Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam, mam pytanie bo skończyła mi sie legalizacja na LPG w zafirce a mam ten zwykly gas:), butla pisze w papierach,ze jest 45 L , nie orientujecie sie jakie ceny wyglądają tak przeciętnie w stacjach zajmujących sie tym?, po jakich cenach ta legalizacja butli chodzi gdzieś?
djrafix pisze:uuuuu, to troche drogawo ... no ale jak mus to mus .
Nie jestem do końca pewien tej sumy ale pewno coś koło niej się zakręci też kiedyś jeździłem na gazie i z dla tego wiem...lecz ceny w regionach polski mogą być różne także życzę wydania jak naj mniej
Spójrz na to z innej strony . Zbiornik ma homologację na 10 lat bodajże. Stary dawno zarobił na nowy i teraz masz szansę założyć jeszcze większy. Ja założyłbym tak wielki, że szurałby po asfalcie . I tak zajmuje miejsce po kole zapasowym, a cena nie jest drastycznie wyższa od 45 - litrowego.
Pytanko:mam instalację Koltec Necam (zakładaną u gazownika współpracującego z ASO). Jak się auto rozgrzeje to komputer przełącza automatycznie na gaz. Czasami jednak obserwuję, że od czasu do czasu dioda mruga sygnalizując pracę na benzynie Czy to normalne? A może coś jest nie tak...
Janusz 123, to że miga kontrolka to normalne bo pracuje na benzynie do czasu uzyskania odpowiedniej temperatury którą za pewne ustawił Ci gazownik i tego nie zmieniaj gdyż można ustawić żeby się przełączył od razu po odpaleniu na gaz ale szczerze nie polecam tego przy minusowych temperaturach potrafią się dziać cuda z parownikiem "zamarzanie itp" Pozdrawiam
djrafix, Jeśli uda się legalizacja to koszt tak ja piasał kolega KOPERNIK, około 300-400 zł, ale jesli trzeba będzie wymieniac na nowa to koszty prawdopodobnie wzrosną i to do około 600-700 zł(butla i wielozawór ):/ Pozdro
Jeśli nie masz jakiegos warsztatu to podjedz do Trans-Wagu na Łęczyńską 58 oni robia legalizację( oczywiście po wstepnym obejrzeniu butli) i ogólnie zajmuja sie instalkacjami gazowymi. Kraczan z tego co wiem to z tą wielkościa to nie tak hop siup- musi byc chyba jakis odpowiedni przeswit pod autam, bodajrze min. 25 cm.
To taki żarcik z tym szuraniem po asfalcie . Swoją drogą widziałem kiedyś na stacji jak tankował mondeo. Prawie 100 litrów gazu, ale cały bagażnik zajmowała butla. Za to jaki zasięg na jednym zbiorniku ...