[B]regulacja drzwi
[B]regulacja drzwi
Witam
Wydaje mi sie iz tylne lewe drzwi lekko mi opadły. Zamykają sie jednak przy dokładnym przyjrzeniu widac ze w momencie zapinania na zamku unosza sie do góry. W porównaniu z prawymi zdecydowanie ciężej je zamknąć.
Z tego co widze na zawiasach nie ma żadnych śrub by wyregulować. opuszczenie pręta na słupku to nie do końca dobre rozwiązanie gdyz nie będzie zachowana linia okien (drzwi będą wg mnie ciut krzywo).. dobierał sie ktoś do tego? może śruby sa od wewnątrz (w drzwiach)
prosz eo pomoc.
Wydaje mi sie iz tylne lewe drzwi lekko mi opadły. Zamykają sie jednak przy dokładnym przyjrzeniu widac ze w momencie zapinania na zamku unosza sie do góry. W porównaniu z prawymi zdecydowanie ciężej je zamknąć.
Z tego co widze na zawiasach nie ma żadnych śrub by wyregulować. opuszczenie pręta na słupku to nie do końca dobre rozwiązanie gdyz nie będzie zachowana linia okien (drzwi będą wg mnie ciut krzywo).. dobierał sie ktoś do tego? może śruby sa od wewnątrz (w drzwiach)
prosz eo pomoc.
Ostatnio zmieniony 15 gru 2011, 11:01 przez Szymon78, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robert LTM
- Zafiromaniak
- Imię: Robert
- Auto: Opel Zafira B 1.9CDTI SPORT
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
trzeszczą? czy strzelają bo jak strzelają to mogły sie wyrobić takie plastikowe kołki
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... c&start=15
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... c&start=15
-
- Imię: Mathew
- Auto: Ooel
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Niewiem
Witam,
mam mały problem z drzwiami, chodzi o ich regulacje.
Na jakiej pozycji powinny być ustawione ta blaszka jak na zdjęciu.
Słyszałem o montażu dodatkowych uszczelek, widziałem posty na forum ale zdjęcia są juz niedostępne.
W jakim miejscu powinny być przyklejone?
Pozdrawiam
mam mały problem z drzwiami, chodzi o ich regulacje.
Na jakiej pozycji powinny być ustawione ta blaszka jak na zdjęciu.
Słyszałem o montażu dodatkowych uszczelek, widziałem posty na forum ale zdjęcia są juz niedostępne.
W jakim miejscu powinny być przyklejone?
Pozdrawiam