużą rezystancję(zaśniedziały/przegniły/utleniłysię ).