Zamienniki z Anglii

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
qba1970
Przeglądacz
Imię: Maciej
Auto: ZAFIRA C 2.0 CDTI COSMO AUTOMAT
Model: ZC
Oznaczenie silnika: Z20CDTI

Zamienniki z Anglii

#1 Post autor: qba1970 »

kupiłem na Allegro lusterko, prawe, okazało się że z WB i niestety nie zdaje egzaminu. Jego pole widzenie nie pasuje do kierowcy. Pytajcie zanim kupicie... Taka moja dobra rada.

Skasowany użytkownik 6483

#2 Post autor: Skasowany użytkownik 6483 »

No to normalne ,że pewne części z aut pochodzących z Anglii , u nas nie będą zdawały egzaminu. Tyczy sie to lusterek, przednich foteli (bo będziesz miał regulacje wysokości ale u pasażera :lol: ), no i oczywiście lampy przednie- ten sam problem co z lusterkami. Podejrzewam ,że reszta już pasuje, no może jeszcze wycieraczki przednie :/

lechu

#3 Post autor: lechu »

Sprawa fotela regulowanego z UK moze byc super jesli chcemy takowy zafundowac naszemu pasazerowi :) Swiatla to juz chyba oklepany i oczywisty temat ale malo kto zdaje sobie sprawe z roznic w lusterkach, tylnych lampach, pedalach! sterownikach do zamkow, szyb i lusterek i wielu innych drobiazgach.

rifster

#4 Post autor: rifster »

Właśnie szukam prawego lusterka i znalazłem anglika niestety. Mam pękniętą obudowę i czarny korpus. Silniczek i szkło są ok. Myślicie, że gdyby do korpusu anglika "przeszczepić" silnik i szkło to zdałoby to egzamin?

Arczi

#5 Post autor: Arczi »

Kiedys kupilem lusterko do Mondeo. Sprzedawca zarzekal sie ze to z europejskiej wersji jednak po podlaczeniu okazalo sie ze "kat pracy" jest niewystarczajacy i mialem juz szukac nowego lustra ale w ramach walki z nuda rozebralem lusterko i okazalo sie ze wystarczy troche inaczej zlozyc mechanizm i lusterko dzialalo juz wlasciwie.
Niewiem czy w Zafirze takie cos "przejdzie" ale moze warto sprawdzic...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”