Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ta instalacja przełącza sie na gaz po osiągnięciu pewnej temperatury,może tak być że ma walnięty termostat i jak temperatura mu spadnie to układ przełącza na benzynę,sprawdź czy wskaźnik temperatury pokazuje temperaturę czy stoi na dole..
winkel1978 pisze:Co moze byc przyczyną ze podczas jazdy na LPG przełącza sie na benzyne i spowrotem na lpg.
Sprawdzić termostat bo może puszcza i płyn ma za niską temperaturę , objaw występuje najczęściej podczas jazdy.
Nie łączy czujnik temperatury od LPG , odłączyć i zewrzeć przewody dochodzące do czujnika.
winkel1978, Sprecyzuj troszke o jaką instalacje gazową chodzi(stako produkuje tylko zbiorniki) i jakie autko, będzie nam łatwiej. Tak jak piszą koledzy problem może powodować czujnik temperatury, ale również czujnik ciśnienia, lub uszkodzony sterownik...
jeżeli masz ustawioną temperaturę np. na 50 st. to będzie skakać ustaw na 27 to jest bez szkody dla silnika a i oszczędność większa ;to jest tak że jak jest że bez swojej temperatury gaz się nie załączy; spadnie o 5 st. odł. wzrośnie to się zał
Witam. Panowie dziś spotkała mnie przykra niespodzianka ze strony LPG BRC w mojej Zafirce. Mianowicie w czasie jazdy nagle przełączyła się na benzynkę i nie dałem rady przestawić . Po pewnym czasie przełączyłem na gaz ale po ok 5 km może mniej ponownie wchodzi na benzynkę . Przed wyjazdem tankowałem gaz do pełna . No i jazda była po marnej drodze ze sporą ilością stojącej wody . Może coś zamokło ??? Macie jakieś sugestie.
hucio1 pisze:Chciałem wiedzieć na co się nastawiać.
Na gwarancji a wiec naprawa/regulacja free.
Sam naprawiac nie bedziesz wiec takie zdalne proby lokalizowania usterki sa w/g mnie bez sensu ale moge sie mylic...
hucio1 pisze:Tym bardziej że do serwisu mam kawałek drogi.
Generalnie sa 2 wyjscia : zyc z tym albo pojechac... Ja bym nie czekal tylko zadzwonil, umowil sie i ogien zeby miec to z glowy.
To moje podejscie poniewaz nie wyobrazam sobie byc bez auta...
Witam. Właśnie u mnie jest to samo ze jedzie na benzynie i przełącza się na gaz po osiągnięciu danej temp. po pewnym czasie znowu na benzyne (temp. na zegarze powyżej 80*C) i tak parę razy. Wyciągnąłem filterek z reduktora jutro czeka mnie trasa to spradze czy to od filtra czy coś innego.