Opel Zafira OPC / FULL OPCJA / STAN BDB.
Moderator: Tunio999
-
- Świeżak
- Imię: Łukasz
- Auto: Opel Zafira OPC Line
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Natknąłem się w necie na te ogłoszenie Zafirki. Możecie coś więcej powiedzieć na jej temat.
http://otomoto.pl/opel-zafira-opc-full- ... 07904.html
Dziwi mnie, że nie pali się licznik (tj. wyświetlacz km), a widać, że samochód pracuje.
Za tą cenę, to mogłaby być już skórka
żródło: otomoto.pl
http://otomoto.pl/opel-zafira-opc-full- ... 07904.html
Dziwi mnie, że nie pali się licznik (tj. wyświetlacz km), a widać, że samochód pracuje.
żródło: otomoto.pl
Ostatnio zmieniony 15 mar 2013, 12:37 przez Luis, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Zafiry
- Model: wszystkie
- Oznaczenie silnika: różne
- Świeżak
Andrzej2503, taka wersja jest dopuszczalna. Silnik 1,8 to też jak najbardziej opcja zakupu. Pod warunkiem, że jest ze skrzynią f17wr, cr-ki niestety nie zdzierżę. Zderzaki muszą być z wersji OPC . Jestem gadżeciarz, do astry F 5d też założyłem cały pakiet GSI (łącznie z progami, które leżą w piwnicy i czekają na cieplejsze dni). Szkoda, że brak skóry.
borewicz, niestety, mieszkam na drugim końcu Polski i jeśli chodzi o ten śląski Rybnik, to mam do przejechania tylko 525 km
borewicz, niestety, mieszkam na drugim końcu Polski i jeśli chodzi o ten śląski Rybnik, to mam do przejechania tylko 525 km
Ostatnio zmieniony 16 mar 2013, 12:10 przez Luis, łącznie zmieniany 1 raz.
TYLKO OPC... LINE
- Maciek
- Zafiromaniak
- Auto: Z20LET
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Albo nie działa, albo jeszcze nie zdążył cofnąć i na zdjęciach zamalował w Paint'cieLuis pisze:
Przebieg nie podany to albo bardzo duży albo podejrzanie mały.
- GOTI
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Oznaczenie silnika: A18XER
Wyposażenie może i ciekawe jak, ale to nie jest OPC - sprzedawca tego auta tylko robi w błąd osoby można powiedzieć nie znające sie na marce. To jest zwykły, najzwyklejszy 1.8, no chyba, że ma mape zmienioną - to zawsze kilka koni więcej, ale nigdy z tego sie nie zrobi OPC
Za ten rocznik to max 20tyś, więc jednym słowem sprzedawca albo nie wie co to "OPC", albo oszukuje potencjalnie kupującego.
Przyjrzał bym sie temu egzemplarzowi, gdyby był bliżej i wyjaśnił co nieco ze sprzedającym, a jeżeli masz kawałem do niego to nawet nie ma co zwracać uwagi
Za ten rocznik to max 20tyś, więc jednym słowem sprzedawca albo nie wie co to "OPC", albo oszukuje potencjalnie kupującego.
Przyjrzał bym sie temu egzemplarzowi, gdyby był bliżej i wyjaśnił co nieco ze sprzedającym, a jeżeli masz kawałem do niego to nawet nie ma co zwracać uwagi
-
- Świeżak
GOTI, może i jest tak jak piszesz, ale auto i tak jest ciekawe. tym bardziej, że czegoś takiego szukam. Pakiet OPC i silnik, który możliwie znosi gaz, bo z20LET jest niestety bardziej problematycznym silnikiem do Turbotlenku LPG Z tego, co mówicie jednak te auto, ale nie za tą cenę. Trzeba zadzwonić i zapytać. Sprawa się wyjaśni
TYLKO OPC... LINE
[quote="Luis"
[/size][/quote]
Fota robiona w słonecznym dniu, a do tego podświetlenie jest zmniejszone na maxa. Efekt taki jak na zdjęciu że nie działa podświetlenie
[ Dodano: Sob Mar 16, 2013 17:27 ]
Z czym bardziej problematyczny? To że potrzeba dużo lepszej instalacji niż do 1.8? Tu widzisz problem? Po prostu graty które ogarnią 200KM są droższe od gratów do 1.8 125 KM
[/size][/quote]
Fota robiona w słonecznym dniu, a do tego podświetlenie jest zmniejszone na maxa. Efekt taki jak na zdjęciu że nie działa podświetlenie
[ Dodano: Sob Mar 16, 2013 17:27 ]
Luis pisze:GOTI, bo z20LET jest niestety bardziej problematycznym silnikiem do Turbotlenku LPG
Z czym bardziej problematyczny? To że potrzeba dużo lepszej instalacji niż do 1.8? Tu widzisz problem? Po prostu graty które ogarnią 200KM są droższe od gratów do 1.8 125 KM
-
- Świeżak
51cent, Bardziej problematyczny, jeśli chodzi o utrzymanie i koszty eksploatacji To miałem na myśli :> EOT
[ Dodano: Sob Mar 16, 2013 22:01 ]
[ Dodano: Sob Mar 16, 2013 22:01 ]
Sprzedając auto, wstawiłbym jednak zdjęcie na którym jest przebieg. Nie byłoby niepotrzebnych pytań. Tym bardziej, że tego auta nie sprzedają amatorzy, tylko wiadomo kto...51cent pisze:Fota robiona w słonecznym dniu, a do tego podświetlenie jest zmniejszone na maxa. Efekt taki jak na zdjęciu że nie działa podświetlenie
TYLKO OPC... LINE
51cent pisze:[quote="Luis"
[/size]
Na przedostatnim zdjęciu widać że podświetlenie jest ustawione na max, poza tym na zdjęciu licznika widać też świecący na maxa wyświetlacz kompa. Jak miałem wcześniej astre G czyli krewniaka ZA to ściemniacz podświetlenia działał na wszystko co w desce rozdzielczej poza wyłącznikiem świateł mijania. Brak świecącego licznika jest podejrzany.51cent pisze:Fota robiona w słonecznym dniu, a do tego podświetlenie jest zmniejszone na maxa. Efekt taki jak na zdjęciu że nie działa podświetlenie
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
moim zdaniem zdjęcia są mocno podretuszowane. aż za bardzo podciągnięty kontrast, wyciągnięta ostrość. aż nienaturalnie mi się to ogląda. po obejrzeniu na żywo może się okazać że auto ma masę rysek i odrapań. ja sam niedawno jechałem na pewniaka po zosię. na żywo stan sprzedawanej zosi odbiegał za bardzo znacząco od tego co było na zdjęciach.
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
- Albert Einstein