Migajacy prawy stop
-
dodek99
Migajacy prawy stop
Witam serdecznie borykam się z problemem migającego stopu w zafirce B 1.9 cdti komputer sygnalizuje spaloną żarówkę prawego stopu po sprawdzeniu organoleptycznym żarówka jest ok ale miga przez chwile po czym gaśnie. Są monety gdy wszystko jest ok ale trwa to bardzo krótko reszta świateł ok problem tylko z prawym.Lampa była wyjęta prze zemnie styki wyczyszczone założona nowa żarówka ale dalej jest problem.Bezpiecznika niema wiec gdzie leży problem.Szukałem na forum coś na ten temat ale nic konkretnego nie znalazłem dlatego założyłem nowy temat.Proszę o pomoc.Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 26 lut 2013, 18:52 przez dodek99, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
osobiście dziwna sprawa ale w sieci znalazłem taką odpowiedź dotyczącą Opla:
cyt.: "O ile pamiętam tez miałem miganie świateł stop i to była kwestia jakiejś akcji serwisowej Opla. Poprawili. Podobno to wymiana oprogramowania komputera była"
cyt.: "O ile pamiętam tez miałem miganie świateł stop i to była kwestia jakiejś akcji serwisowej Opla. Poprawili. Podobno to wymiana oprogramowania komputera była"
- Albert Einstein
-
GOTI
Miałem podobny problem kiedyś w Vw Touranie.
Komputer sygnalizował spaloną żarówke (oczywiście nie świeciła), ale gdy ja wyjąłem wcale nie była spalona. Żarówke przeczyściłem na stykach oraz styki w kostce i o dziwno zaświeciła tylko nie na długo bo następnego dnia komputer znowu pokazał komunikat o spalonej żarówce i to znowu była ta sama. Wyjąłem ją i tak jak uprzednio - nie była spalona. Wymieniłem w koncu na nową i świeci do dziś
Podejrzewam, że u ciebie powinno być podobnie - wymień na nową, problem powinien minąć.
Komputer sygnalizował spaloną żarówke (oczywiście nie świeciła), ale gdy ja wyjąłem wcale nie była spalona. Żarówke przeczyściłem na stykach oraz styki w kostce i o dziwno zaświeciła tylko nie na długo bo następnego dnia komputer znowu pokazał komunikat o spalonej żarówce i to znowu była ta sama. Wyjąłem ją i tak jak uprzednio - nie była spalona. Wymieniłem w koncu na nową i świeci do dziś
Podejrzewam, że u ciebie powinno być podobnie - wymień na nową, problem powinien minąć.
-
dodek99
Żarówkę wymieniłem na nową dalej to samo błędów niema żadnych reszta świateł jest ok .
[ Dodano: Sro Lut 27, 2013 21:41 ]
Witam dziś rozwiązałem swój problem,info dla innych jeżeli napotkacie taki problem to pierwsza sprawa to należy zobaczyć w module REC mieści on się w bagażniku po lewej stronie pierwsza dużą wtyczkę od góry.Odpiąć ja najnormalniej i zobaczyć ja jak wygląda u mnie niebyła zaśniedziała ale było w niej dużo wody która powstała najwyraźniej w wyniku różnicy temperatur i ona była całym winowajcą.Wysuszyłem wtyczkę i gniazdo i po problemie wszystko wróciło do normy.Dzięki za pomoc,pozdrawiam temat do zamknięcia
.
[ Dodano: Sro Lut 27, 2013 21:41 ]
Witam dziś rozwiązałem swój problem,info dla innych jeżeli napotkacie taki problem to pierwsza sprawa to należy zobaczyć w module REC mieści on się w bagażniku po lewej stronie pierwsza dużą wtyczkę od góry.Odpiąć ja najnormalniej i zobaczyć ja jak wygląda u mnie niebyła zaśniedziała ale było w niej dużo wody która powstała najwyraźniej w wyniku różnicy temperatur i ona była całym winowajcą.Wysuszyłem wtyczkę i gniazdo i po problemie wszystko wróciło do normy.Dzięki za pomoc,pozdrawiam temat do zamknięcia
-
Bartez
-
dodek99
-
Jurek
Witam, mam problem z dodatkowym stop w tylnej klapie. Zazwyczaj działa kilka razy po odpaleniu auta do kilku hamowań. Później nie działa ale niestety nie ma reguły. Nie jest to na pewno związane np z otwarciem i zamknięciem tylnej klapy - co mogłoby świadczyć o wiązce przewodów. Jedyna zależność, którą odkryłem to po zdjęciu osłony, jeżeli podczas jazdy widzę w lusterku wstecznym ,że już nie działa ten stop to włączam na chwilę tylną wycieraczkę i stop ponownie działa. Może ktoś zetknął się z taką przypadłością i podpowie jak to leczyć.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.