Jak zwiększyć moc silnika 2,0 DI?
Moderator: Sebu$
-
markoboniek
Jak zwiększyć moc silnika 2,0 DI?
Witam !!!czy ktoś wie czy można zwiększyć moc silnika 2,0 DI?60KW-80KM.Czy w ogóle gra jest warta świeczki po takiej modernizacji chodzi o koszt pozdrawiam gorąco!!!
-
dejna
-
dejna
-
Deleted User 160
125KM z silnika DTL???? O ile pamiętam to janko79 w poście powitalnym podał 115KM, ale nie ważne. Ja mam dłubniętą ZA DI na 100KM tylko elektroniką. Żadna filozofia: dobra, doświadczona firma z hamownią+1500PLN (dwa lata temu) i po robocie. Czy warto? Hm, szału nie ma, ale zdecydowanie lepiej się wyprzedza 
-
Deleted User 160
Średnie zużycie paliwa jest bez zmian (u mnie), w ruchu miejskim troszkę wzrosło, ale w trasie pali mniej - chyba gdybym butował ostro to by było inaczej, ale po modzie jeżdżę w takim samym stylu jak przed i jest ok. Dodam na koniec, że z tuningu jestem zadowolony i gdybym kiedyś trafił na półtora-tonowego diesela z 82 konnym silnikiem to bym zrobił tak samo. Zaznaczam jeszcze raz to musi być dobra renomowana firma, która zrobi to profesjonalne, za niestety niemałe pieniądze. Pozdr.
-
markoboniek
Witam.dziękuję koledze Gremak za informację o modyfikacji elektronicznej.Chciałbym się również dowiedzieć
czy aby różnica pomiędzy 82 a 101 koni leżała tylko w intercoolerze????
czy można zatem do 82 konnej wersji założyć intercooler i taki będzie wzrost mocy???
czy istnieje technicznie taka możliwość?
pozdrawiam
czy aby różnica pomiędzy 82 a 101 koni leżała tylko w intercoolerze????
czy można zatem do 82 konnej wersji założyć intercooler i taki będzie wzrost mocy???
czy istnieje technicznie taka możliwość?
pozdrawiam
-
Deleted User 160
Osobiście wątpię, by dołożenie intercoolera dało tyle kucyków, kiedyś słyszałem,że w 101 konnej są inne wtryski . Jeśli byś chciał założyć intercooler to czeka cię przeróbka rurek, albo wstawisz turbinę z rurkami od DTI. Poczytaj tu:http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... ght=#13596
-
samson
-
samson
-
Maciek
-
Deleted User 160