Pękł kluczyk w stacyjce

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
mr_andre

Pękł kluczyk w stacyjce

#1 Post autor: mr_andre »

Pomocy, właśnie pękł mi kluczyk w stacyjce, jak go wyjąłem połowa części gdzie są ząbki została w środku. Kluczyk był już wcześniej lekko pęknięty na powie długości. Mam drugi kluczyk, ale nie da się go wcisnąć ponieważ w stacyjce pozostała ułamana część pierwszego klucza. Znalazłem poradę jak wyciągnąć stacyjkę ale do tego należy przekręcić kluczyk do pozycji I, co u mnie jest niemożliwe. Czy wie ktoś jak mogę wyciągnąć stacyjkę i czy dam radę usunąć z niej pozostałą część klucza?

http://www.astra.auto.pl/dzial-technicz ... el-astra-g
chabretti

#2 Post autor: chabretti »

Dorób sobie coś na kształt małego pogrzebacza ze spinacza biurowego i próbuj. Powodzenia :)
mr_andre

#3 Post autor: mr_andre »

Ale co to da, nie przepchnę przecież dalej ułamanej części w stacyjce.
chabretti

#4 Post autor: chabretti »

mr_andre pisze:Ale co to da, nie przepchnę przecież dalej ułamanej części w stacyjce.
Ty masz to wyciągnąć a nie wpychać dalej. Bo na wylot i tak nie przepchniesz
mr_andre

#5 Post autor: mr_andre »

Problem rozwiązany, byłem przy aucie z zrobionym haczykiem, oraz drugim kluczem. Okazało się że kluczyk nie pękł w stacyjce, nie wiem kiedy ;) Drugi kluczyk wsunąłem bez problemu do stacyjki i uruchomiłem zapłon!!!
chabretti

#6 Post autor: chabretti »

No to wszystko się dobrze skończyło :) Teraz tylko zostaje dorobić drugi kluczyk ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”