Klimatyzacja czym wyczyścić ? Ozon nie pomaga.

Czyli: chłodzenie, grzanie, termostat, chłodnice, webasto, nagrzewnica

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
walperro

Klimatyzacja czym wyczyścić ? Ozon nie pomaga.

#1 Post autor: walperro »

W moim przypadku ozonowanie zauważyłem nie działa. Zimą wiadomo wszystko fajnie. Latem kiedy jeżdżę cały czas na klimie w ciepłe dni jest też dobrze. Tyle, że trzeba za każdym razem później puszczać klimę, bo inaczej wydobywa się zapach grzybków. Najgorzej jest kiedy na dworze latem pada deszcz wtedy efekt grzybiarni wzmożony. Ozonowali raz i drugi dwa lata temu pod rząd - nie za wiele pomogło. W zeszłym roku w innej firmie niby nowoczesne urządzenie specjalnie dali na najwyższe parametry i dłuższy czas a efekt po tygodniu ten sam. Kabinowy filtr był wymieniany.

vide84

#2 Post autor: vide84 »

to spróbuj jeszcze kupić jakiś marketowy produkt np. autoland dużo lepiej SONAX do czyszczenia klimatyzacji on ma taką rurkę którą wkładasz do każdego nawiewu i wpuszczasz preparat. Ja u siebie tak robię co roku i powiem szczerze że efekt bardzo mocno jałowego powietrza dosyć długo się utrzymuje....

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#3 Post autor: Bodek »

Może wyciągnij filtr kabinowy - wymień na nowy, kup piankę dobrej firmy i popsikaj bezpośrednio na skraplacz, a później spray.

Może użyj taki zestaw, u mnie się sprawdził:

Obrazek
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

vide84

#4 Post autor: vide84 »

ooo bardzo dobry zestaw :ok:

Skasowany użytkownik 6483

#5 Post autor: Skasowany użytkownik 6483 »

No a gdzie czteropak ? :piwo: przeciez bez tego ani rusz nie odgrzybisz klimy :lol:

enzo

#6 Post autor: enzo »

walpi pisze:W moim przypadku ozonowanie zauważyłem nie działa.
zależy czym, przez kogo, i jak zrobione...

ale o tym już gdzieś było.

sprawdź co masz na parowniku, jak liście i inny syf, to wyczyść i dopiero możesz ozonować.

widziałem już różne cuda - jak jeżdżenie bez filtra kabinowego "bo nawiew lepiej daje".

a ozon nie jest lekiem na zaniedbania i głupotę ludzką.

pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Klimatyzacja, ogrzewanie, układ chłodzenia”