jadąc na lpg przełącza sie na benzyne
Moderator: Sebu$
-
Arczi
Ale ze bez filtra chcesz pomykac ?JARO pisze:Wyciągnąłem filterek z reduktora jutro czeka mnie trasa to spradze czy to od filtra czy coś innego.
Jak nie pomoze to moze warto by podjechac do pierwszego lepszego gaziarza zeby looknal pod kompem - dla pewnosci...
-
Skasowany użytkownik 8511
Ja mam tak samo ,ale to gazownik włączył mi jakąś opcję zczytywania map benzyny żeby lepiej się mapy gazu zgrały. I czasem przełącza się na benzynę.JARO pisze:Witam. Właśnie u mnie jest to samo ze jedzie na benzynie i przełącza się na gaz po osiągnięciu danej temp. po pewnym czasie znowu na benzyne (temp. na zegarze powyżej 80*C) i tak parę razy. Wyciągnąłem filterek z reduktora jutro czeka mnie trasa to spradze czy to od filtra czy coś innego.
-
ada
-
KACPEREK
Arczi, tak pomykałem bez filterka (był troche przybrudzony ale nie zabity brudem na tyle żeby nie przepuszczać gazu) niestety brak poprawy; nadal podczas jazdy przełącza się z gazu na benzyne więc to nie wina filterka. Filterek już założony nowy i teraz trzeba pomyśleć o jakimś gazowniku żeby sprawdził co jest.
-
Arczi
-
KACPEREK
-
cieniassss
czyli zmniejszył dopuszczalne minimalne ciśnienie gazu, to nie jest zwykle rozwiązanie problemu, jeśli ciśnienie spada przy przyśpieszaniu to pewnie za mały parownik albo przypchane filtryKACPEREK pisze:To tak byłem u gaziora i zmienił ustawienia z jakimś ciśnieniem ale nie wiem jakim nie wyłapałem ale na pewno zmniejszał (powiedział że przy zwiększonej prędkości obrotowej może mu brakować gazu i dlatego się przełącza). Koszt regulacji 20zł. Teraz jest wszystko ok. Pozdrawiam
-
vide84
Ten drugi filtr na przewodzie to filtr fazy lotnej gazu a ten na reduktorze to fazy ciekłej...
Jeśli przełącza się na benzynę np przy 4,5k obrotów to może np być zamały reduktor
(załóżmy że masz w samochodzie 160 KM a reduktor obsługuje np do 150 KM to przy spokojnej jeździe reduktor wydoła i nic się nie będzie działo ale np. gdy będziesz kręcił na max obroty to reduktor sobie nie poradzi i przełączy się instalacja na benzynę), również mogą być zapchane filtry, albo elktronika może szwankować albo skońćzył się reduktor - gdy mi się kończył w poprzednim aucie to miałem tak że jak na 2 biegu dałem do około 5 k obrotów później hamowałem silnikiem do 4 k obrotó a później wrzuałęm na luz to obroty spadały do 300-400 - jak się okazało reduktor nabijał się ciśnieniem rzędu 3,8 bara a powinien coś w graniacach 1,2 bara.
Generalnie zbyt dużo albo...
Trzeba podjechać do gazownika i niech sprawdzi co w trawie piszczy
Jeśli przełącza się na benzynę np przy 4,5k obrotów to może np być zamały reduktor
(załóżmy że masz w samochodzie 160 KM a reduktor obsługuje np do 150 KM to przy spokojnej jeździe reduktor wydoła i nic się nie będzie działo ale np. gdy będziesz kręcił na max obroty to reduktor sobie nie poradzi i przełączy się instalacja na benzynę), również mogą być zapchane filtry, albo elktronika może szwankować albo skońćzył się reduktor - gdy mi się kończył w poprzednim aucie to miałem tak że jak na 2 biegu dałem do około 5 k obrotów później hamowałem silnikiem do 4 k obrotó a później wrzuałęm na luz to obroty spadały do 300-400 - jak się okazało reduktor nabijał się ciśnieniem rzędu 3,8 bara a powinien coś w graniacach 1,2 bara.
Generalnie zbyt dużo albo...
Trzeba podjechać do gazownika i niech sprawdzi co w trawie piszczy