Kody Błędów
Dziękuję za szybką odpowiedź. Powiedzcie czym grozi dalsza jazda bo nie wiem od kiedy mam ten błąd. Miesiąc temu miałem wymiane czujnika temperatury spalin i było wszystko ok.Potem regulator napięcia,akumulator. Długo się nie najeździłem bez awarii. Moja Zafira staje się pomału autem dla bogaczy bo co miesiąc cos jej dolega.Jak tak dalej pójdzie to po roku będę miał nowe auto.
- swirusek20
- Przeglądacz
- Model:
- GOTI
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XER
0420 - Sprawność katalizatora (rząd cylindrów 1) za małaswirusek20 pisze:Panowie pomocy blad p0420 pojawil sie skasowalem go dzis ale wydaje mi sie ze przy dodawaniu gazu jest jakis dziwny metaliczny dzwiek.
Kod znalazłem TU
Poczytaj w przytoczonym wątku - może coś znajdziesz na ten temat
- swirusek20
- Przeglądacz
- Model:
Byłem u mechaniora i mówił zęby się zbytnio tym nie przejmować tylko kasować(0420) bład . mówił także ze jeśli będzie się pojawiał ze 2 razy w tygodniu to coś trzeba będzie działać. Chyba najtańszym rozwiązaniem będzie emulacjia drugiej sondy.
Co szlachetni panowie myślą o tym a być może jest już ktoś, kto to uczynił i się podzieli wiedzą z kolegą ?????????????????????????????????
Co szlachetni panowie myślą o tym a być może jest już ktoś, kto to uczynił i się podzieli wiedzą z kolegą ?????????????????????????????????
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2013, 13:24 przez swirusek20, łącznie zmieniany 1 raz.
Dwa lata smigania bez jakichkolwiek problemów i dzisiaj odpalił za drugim razem. Po zgaszeniu silnika i wypedałowaniu mam takie coś 060631. Silnik po odpaleniu chodzi równo, kontrolka z kluczykiem gaśnie. Jest kilka opisów tego błędu ale nic konkretnego. Jak koledzy wiedzą to podzielcie sie wiedza.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... sc&start=0Buczacz pisze:Cześć pomóżcie, wyskoczyły mi dwa kody błedów:
23452 - chyba zasysa gdzieś lewe powietrze do turbiny
68302 - nie mam pojęcia.
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=4963
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Bodek
- Zafiromaniak
błąd świec to 038....Buczacz pisze:P0234 - faktycznie będzie coś z turbo lub jakimś przewodem do turbo ponieważ silnik śwista trochę
P0683 - błąd dotyczy świec, ale ostatnio były sprawdzane, w podanym przez bodek poście wystarczyło wymienić filtr paliwa
jak myślicie od czego zacząć naprawę?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
bodek to z czym związany jest ten blad 0683 ?
Przeczytaj drugi link - do końca - może coś da - Bodek
czyli coś może być z dawkami paliwa lub filtrem paliwa?
[ Dodano: Sob Kwi 20, 2013 22:43 ]
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=7372
a to nie będzie jednak coś z tym
Przeczytaj drugi link - do końca - może coś da - Bodek
czyli coś może być z dawkami paliwa lub filtrem paliwa?
[ Dodano: Sob Kwi 20, 2013 22:43 ]
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=7372
a to nie będzie jednak coś z tym
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2013, 21:59 przez Buczacz, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam z ciekawosci sprawdzilem sobie czy mam jakies bledy tak jak pisano na forum hamulec gaz do dechy i kluczyk i wyskoczylo mi cos takiego:
ecn 001463
ecn 014104
ecn 000000
Nie wiem jak to odczytac.Zadne kontrolki mi sie nie pala po odpaleniu silnika czy jest to duzy problem?Dziekuje za pomoc.Jesli napisalem w zlym dziale prosze mnie zrozumiec ale jestem nowy na forum pozdrawiam.
ecn 001463
ecn 014104
ecn 000000
Nie wiem jak to odczytac.Zadne kontrolki mi sie nie pala po odpaleniu silnika czy jest to duzy problem?Dziekuje za pomoc.Jesli napisalem w zlym dziale prosze mnie zrozumiec ale jestem nowy na forum pozdrawiam.
- Bodek
- Zafiromaniak
Ogrod pisze:Witam z ciekawosci sprawdzilem sobie czy mam jakies bledy tak jak pisano na forum hamulec gaz do dechy i kluczyk i wyskoczylo mi cos takiego:
ecn 001463
ecn 014104
ecn 000000
014104 -P0141 "Podgrzewacz czujnika (sonda O2) (Bank 1 Czujnik 2) - usterkaMieHor pisze:Tyle znalazłem nt. błędu P0014
Number - P0014
Type - Powertrain - Fuel and Air Metering - ISO/SAE Controlled
Description - "B" Camshaft Position - Timing Over-Advanced or System Performance
Location - Bank 1
Notes - The "B" camshaft shall be either the "exhaust," "right," or "rear" camshaft. Left/Right and Front/Rear are determined as if viewed from the driver's seating position. Bank 1 contains cylinder number one, Bank 2 is the opposite bank.
ecn 000000 - brak dalszych błędów