Co sądzicie o tej Zafirce:
http://otomoto.pl/opel-zafira-1-8-bezwy ... 56282.html
Coś mi się w niej nie podobają te śruby pordzewiałe na zaciskach, silniku i karoserii.
Możliwe, że pływała lub długo stała?
Moderator: Tunio999
Pamiętaj przy rejestracji jeszcze opłata ekologiczna 500złPo opłatach w Urzędzie Celnym. Gotowe do rejestracji.
Fakt wszystkie metalowe elementy typu zaciski, śruby itp. trochę podeszły nalotem, ale może to od soli drogowej, więc wydaje mi się, że nie ma czym się przejmować. A co do tego czy czasem nie pływała to uważam, że wtedy była by tańsza - sprzedający chcą się jak najszybciej pozbyć tegocybulsyrf pisze:Coś mi się w niej nie podobają te śruby pordzewiałe na zaciskach, silniku i karoserii.
W takim razie śrubki powymieniasz na nowe razem z tulejkami gumowymi, które amortyzują drgania obudowy i będzie OK. Może jest to przypadłość tego rocznikaAndrzej2503 pisze:Ta rdza to mało istotny szczegół, jak przebieg jest prawdziwy i nie jest to skladak - kupuj.
Popros o niemiecki Tüv. W większości aut z De jest!
Jeśli przebieg na tym dokumencie będzie się zgadzał to znaczy że nie jest to to auto które widziałem na mobile.de kilkanaście dni temu,
Szyba pewnie nie raz była wymieniana od odprysków bo inaczej auto by TUVu nie przeszło, więc nie ma co na nią patrzeć. A malowana maska nie oznacza kolizjicybulsyrf pisze:Niestety jakąś kolizję miał, bo przednia szyba wymieniona i maska malowana, ale poza tym podobno lakier orginał. Właśnie rozmawiałem z kolesiem i mówił, że przebieg potwierdzony na rachunku od niemca i on też na rachunku wpiszę, więc jadę zobaczyć z mechanikiem.
DokładnieMaciek pisze:Szyba pewnie nie raz była wymieniana od odprysków bo inaczej auto by TUVu nie przeszło, więc nie ma co na nią patrzeć. A malowana maska nie oznacza kolizjicybulsyrf pisze:Niestety jakąś kolizję miał, bo przednia szyba wymieniona i maska malowana, ale poza tym podobno lakier orginał. Właśnie rozmawiałem z kolesiem i mówił, że przebieg potwierdzony na rachunku od niemca i on też na rachunku wpiszę, więc jadę zobaczyć z mechanikiem.