assikka czy mogłabyś podesłać mi na priva namiary na tych magików. Przymierzam się do wywalenie tego ustrojstwa z mojej Zosi i szukam sprawdzonych rzemieślników ;Dasikka pisze:WitamWłaśnie tydzień temu pozbyłam sie DPF fizycznie pucha została, czujniki sa tak że nikt się nie przyczepi, i z kompa został usunięty w ten sposób ze poziom nasycenia wynosi juz zawsze 0 więc nigdy nie bedzie chciał sie wypalać narazie jeżdzimy z rodzinka tu i tam i super nic sie nie dzieje, spalanie w normie, nie puszcza już kłębów białego dymu, i najważniejsze DPF-a nie wypala wiec wtryski nie leją a dzieki temu nie wciska nadmiaru ON do misy olejowej ZAFI 1,9 120 KM 2007 koszt wycinka +komp 700 zł (400 zł komp.300 zł fizyczne usunięcie, cena przystepna i szybciutko z kompa wywalaja w 30 min (ściaga oprogr.na lapka z zosi na lapku przeprogramowuje i wgrywa + 2 lata gwarancji na papierze.Jak cos to na pw.okolice Oświecimia. Pozdawiam
[FAQ]Jak wywalić DPFa
-
bloogers
-
mozartinio
mozna wywalac dpf-y,ale trzeba miec swiadomosc,ze u kazdego widnieje nalepka na szybie z cyferka 4.Swiadczy to chyba,o ekologicznym spalaniu.Ja po usunieciu staram sie nie przyspieszac ostro,bo wtedy kopcenia nie ma konca.Moze ktos ma jakas rade na to,zeby miec przy jednym ogniu dwie pieczenie,a wiec usuniety dpf i niewidoczne spaliny?
-
heko
...nie rozumiem dlaczego masz w ogóle kopcenie, nawet po chipie nie musi kopcić, coś masz nie tak...
Chiptuning
Hamownia
Filtry DPF
www.gcstuning.pl
Chiptuning
Hamownia
Filtry DPF
www.gcstuning.pl
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2013, 21:40 przez heko, łącznie zmieniany 1 raz.
-
heko
-
Jankil
DPFa usuwam mi heko ok 2lat temu. Tydzień temu na przeglądzie rejestracyjnym sprawdzano mi spaliny (pierwszy raz w ogóle. Jestem z Krakowa więc mam pewne podejrzenia czemu zaczęli podchodzić do tego bardziej restrykcyjnie). Byłem trochę posrany, badanie było przeprowadzane skrupulatnie. Kolo sprawdzał rok prod. jakieś dane domyślam się tylko, że sprawdzał normy potem jazda w pełnym zakresie obrotów 3 razy a potem się okazało, że... "czyściutko".
-
TuneFORCE
ale normy się nie zmienią, będą nadal takie jak są...problem z przeglądem będą mieli Ci co wywalili cała puchę razem z katem i wspawali kawal rury...no bo pierwsze co to diagnosta sprawdzi czy puszka jest na miejscu czy nie...lech31 pisze:Trzeba być przygotowanym, że badania diagnostyczne podczas przeglądów technicznych będą coraz dokładniejsze.
-
Zdenek2007
- Zafiromaniak
- Model:
TuneFORCE pisze:ale normy się nie zmienią, będą nadal takie jak są...problem z przeglądem będą mieli Ci co wywalili cała puchę razem z katem i wspawali kawal rury...no bo pierwsze co to diagnosta sprawdzi czy puszka jest na miejscu czy nie...lech31 pisze:Trzeba być przygotowanym, że badania diagnostyczne podczas przeglądów technicznych będą coraz dokładniejsze.
Normy mogą być ok. i są, niestety mimo to autko może nie zostać dopuszczone do ruchu!
Powód? Auto nie jest zgodne z homologacją! To na razie jedyny powód.
Puszka jest ale pusta, wystarczy w nią postukać i każdy wie co jest grane.
-
TuneFORCE
Nie przesadzajZdenek2007 pisze:Normy mogą być ok. i są, niestety mimo to autko może nie zostać dopuszczone do ruchu! Powód? Auto nie jest zgodne z homologacją! To na razie jedyny powód. Puszka jest ale pusta, wystarczy w nią postukać i każdy wie co jest grane.
Kat zostaje, za samochodem nie śmierdzi jak za starym jelczem, pucha zostaje więc do czego się czepiać? Swoją droga że diagności w Polsce nie sa idiotami i wiedzą dlaczego ludzie usuwają filtry...nie dla wiejskiego tuningu tylko dlatego że mają z nimi duży problem...więc nawet gdyby mieli rentgena w oczach to i tak zwykłemu kowalskiemu nikt by nie robił problemu.
-
cns80
Bo tam im się nie śniło że można coś takiego zrobić. Dobry diagnosta w Polsce puknie żeby sprawdzić i nie po to żeby Ci uwalić przegląd tylko z czystej ciekawości.TuneFORCE pisze:Mamy klientów, którzy maja zarejestrowane auta w DE czy UK, gdzie każda kontrola wygląda tak samo i nie ma opcji żeby dać "pięć dych" i diagnosta przymknie oko...i jakoś samochody przechodzą przeglądy bez problemu.
-
TuneFORCE
no coś ty...w UK to chyba jest bardziej popularne niż u nascns80 pisze:Bo tam im się nie śniło że można coś takiego zrobić. Dobry diagnosta w Polsce puknie żeby sprawdzić i nie po to żeby Ci uwalić przegląd tylko z czystej ciekawości.TuneFORCE pisze:Mamy klientów, którzy maja zarejestrowane auta w DE czy UK, gdzie każda kontrola wygląda tak samo i nie ma opcji żeby dać "pięć dych" i diagnosta przymknie oko...i jakoś samochody przechodzą przeglądy bez problemu.
a z tym pukaniem to poniekąd masz racje...sam pewnie z ciekawości bym postukał
-
Zdenek2007
- Zafiromaniak
- Model:
-
asikka