Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
której właścicielem jestem od października 2012. Można też poczytać dyskusję na temat czy warto kupić to auto: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=12170 . Wyposażenie podstawowe. Bardzo funkcjonalne auto rodzinne. I wcale nie taki "dziadkowóz" jak to powiedział mój kolega jeżdżący "stjuningowaną golf trójką" :-D Oby się nie psuło ;-)
pablo2374 pisze:koval, coraz bardziej podoba mi się ten szary kolor, ładna Zosia
Thx, mi też pasuje ten kolor. Jakby ktoś był ciekaw to ten kolor to srebrny Lightning (4AU).
GOTI pisze:Oby sie jak najlepeiej sprawowała
Dorzuć może jakiś szerszy opis i zdjęcia
Dzięki, zdjęcia na pewno wrzuce za jakiś czas. Co do opisu to tutaj jest rozkodowany VIN: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?p=155200#155200 . Od siebie dodam że póki co silnik 18XER był dobrym wyborem chociaż wiadomo, swoje pali. Oby był tak trwały jak się mówi o nim ;-)
Średnie (cykl mieszany): 7,3 l/100km
W trasie (na autostradzie): 5,9 l/100km
W mieście: 9,8 l/100km
Według moich obserwacji:
W mieście 11,5L/100 to norma (częste korki). W drodze na przedmieścia (mieszany): 8L/100. W prawdziwej trasie jeszcze tym autem nie byłem. Może trochę mniejsze byłoby spalanie gdybym jeździł mniej dynamicznie. Z tego co czytałem przed zakupem to 1.6 jest wysilony za bardzo. Pewnie dobrze się sprawdza z astrze hatchback.
Właśnie mi chodzi o rzeczywiste wyniki a nie te z www.autocentrum.pl (bo te znam i także wydały mi się mało wiarygodne).
Prosze podzielcie się faktycznymi danymi - bez ściemy, ja wiem, że to i tak zależy od tego jak dynamicznie kto jeździ i po jakich drogach (na wioskach i w górach warunki drogowe są zazwyczaj trudniejsze).
JAHS pisze:Właśnie mi chodzi o rzeczywiste wyniki a nie te z www.autocentrum.pl (bo te znam i także wydały mi się mało wiarygodne).
Prosze podzielcie się faktycznymi danymi - bez ściemy, ja wiem, że to i tak zależy od tego jak dynamicznie kto jeździ i po jakich drogach (na wioskach i w górach warunki drogowe są zazwyczaj trudniejsze).
Właśnie - mało jest wpisów o spalaniu w benzynie i to z silnikiem 1.8, a chętnie bym poznał rzeczywiste zużycie paliwa w różnych cyklach, no ale może się doczekamy.
Fajne autko i co ciekawe z czarnymi listwami - ciężko takie spotkać