[B]Autom. Skrzynia Easytronic - AF40(Aisin TF-80 SC)

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Robi

#46 Post autor: Robi »

mam silnik Z19dth to jest chyba 8 zaworów

gosia

#47 Post autor: gosia »

Witam Robi!Ja mam identyczną Zafi i takie problemy miałam jak ty , okazało się ,że zaciął się zawór EGR...i przepustnica była do wymiany...nie wiem czy akurat u Ciebie też to będzie to,ale nie zaszkodzi sprawdzić....w sumie można spróbować ten EGR wyczyścić...ale u mnie nie pomogło i trzeba było wymienić......Generalnie automat tak ma ,że się troszkę gorzej zbiera ,ale masz Tiptronic, więc proponuję go czasami używać i będzie ok!Pozdrawiam!!! ;)

Robi

#48 Post autor: Robi »

dziś Z została załadowana na lawete i pojeczała do ASO bo całkiem odmówiła posłuszeństwa . zobaczymy jakie będa efekty

kicaj

#49 Post autor: kicaj »

Robi pisze:Z19dth to jest chyba 8 zaworów
Z19DTH to zawsze 16V

Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#50 Post autor: Lorry »

"[ Komentarz dodany przez: BajBus: Pon Sty 04, 2010 11:37 ]
jeśli nie widziałeś jego roboty nie wysnuwaj tak pochopnych wniosków..."

Poczytaj jego tematy i stronkę o kolektorach a będziesz wiedział, paredziesiat aut przejechało już na tym sporo kkm-ów ;)

kicaj pisze:Z19DTH to zawsze 16V
czyli albo klapki, albo EGR :|

Awatar użytkownika
BajBus
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#51 Post autor: BajBus »

Lorry pisze:Poczytaj jego tematy i stronkę o kolektorach a będziesz wiedział, paredziesiat aut przejechało już na tym sporo kkm-ów
po oglądaj te auta na żywo i pogadaj z ludźmi którzy u niego robili...
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)

Lorry
Zafiromaniak

#52 Post autor: Lorry »

rozmawiałem i widziałem, zarówno auta jak i właścicieli ;)

Robi

#53 Post autor: Robi »

wczoraj wieczorem odebrałem Zafi z ASO Giżycko skasowali kupe kasy i stwierdzili , że powinno być ok . a auto jak nie ciągneło tak nie ciągnie ruszenie z miejsca to masakra lecz po przekroczeniu 2000 obrotów to jest ok . serwis twierdzi że to może być skrzynia lecz komp błędów nie pokazywał POMOCY gzie mam się udać z tym problemem ?????????? :?:

Anony Mous

#54 Post autor: Anony Mous »

Robi to za co zapłaciłeś kupę kasiory?Auto nienaprawione to za usługę się nie płaci.

Spróbuj chociaż odczytać samemu błędy z kompa.Tutaj masz podpowiedź :arrow: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=157
Ostatnio zmieniony 26 lis 2017, 10:24 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.

Robert4884

#55 Post autor: Robert4884 »

Robi skoro zapłaciłeś w ASO, to masz na wykonaną usługę gwarancję. Nie napisałeś co Ci dokładnie w ASO zrobili, czy poprzyglądali się, skasowali Cię i powiedzieli że ma być ok, czy też faktycznie coś przy aucie grzebali. Skoro dalej nie jest auto naprawione wróć do ASO i zgłoś problem. ;)

Robi

#56 Post autor: Robi »

jest tak rano auuto ciężko pali potem już ok na początek brak mocy k\jak ponad 2000 obr to już ciągnie ok . dziś jest problrm z redukcją skrzyni przy hamowaniu zmniejsza do i a na stop nie załancza tylko obroty na 600 obr i gasnie silnik. a ASO powiedziało żę trza do magika od skrzyni biegów bo to niby ona krzaczy a jednak błędów brak . może ją sprzedać i dalej śmigaś astrą G Z17dtl . posada mile widziama

Lorry
Zafiromaniak

#57 Post autor: Lorry »

Jaki auto ma przelot i czy jest on prawdziwy, czy wątpliwy :?: Generalnie te automaty sprawowały się bardzo dobrze, wiec może jakiś mega przelot ma i zarżnięta była.

Poszukałbym jakiegoś porządnego serwisu automatów w Twoich okolicach, który da gwarancje na wykonaną usługę.

Ja bym jednak posprawdzał te klapy, bo one odpowiadaja za dopływ powietrza i to gaszenie silnika moze być z tym powiązane, za niskie obroty itp....

kicaj

#58 Post autor: kicaj »

tu jest watek o zacierajacych sie klapach wirowych
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... p+wirowych
Ostatnio zmieniony 26 lis 2017, 10:23 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.

Anony Mous

#59 Post autor: Anony Mous »

Automatycznych skrzyń biegów nie kumam ale tutaj kolega pisze o jakimś trybie zimowym http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=1248
Ostatnio zmieniony 26 lis 2017, 10:23 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.

Robi

#60 Post autor: Robi »

odczytałem dziś błąd z licznika i wskazywał 0650 czyli uszkodzenie kontrolnej lampki pracy silmika MIL .co to oznacza ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”