podłączyłem pod kostkę wciskam wszystko w takiej kolejności jak jest to opisane ale nic mi na wyświetlaczu nie wyskakuje
[A] Kostka do radia Zafira A
Moderator: Sebu$
-
Terror-Machine
[A] Kostka do radia Zafira A
Mam taki problem z radiem 
podłączyłem pod kostkę wciskam wszystko w takiej kolejności jak jest to opisane ale nic mi na wyświetlaczu nie wyskakuje
przy kostce mam chyba 4 kabelki nie podłączone nie wiem dlaczego i od czego są może to kabelki, które odpowiadają za połączenie radia z wyświetlaczem, mam prośbę ma ktoś jakiś schemat jak i gdzie te kabelki mają być podłączone?ew jakieś fotki z tą kostką i kabelkami 
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2013, 15:20 przez Terror-Machine, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Tu możesz coś poczytać: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=4485Terror-Machine pisze:a ja z kolei mam inny problem z radiem
podłączyłem pod kostkę wciskam wszystko w takiej kolejności jak jest to opisane ale nic mi na wyświetlaczu nie wyskakujeprzy kostce mam chyba 4 kabelki nie podłączone nie wiem dlaczego i od czego są może to kabelki, które odpowiadają za połączenie radia z wyświetlaczem, mam prośbę ma ktoś jakiś schemat jak i gdzie te kabelki mają być podłączone?ew jakieś fotki z tą kostką i kabelkami
-
Terror-Machine
niestety nic tam nie znalazłem
problem jest tego typu że z tego co już wyszperałem na sieci mam jakieś 3 kabelki brązowe z białym paskiem i teraz zonk który z nich jest SDA który SCL a który MRQ
czy jak na pałę będę podłączać mogę coś spalić?
[ Dodano: Czw Kwi 11, 2013 17:58 ]
Dobra poddaję się szukałem szukałem i nic nie znalazłem
skukałem wszelkie opisy i kabelki okazuje się, że wszystkie kable do kostki są podłączone oprócz czerwono-białego od AA czy jakoś tak. Radio CDR 500 w sumie działa ale nie funkcjonuje z wyświetlaczem co uniemożliwia wklepanie kodu, inne radio też nie śmiga. Prąd dochodzi bo w CDRce radio się uruchamia podświetla, przy nie oryginalnym jakaś dioda mruga i podświetla się przycisk włączenia radia, ale radia też włączyć się nie da
. pozostaje tylko wizyta w warsztacie, chyba że ma ktoś jakiś pomysł 
Sprawdzane na oryginalnym radio CDR 500 i naviheaven typu radia nie znam
Ewentualnie czy ktoś z Wrocławia zna jakiś dobry warsztat gdzie to zdiagnozują i naprawią ?
[ Dodano: Czw Kwi 11, 2013 17:58 ]
Dobra poddaję się szukałem szukałem i nic nie znalazłem
Sprawdzane na oryginalnym radio CDR 500 i naviheaven typu radia nie znam
Ewentualnie czy ktoś z Wrocławia zna jakiś dobry warsztat gdzie to zdiagnozują i naprawią ?
- Rybka
- Zafiromaniak
- Imię: ROBERT
- Auto: ZAFIRA B
- Model: CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
http://djlj24.fm.interia.pl/kable/dolkab.htm
Kliknij na wyświetlacze i piloty.
Potem kliknij na opel
Może będzie pomocne.
Kliknij na wyświetlacze i piloty.
Potem kliknij na opel
Może będzie pomocne.
-
Terror-Machine
byłem na tej stronce
opisówka fajna i wszystko mam tak jak bozia przykazała
czyli tak jak opis kostki na tej stronie, a i tak nie działa
zwiedziłem kilka stron o tej tematyce i nic jak byłem głupi tak jestem dalej głupi
. Wszystkie kable są na swoim miejscu a wyświetlacz i tak nie współpracuje z CDRką
.
Problem leży gdzieś indziej bo było by czystym pechem, że dwa radia jedno oryginalne drugie naviheaven nie grają, ale CDRka uruchamia się tyle że nie gra radio i nie wciąga płyt a naviheaven podświetla się tylko włącznik, znakiem tego prąd dochodzi ale nie działa
Problem leży gdzieś indziej bo było by czystym pechem, że dwa radia jedno oryginalne drugie naviheaven nie grają, ale CDRka uruchamia się tyle że nie gra radio i nie wciąga płyt a naviheaven podświetla się tylko włącznik, znakiem tego prąd dochodzi ale nie działa
- Rybka
- Zafiromaniak
- Imię: ROBERT
- Auto: ZAFIRA B
- Model: CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
Kolego jaki masz wyświetlacz i jakie radio?
To twoje 2 radio naviheaven nie jest orginalnym radiem opla i ono nie będzie współpracować z wyświetlaczem.
Zajmijmy się wyłącznie tym radiem CDR zgaduje że chodzi o CDR 500.
Czyli podpinasz go ono się załącza ale nic nie pokazuje na wyświetlaczu?
Podepnij tą CDR i opisz co się dzieje bo szczerze to troszkę namieszałeś w postach.
To twoje 2 radio naviheaven nie jest orginalnym radiem opla i ono nie będzie współpracować z wyświetlaczem.
Zajmijmy się wyłącznie tym radiem CDR zgaduje że chodzi o CDR 500.
Czyli podpinasz go ono się załącza ale nic nie pokazuje na wyświetlaczu?
Podepnij tą CDR i opisz co się dzieje bo szczerze to troszkę namieszałeś w postach.
-
Terror-Machine
Wyświetlacz MID, radio pisałem CDR 500, to że naviheaven nie będzie współpracowało z wyświetlaczem to wiem 
CDR podpinam pod kostki ISO oryginalne z auta, włączam radio, podświetlenie radia działa ale nic po za tym.
Bez współpracy radia z wyświetlaczem nie mogę wklepać nawet kodu do radia.
Wnioskując z tego iż oświetlenie radia działa oraz, że przytrzymanie przycisku AS tak jak jest w opisie dot wklepania kodu wydaje dźwięk prąd do radia dochodzi, ale radio nie gra.
Jeżeli chodzi o drugie radio to tak samo podświetla się tylko przycisk włączenia i nic więcej to radio nie chce się nawet uruchomić, więc problem nie występuje po stronie którego radia
nie sądzę również, że obydwa radia są uszkodzone. Z tego co mi koleś mówił przy kupnie to radio nie oryginalne działało, ale w dzień sprzedaży auta nie chciało się uruchomić.
Mam nadzieję, że opisałem to klarownie i zrozumiale
CDR podpinam pod kostki ISO oryginalne z auta, włączam radio, podświetlenie radia działa ale nic po za tym.
Bez współpracy radia z wyświetlaczem nie mogę wklepać nawet kodu do radia.
Wnioskując z tego iż oświetlenie radia działa oraz, że przytrzymanie przycisku AS tak jak jest w opisie dot wklepania kodu wydaje dźwięk prąd do radia dochodzi, ale radio nie gra.
Jeżeli chodzi o drugie radio to tak samo podświetla się tylko przycisk włączenia i nic więcej to radio nie chce się nawet uruchomić, więc problem nie występuje po stronie którego radia
Mam nadzieję, że opisałem to klarownie i zrozumiale
-
Terror-Machine
Nie dobierałem się do wyświetlacza
a wyświetlacz działa pokazuje temp godz datę, gość mi mówił, że bez problemów radio te nie oryginalne działało, więc nie szukałbym usterki przy wyświetlaczu
[ Dodano: Pią Kwi 12, 2013 17:00 ]
Podsumowując moje spostrzeżenia prąd do riadia dochodzi nie zależnie które podpinam czy CDRkę czy Navi, problem w tym, że obydwa radia nie grają
[ Dodano: Pią Kwi 12, 2013 19:02 ]
Wielkie dzięki Robert
powodem był urwany kabelek, ale czy radio gra to nadal nie wiem zły kod wklepałem ale zostały jeszcze próby
kabelki połączone radio współgra z wyświetlaczem
Przepraszam, że wyleciałem z GG bez pożegnania
ale chciałem szybko to sprawdzić
[ Dodano: Pią Kwi 12, 2013 19:12 ]
można temat zamknąć dzięki
[ Dodano: Pią Kwi 12, 2013 17:00 ]
Podsumowując moje spostrzeżenia prąd do riadia dochodzi nie zależnie które podpinam czy CDRkę czy Navi, problem w tym, że obydwa radia nie grają
[ Dodano: Pią Kwi 12, 2013 19:02 ]
Wielkie dzięki Robert
[ Dodano: Pią Kwi 12, 2013 19:12 ]
można temat zamknąć dzięki