[A] [B] Urwane przewody w łącznikach drzwi !!! - dyskusja

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.

Moderator: Mariusz

Wiadomość
Autor
LLIONN

#76 Post autor: LLIONN »

Wszystko polutowałem zaizolowałem, i zamek cent, głośnik i el. szyby zaczeły działeć. Mam tylko jeden problem W tej części złącza w drzwiach wypadł mi ten niebieski plastik a razem z nim taki czarny i nie zabardzo moge to poskładać wtyczka wypada bo coś tam nie zaskakuje.

Na początku postu jest info jak to rozebrać wcisnąć i usłyszymy pykniecie - tak też było :)
Ale nie moge teraz tego złożyć. Może jest jakiś patent na zapięcie tej wtyczki ???

MaciekS

#77 Post autor: MaciekS »

Od roku czasu miałem problem z radiem oraz jednym z głośników. Odkryłem, że jest to w pewien sposób związane z drzwiami. Po lekturze tego tematu postanowiłem rozebrać łącznik w tylnych drzwiach. 2 z 7 przewodów były całkowicie urwane, w pozostałych były uszkodzone izolacje.
Opel Made in China?
Ostatnio zmieniony 25 lut 2012, 22:49 przez MaciekS, łącznie zmieniany 1 raz.

Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Auto: Zafira
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#78 Post autor: Harry200 »

Urwane przewody w ruchomych elementach to jest nie tylko problem Opli...

szczenka

#79 Post autor: szczenka »

SIG_MAN, nie mogę podesłać PW więc zamieszczę post tutaj:
Cześć
Próbowałem dwukrotnie (dziś, oraz wczoraj) się z Tobą skontaktować (535-066-***). Mam do zrobienia usterkę w postaci pourywanych przewodów w prawych przednich drzwiach (Astra h kombi).
Znalazłbyś czas i chęci aby podjąć się naprawy?

zbigpuch

#80 Post autor: zbigpuch »

Witam.Mam ten sam problem z drzwiami ale u mnie poprzedni właściciel już sztukował i kostka padła( rozsypała się ) .Ma ktoś z kolegów używkę na sprzedaż ? Jeżeli tak proszę o wiadomość na PW.Z góry dziękuję .

Wrzuć pytanie do działu Giełda - Bodek
Ostatnio zmieniony 18 paź 2012, 20:38 przez zbigpuch, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
chabretti
Zafiromaniak
Imię: Krzysztof
Auto: Volvo
Model: V70
Oznaczenie silnika: D5244T5
Kontakt:

#81 Post autor: chabretti »

Widzę że GM nie rozwiązał problemu z Zośki A. Też przerabiałem ten temat :lol:
W moim poprzednim aucie Ford Focus nie było tego problemu choć był starszy. :piwo:

PiterG
Przeglądacz
Imię: Piotr
Auto: Opel Zafira1.9
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#82 Post autor: PiterG »

Niestety i mnie dopadła sprawa przewodów w drzwiach (drzwi za kierowcą). Mój problem polega na tym, że po naprawie nie działają szyby z tyłu.... po obu stronach (również w drugich drzwiach z tyły - nienaprawianych). Próbowałem otwierać je z przycisku przy kierowcy ale du... bezpiecznik też sprawdzony. Możliwe, że źle naprawiony przewód od szyb ale dlaczego nie działają te z drugiej strony ?

Bartez
Bywalec
Model:

#83 Post autor: Bartez »

Bezpieczniki sprawdziłeś?

PiterG
Przeglądacz
Imię: Piotr
Auto: Opel Zafira1.9
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#84 Post autor: PiterG »

Napisalem, ze bezpiecznik sprawdzony.

[ Dodano: Sro Sty 02, 2013 12:18 ]
Wystarczyło przeczyścić gniazdo bezpiecznika. Coś widocznie nie stykało. :lol: :piwo:

Bartez
Bywalec
Model:

#85 Post autor: Bartez »

No właśnie sprawdzenie bezpieczników nie polega tylko na kontroli wzrokowej ale na kontroli przewodzenia prądu, nie jedna osoba na tym polegla.

Dange

#86 Post autor: Dange »

U mnie wywala bezpiecznik od centralnego zamka jak jest na minusie i otwieram tylna klapę.(tak mi sie wydaje)Gdzie szukac powodu tej usterki bo nie za bardzo mam pojecie czy rozbierac tylna klape czy laczenie słupka z drzwiami.Dzieki!

Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Auto: Zafira
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#87 Post autor: Harry200 »

Masz pewnie przerwane przewody w tylnym łączniku gumowym, ja u siebie odsunąłem gumę i polutowałem przewody,dostęp nie jest jednak za wygodny..

Dange

#88 Post autor: Dange »

Harry200 pisze:Masz pewnie przerwane przewody w tylnym łączniku gumowym, ja u siebie odsunąłem gumę i polutowałem przewody,dostęp nie jest jednak za wygodny..
Dzieki za podpowiedz jak juz bedzie troche cieplej to z tym zawalcze i dam znac czy dalo rade tylko troche musze zaczekac dla pewnosci czy pomoglo bo przez ostatnie kilkanascie dni mi nie wywala bezpiecznika.

yuri1986
Bywalec
Imię: Bar
Auto: Zafira C 2.0cdti
Model: ZC
Oznaczenie silnika: A20dt

#89 Post autor: yuri1986 »

Szukałem lecz chyba nie za dobrze... bo nie moglem znaleźć jak zdjąć rączke od opuszczania szyb w tylnych drzwiach w zafirze b?

wodzo

#90 Post autor: wodzo »

Czy u nas można gdzieś kupić taki zestaw naprawczy wiązki w drzwiach?
http://www.ebay.de/itm/Herth-Buss-Qualt ... 4cfda51eb2

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna technika”