Jakie najlepsze opony letnie

Zawieszenie, koła, podwozie, układ kierowniczy, hamulce, opony itp.

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
chabretti
Zafiromaniak
Imię: Krzysztof
Auto: Volvo
Model: V70
Oznaczenie silnika: D5244T5
Kontakt:

#76 Post autor: chabretti »

Ja nadal polecam Brigstony Takie mam :ok:
i jak na tą porę to cena nieduża.

tofo

#77 Post autor: tofo »

czesc,
koledzy co powiedzie na oponki Uniroyal Rainsport 2 205/55 R16. Warto kupic za 275 pln?

z gory dzieki za odpowiedz

marcinnmo

#78 Post autor: marcinnmo »

Witam ja sie bujam na KLEBER 205/55/16 i jestem bardzo zadowolony cena tez do przyjecia.

tofo

#79 Post autor: tofo »

Cena jest mniej wiecej taka sama, patrzac na wyniki testow to uniroyal wypadaja ciut lepiej. jednak nie jest napisane o typie opony wiec dlatego pytam sie o ten typ.

pozdr.

Arczi

#80 Post autor: Arczi »

tofo pisze:koledzy co powiedzie na oponki Uniroyal Rainsport 2
Niewiem jak "dwojka" ale pierwszy model tej opony jest w/g mnie genialny.

maserek
Przeglądacz
Imię: Wojciech
Auto: Zafira B 1.8 111 edition
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER
#81 Post autor: maserek »

W testach i opiniach Uniroyal Rainsport 2 wypadają gorzej od jedynek. Pod względem wizualnym o wiele bardziej podobają mi się dwójki ale pokierowałem się opiniami posiadaczy i zakupiłem jedynki. Sezon już za mną i szczerze polecam te laczki. Co nie znaczy, że odradzam dwójki :>

Awatar użytkownika
czekker
Przeglądacz
Imię: Grzechu
Auto: Subaru Outback 3.0R (H6)
Model: OBK
Oznaczenie silnika: EZ30D-2gen

#82 Post autor: czekker »

ja od dawna mam sentyment do BFGoodrich - w zeszłym roku kupiłem G-Grip 195/65 R15:
http://www.oponeo.pl/dane-opony/bfgoodr ... -h_9389921

po jednym sezonie w Zafirze bez zastrzeżeń - polecam.
btw, w Astrze od kilku lat też mam BFGoodrich (letnie i zimowe) - 100% zadowolenia ;)
Zafirynda sprzedana.. :roll:

tofo

#83 Post autor: tofo »

wybor padl jednak na
Goodyear Efficientgrip 205/55 R16 91 V

z racji cen oraz opinii w testach, i trwałości. relacje z jazdy dam za jakis miesiac wteby beda juz mniej we wszystkich warunkach testowane

Arczi

#84 Post autor: Arczi »

maserek pisze:W testach i opiniach Uniroyal Rainsport 2 wypadają gorzej od jedynek.
Takie samo info dostalem od kolegow ktorzy atali na "jedynkach" i kupili 2-ki.

Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#85 Post autor: Wojti »

Witam śmigam dwa lata na Toyo Proxes T1-R i auto jak przyklejone do drogi .Dla ludzi Extremalnie śmigających bardzo polecam !!!

Arczi

#86 Post autor: Arczi »

Wojti pisze:Witam śmigam dwa lata na Toyo Proxes T1-R i auto jak przyklejone do drogi .Dla ludzi Extremalnie śmigających bardzo polecam !!!
Pozwolisz ze sie nie zgodze... Zjezdzilem jeden kpl i na suchym owszem fajna opona ale na mokrym jest lipa straszna tak wiec extremalnie i owszem ale tylko po suchym. BTW zjezdzilem te oponki na koniec prawie do "zera" na torze 8)

Awatar użytkownika
cns80
Zafiromaniak
Imię: Patryk
Auto: Renault
Model: Espace4
Oznaczenie silnika: J4BR

#87 Post autor: cns80 »

Arczi pisze:
Wojti pisze:Witam śmigam dwa lata na Toyo Proxes T1-R i auto jak przyklejone do drogi .Dla ludzi Extremalnie śmigających bardzo polecam !!!
Pozwolisz ze sie nie zgodze... Zjezdzilem jeden kpl i na suchym owszem fajna opona ale na mokrym jest lipa straszna tak wiec extremalnie i owszem ale tylko po suchym. BTW zjezdzilem te oponki na koniec prawie do "zera" na torze 8)
Potwierdzam. Na wodzie w ogóle sobie nie radzą.

Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#88 Post autor: Wojti »

Hm może i Wam się nie sprawdziły ale dla mnie w każdych warunkach super nawet w desczu przy 180-190 bez problemowo hamowanie itp ale z ESP i tp he he Ale też napewno zalezy od auta i kierowcy oczywiście he he Jak zwykle rzecz gustu !!

maserek
Przeglądacz
Imię: Wojciech
Auto: Zafira B 1.8 111 edition
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER
#89 Post autor: maserek »

Jadąc następnym razem przez Bydgoszcz będę zwracał uwagę na "ekstremalnych" z gatunku Opel, grupa Zafira OPC,( i jak tam dalej było nie pamiętam, biologii w liceum nie miałem).
Jesteś wisienką na torcie, prawdziwy demon prędkości. Może jakiś sponsor? Red bull nieźle płaci :shock:

Awatar użytkownika
cns80
Zafiromaniak
Imię: Patryk
Auto: Renault
Model: Espace4
Oznaczenie silnika: J4BR

#90 Post autor: cns80 »

Wojti pisze:super nawet w desczu przy 180-190 bez problemowo hamowanie itp ale z ESP
Rozbawiłeś mnie. W deszczu hamują jak większość, a mi chodziło o możliwość utrzymania zadanego kierunku i tu dają ciała na każdym łuku. Oczywiście że wszystko zależy od samochodu i kierowcy. Dlatego z pewnością coś zrobiłem źle. Samochód to akurat był pucharowy Kia Picanto :) Ale gdzie mu tam do OPC :roll:
Biorąc pod uwagę opisywane przez ciebie prędkości w deszczu na tych przeciętnych oponach natychmiast poleciałbym ucałować magistralę ESP za to że jeszcze możesz pisać na forum.
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie”