Kody Błędów
Witam ponownie.
W zwiazku z powyzszymi błędami w Zafirze został wymieniony filtr paliwa oraz rozrząd.
Samochod teraz odpala, niby jest wszystko ok, ale brakuje mu tzw. "kopniaka".
Po jakims czasie równiez znow nie wchodzi na normalne obroty, tylko do 2 tys. Pomoga wyłaczenie i właczenie go w czasie jazdy, jednak cały czas sie to powtarza.
Teraz wyskakują 2 błędy:
190158
227911
Tata chce w tyg. jechac do serwisu wywalic ten filtr cząsteczek, co jednak troche kosztuje, wiec byłbym wdzieczny za ewentualna pomoc.
Dzieki
edit: dodam, że cały czas od odpalenia silnika plai sie lampka kontrolna silnika.
W zwiazku z powyzszymi błędami w Zafirze został wymieniony filtr paliwa oraz rozrząd.
Samochod teraz odpala, niby jest wszystko ok, ale brakuje mu tzw. "kopniaka".
Po jakims czasie równiez znow nie wchodzi na normalne obroty, tylko do 2 tys. Pomoga wyłaczenie i właczenie go w czasie jazdy, jednak cały czas sie to powtarza.
Teraz wyskakują 2 błędy:
190158
227911
Tata chce w tyg. jechac do serwisu wywalic ten filtr cząsteczek, co jednak troche kosztuje, wiec byłbym wdzieczny za ewentualna pomoc.
Dzieki
edit: dodam, że cały czas od odpalenia silnika plai sie lampka kontrolna silnika.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Bodek
- Zafiromaniak
Z tego co pamiętam, nie ma błędów - nic się nie wyświetlajarekp pisze:MAM PYTANKO MAM ZB 1.7 125KM MIAŁEM MOŻLIWOŚĆ ZCZYTYWANIA BŁĘDÓW(GAZ-HAMULEC-STACYJKA),WYBRAŁEM SIĘ KIEDYŚ DO MECHANIKA ABY MI TE BŁĘDY WYKASOWAŁ I O DZIWO TERAZ NIC MI SIĘ NIE WYŚWIETLA. CZY ON ZABLOKOWAŁ MI TĄ FUNKCJE? CZY NIE POWINNO WYŚWIETLAĆ SIĘ PRZY BRAKU BŁĘDU ECN0000 ?
Proszę nie używać dużych liter, na forum oznacza to Krzyk i nie jest zgodne z Regulaminem.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Witam
silnik z16xe1
pali i jezdzi normalnie tylko kontrolka z kludzykiem gasnie dopiero po odpaleniu.
bledy zczytalem opcomem.
P1112 - Blad nastawnika elektrozaworu dezaktywacji portu
(61) - Nie wystêpuje
P1112 - Blad nastawnika elektrozaworu dezaktywacji portu przy niskiej temperaturze
(62) - Nie wystêpuje
czyktos wie jak to naprawic??
prosze o podpowiedz
dzieki
silnik z16xe1
pali i jezdzi normalnie tylko kontrolka z kludzykiem gasnie dopiero po odpaleniu.
bledy zczytalem opcomem.
P1112 - Blad nastawnika elektrozaworu dezaktywacji portu
(61) - Nie wystêpuje
P1112 - Blad nastawnika elektrozaworu dezaktywacji portu przy niskiej temperaturze
(62) - Nie wystêpuje
czyktos wie jak to naprawic??
prosze o podpowiedz
dzieki
- Bodek
- Zafiromaniak
P0100 Mass Or Volume Air Flow Circuit High Input B-032czarsio pisze:Witam. Dzisiaj przed jazdą tak z ciekawości czy nie mam jakichś błedów wcisnąłem hamulec i gaz i wyskoczył mi błąd ECN 010008. Szukałem na forum ale nic nie znalazłem chyba że gdzieś przeoczyłem. Pomóżcie rozszyfrować co to za błąd.
P0100 Mass Or Volume Air Flow Circuit Low Input B-028
P0100 Mass or Volume Air Flow Sensor Circuit Range/Performance B-037
P0100 Mass Or Volume Air Flow Circuit Malfunction C-012
P0100 Intake Air Temperature Sensor Circuit High Input C-013
P0100 Intake Air Temperature Sensor Circuit Low Input C-013
P0100 Intake Air Temperature Sensor Circuit Malfunction C-013
błąd przepływomierza, usterka czujnika temperatury wlotu powietrza - czujnik zintegrowany z przepływomierzem.