Opel Zafira OPC

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Maciek
Zafiromaniak
Auto: Z20LET
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET

#16 Post autor: Maciek »

jacek28 pisze:
Szyby nie mogą być młodsze niż auto, jeśli tak jest, to z jakiegoś powodu były wymieniane.
mogą byc mogąale maksymalnie o rok
Starsze o rok tak, ale nie młodsze :>

Jak masz auto wyprodukowane w 2010 to nie będzie w nim szyb z 2011 r. ;)

piotrek_84gg

#17 Post autor: piotrek_84gg »

Rozkodowałem VIN. Modelowo jest to 2002, więc szybki ok. Kody wyposażenia też się pokrywają z rzeczywistością, to dobrze.
Mam fotki tego prawego przodu. Było malowane więcej niż Pan szanowny mi mówił, jednak proszę Was o ocenę. Podzielcie się proszę spostrzeżeniami i dajcie może wskazówki na co jeszcze zwrócić uwagę.
Aha! Ma ktoś może dojście w Oplu, żeby zweryfikować auto pod względem przebiegu i czy rzeczywiście było serwisowane? Czy jest w ogóle opcja spr. w Polsce auta z Francji?

Fotki ze wstępnych oględzin dorzucę do tego posta jeśli mi ktoś podpowie jak zrobić aby nie były w org. rozmiarze, w FAQ szukałem i nie ma wskazówki :)

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 05 lut 2013, 23:14 przez piotrek_84gg, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Maciek
Zafiromaniak
Auto: Z20LET
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET

#18 Post autor: Maciek »

Rozmiar możesz zmienić np w PAINTcie, opcja ZMIEŃ ROZMIAR ;)

Awatar użytkownika
janekW67
Zafiromaniak
Imię: Janek
Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER

#19 Post autor: janekW67 »

piotrek_84, Możesz sprawdzić w Polsce auto sprowadzone z Francji. Jeśli masz książkę serwisową, to bierzesz adres z pieczątki (najlepiej z ostatniego wpisu) i dzwonisz lub piszesz do nich podając VIN (nie wiem jak to zadziała we Francji, ale w Niemczech nigdy nie miałem z tym problemu). W Polsce możesz się skontaktować z centralą GM Polska, a najlepiej, to podjedź do najbliższego tobie serwisu i ładnie "poproś'", to przy odrobinie dobrej woli pracownika załatwisz sprawę.
Oczywiście!

piotrek_84gg

#20 Post autor: piotrek_84gg »

Chciałem podziękować wszystkim za odpowiedzi. Nikt nie wypowiedział się n/t tych ewentualnych uszkodzeń z fotek (trudno).

Będę informował Was, jak kupię lub nie albo się czegoś o tym aucie dowiem.

Jeszcze się kilka dni wstrzymam z zamknięciem tematu..

Pozdr,

-PS--

jacek28

#21 Post autor: jacek28 »

Maciek pisze: Starsze o rok tak, ale nie młodsze :>
dobrze myslałem a źle napisałem - jasne ze starsze niz auto a nie młodsze :oops: :oops: :oops:

pentagram

#22 Post autor: pentagram »

No ale co tu pisać na temat tych uszkodzen. Jak było malowane, i jakis element jest poszarpany to znaczy, że coś było. Trzeba wziąć auto do jakiegoś serwisu, pooglądać podłużnice, zmierzyć geometrie. Jak będzie wszystko w porządku to nie przejmowałbym się tym, że było troche malowane.

jacek28

#23 Post autor: jacek28 »

a jeszcze ciekawostka co do tej opc-- ma 3 lokalizacje: Toruń,Łysomice,Lulkowo

:> :> :> :> :> :?:

Zablokowany

Wróć do „Archiwum ogłoszeń - Zafira A”