Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dzięki Marki, bo już miałem jakieś wątpliwości, że to ta grzałeczka podgrzewa powietrze, rozumiem że w ZB bez tego systemu nagrzewania, ciepłym powietrzem jeszcze nie dmucha przy temp 30*C
maglo18, Wg mojej wiedzy na tą chwilę, jeżeli Ci się po 3-4 km przy obecnych warunkach pogodowych nie pojawia ciepłe powietrze to takiego systemu nie masz.
Dla pewności powinieneś włączyć na maksa ogrzewanie albo nadmuch na szybę.
Quickheat był opcją dodatkową, a po kodzie VIN jak narazie nie udaje się tego odczytać.
Ja sądzę że mam ten system, bo mam informację iż moje auto takie cudo posiada, a dodatkowo, mam podobnie ciepło jak kolega kubik_CDTi.
O widzisz, ja tak naprawdę pewności nie mam co do działania tego systemu, wiem że powinienem go mieć, auta nie rozbierałem, więc grzałki nie widziałem.
Czyli co, w każdej ZB CDTI dmucha ciepłym powietrzem po 3-4 km, po odpaleniu zimnego silnika (u mnie przy temp. silnika 30*C)
Dyskutować na temat po jakim przejechanym dystansie u kogo jest ciepło czy zimno możemy pewnie bez końca.Podstawowe pytanie to jaką temperaturę nawiewu uważamy za ciepłą.Porównanie opieram na podstawie poprzedniego auta,które miałem 2,5 benzynę i uważam,że po przejechaniu takiego samego dystansu (ok 3km) w Zafirze jest jak w kostnicy.Termostat mam sprawny,bo wczoraj upewniłem się przy okazji wizyty w ASO.
W weeks postaram się w końcu odpalić ponownie EPC i poszukam tej grzałki.Robert czy mógłbyś podesłać do mnie na PW swój num nadwozia?