[B] - leonov - 1.8 140KM benzyna
[B] - leonov - 1.8 140KM benzyna
Oto mój nowy nabytek, silnik 1.8 benzynka 140 PS
Ostatnio zmieniony 06 sty 2013, 12:50 przez leonov, łącznie zmieniany 2 razy.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Autko ładne i wygląda na zadbane, na benzynce, napisz gdzie jeździsz i ile pali - najbardziej interesuje mnie tylko miasto).
Bezawaryjnej jazdy i wydatków tylko przy tankowaniu
Bezawaryjnej jazdy i wydatków tylko przy tankowaniu
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Witam, wersja Zosi to Enjoy i tak, bardzo krótkie trasy ok. 2 do 3 km teraz zimą to spalanie koło 10 - 11 litrów (wskazania komputera), ale dość ciężką nogę mam , teraz po mieście przy łagodnej jeździe (ecodriving) i dłuższe odcinki komputer pokazuje 8,6 litra.
Jutro jadę w trasę ok 300 km więc będzie średnia z trasy
Na już poszedł "pakiet startowy" czyli wymieniony rozrząd, napinacz (piszczało już łożysko) i pasek wielo rowkowy , olej i filtry. No i oczywiście aktywowany BC .
Jutro jadę w trasę ok 300 km więc będzie średnia z trasy
Na już poszedł "pakiet startowy" czyli wymieniony rozrząd, napinacz (piszczało już łożysko) i pasek wielo rowkowy , olej i filtry. No i oczywiście aktywowany BC .
Dzięki wszystkim za życzenia bezawaryjności .
Zgodnie z obietnicą po przejechanej trasie relacja, i tak całość trasy 660 km w tym :
- autostrada / D.SZ.R. ok. 200 km
- drogi lokalne - reszta
spalanie według komputera 7,8 litra, spalanie rzeczywiste 7,2 litra
GOTI - co do spalania, poprzedni mój sprzęt to Focus C-MAX 2.0 TDCI, spalanie w mieście zimą według kompa 12 litrów rzeczywiste podobnie, więc nie narzekam na Zośkę tym bardziej że teraz ET tańsza od ON , myślę nad gazem ale opinie na tema tego silnika są różne więc zobaczymy.
Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia na jakimś zlocie .
Zgodnie z obietnicą po przejechanej trasie relacja, i tak całość trasy 660 km w tym :
- autostrada / D.SZ.R. ok. 200 km
- drogi lokalne - reszta
spalanie według komputera 7,8 litra, spalanie rzeczywiste 7,2 litra
GOTI - co do spalania, poprzedni mój sprzęt to Focus C-MAX 2.0 TDCI, spalanie w mieście zimą według kompa 12 litrów rzeczywiste podobnie, więc nie narzekam na Zośkę tym bardziej że teraz ET tańsza od ON , myślę nad gazem ale opinie na tema tego silnika są różne więc zobaczymy.
Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia na jakimś zlocie .
- Zafiromaniak
- Mieszkaniec
- Model: