Zafira 2.0Dti na taxi...co sądzicie o wyborze
Moderator: Tunio999
Zafira 2.0Dti na taxi...co sądzicie o wyborze
witajcie,
Czy Opel Zafira 2.0 Dti 2003 rok to dobry wybór jako auto na taxi od strony technicznej?
Oczywiście w dużej mierze kondycja auta zależy od troski kierowcy: stylu jazdy, bieżącej wymianie części eksploatacyjnych, olejów, filtrów itp.
Chciałbym mieć samochód względnie akceptowalne pod względem kosztów użytkowania i po prostu gotowe do pracy non stop.
Mam złe doświadczenie z wcześniejszym autem pod względem niezawodności.
Co sądzicie o tym silniku i generalnie Zafirze z przeznaczeniem na taxi?
Dzięki z góry, pozdrawiam
Marcin
Czy Opel Zafira 2.0 Dti 2003 rok to dobry wybór jako auto na taxi od strony technicznej?
Oczywiście w dużej mierze kondycja auta zależy od troski kierowcy: stylu jazdy, bieżącej wymianie części eksploatacyjnych, olejów, filtrów itp.
Chciałbym mieć samochód względnie akceptowalne pod względem kosztów użytkowania i po prostu gotowe do pracy non stop.
Mam złe doświadczenie z wcześniejszym autem pod względem niezawodności.
Co sądzicie o tym silniku i generalnie Zafirze z przeznaczeniem na taxi?
Dzięki z góry, pozdrawiam
Marcin
-
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Zafiry
- Model: wszystkie
- Oznaczenie silnika: różne
Czy warto zainteresować się: Zafira 2.0DTi z 2004r. z przebiegiem aż 280tys. km, ale z krajowego salonu (przynajmniej przebieg oryginalny).
Po 200tys padła dwumasa i zastąpiono ją zwykłym sprzęgłem, naprawione zawieszenie.
Zastanawia mnie ile jeszcze wytrzyma pompa wtryskowa...regularna wymiana filtra paliwa, nie dopuszczać do jazdy na rezerwie, w miarę dobre paliwo...Pytań wiele.
Reasumując: czy warto wziąć pod uwagę takie auto z takim przebiegiem???
Dzięki z góry za odpowiedź.
Pozdrawiam
Po 200tys padła dwumasa i zastąpiono ją zwykłym sprzęgłem, naprawione zawieszenie.
Zastanawia mnie ile jeszcze wytrzyma pompa wtryskowa...regularna wymiana filtra paliwa, nie dopuszczać do jazdy na rezerwie, w miarę dobre paliwo...Pytań wiele.
Reasumując: czy warto wziąć pod uwagę takie auto z takim przebiegiem???
Dzięki z góry za odpowiedź.
Pozdrawiam
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Już wolałbym coś takiego: http://suchen.mobile.de/auto-inserat/op ... age=125000 :>
- Albert Einstein
...zapomniałem dodać drobny szczegół, może istotny: ta Zafira jest BIAŁA i służyła jako hotelowa taksówka w Warszawie, hmm...
Jutro ją oglądam.
”Czy warto zainteresować się: Zafira 2.0DTi z 2004r. z przebiegiem aż 280tys. km, ale z krajowego salonu (przynajmniej przebieg oryginalny).
Reasumując: czy warto wziąć pod uwagę takie auto z takim przebiegiem??? ”
Jutro ją oglądam.
”Czy warto zainteresować się: Zafira 2.0DTi z 2004r. z przebiegiem aż 280tys. km, ale z krajowego salonu (przynajmniej przebieg oryginalny).
Reasumując: czy warto wziąć pod uwagę takie auto z takim przebiegiem??? ”